Ministeerium otsib kodanikuühiskonna arendamiseks nelja partnerit

Kristian Jaani

Siseministeerium otsib avaliku konkursiga nelja strateegilist partnerit, kes aitaksid saavutada järgmisel neljal aastal kodanikuühiskona programmi oodatavaid tulemusi. 

Strateegiline partnerlus on tulemuslik kaasamis- ja koostöövorm, mida siseministeerium on edendanud juba kuus aastat.

“Meie eesmärk on aidata kaasa, et Eesti riigi arengus oleks kodanikuühiskonnal oluline roll,” rääkis siseminister Kristian Jaani. “Kodanikuühiskond oma vormidega on riigi alustala ja me soovime muuta riigi ja kodanikuühiskonna sidusust tugevamaks ja selgemaks – suurendada koostööd kohalikul tasandil kogukondade ja kohalike omavalitsuste vahel, parandada vabaühenduste ja sotsiaalsete ettevõtete tegutsemisvõimalusi ning kasvatada võimalusi vabatahtlikuna kaasa lüüa ning riigi arengus ja käekäigus kaasa rääkida.”

Konkursiga otsitakse nelja erineva fookusega strateegilisi partnereid. Esimene strateegiline partner hakkab toetama süsteemset ja võrgustikupõhist kaasamist kohalikul tasandil ning suurendama koostööd kohaliku omavalitsuse ja riigiga. Teise partneri fookus on tõsta Eesti elanike teadlikkust kodanikuühiskonna toimevormidest, vabaühendustest ning aidata kaasa vabaühenduste majanduslike teadmiste ja oskuste parandamisele. Kolmanda partneri eesmärk on nõustada ning toetada vabatahtlikke kaasavaid organisatsioone. Neljas strateegiline partner aitab oma tegevustega kaasa sotsiaalsete ettevõtete tegutsemiskeskkonna parandamisele ning töötab selle nimel, et sotsiaalsed ettevõtted oleksid jätkusuutlikud.

„Partnerlusega aitame kaasa riigi ja kodanikuühiskonna sünergiale, lepime kokku ühised eesmärgid, mida soovime saavutada. Meie soov on leida initsiatiivikad partnerid, kellel on huvi ja võimekus eesmärkide saavutamisele keskenduda ja riigielu küsimustes kaasa rääkida,“ ütles siseminister. Lepingud strateegiliste partneritega sõlmitakse järgnevaks neljaks aastaks.

Aastatel 2015-2020 olid Siseministeeriumi partneriteks kolm konkurssiga valitud vabaühendust: Eesti Külaliikumine Kodukant, Sotsiaalsete Ettevõtete Võrgustik ja Vabaühenduste Liit.

Kandideerijate taotlusi ootab siseministeeriumi kuni 8. märtsini ning peale seda on ministeeriumil aega otsustamiseks 30 tööpäeva. Täpsem info kandideerimiseks on leitav aadressil https://www.siseministeerium.ee/et/eesmark-tegevused/kodanikuuhiskond .

7 kommentaari
  1. Soo 3 aastat ago
    Reply

    Ma arvan et siseminister oleks pidanud olema keaskerakondlane sest keskerakondlased hoolitsevad meie rahva heaolu eest. Kõigepealt tuleb rahva elatustaset veelgi tõsta sest tönu Ansipi valitsusele vaesus aina kasvas. Tuleks jätkata seda mida tegi keskerakondliku valitsuse siseminister.

  2. vana 3 aastat ago
    Reply

    Kirjutis on üllas ja näitab riigimehelikku suhtumist rahvasse aga kahjuks põle enam seda unistuste rahvast olemas.
    Perversuste propaganda on oma töö juba jäädavalt teinud ja seda näitas väga ilmekalt abielu küsimuse ümber tekkinud meie kõrgemate valitsevate organite käitumine või ehk nende rafineeritud nn juhuslik täpsus ja kui tahate, siis isegi meie kõrgemate võimuorganite tase või täpsemalt öeldes, meile kõigile avalikuks saanud olemus.

  3. to autor 3 aastat ago
    Reply

    KODANIKUÜHISKOND JA KAASAMISED EI SÜNNI ENAMASTI nn.KOGUKONDADE IDEEDEST jms.OLeksin pidanud teie artikli läbi lugema,aga ei viitsinud. Sest mul on negat. ja AINULT NEGATIIVSED KOGEMUSED selle nn.kaasamisega. Kaevanduse või tuulikute keelamisel võib kogukonnal ju mingi mõjukene ehk olla, eriti kui ei lähe vastuollu kohalike liidritega.
    HEAD IDEED ÜHISKONDLIKEKS MUUTUSTEKS SÜNNIVAD ENAMASTI ANDEKAMATES ja HOOLIVAMATES PEADES RAHVAMASSI HULGAST. NENAD ÜTLEVAD JA MÕTLEVAD, KUIDAS PEAKS, OLEKS HEA, MIS SUUNAS LIIKUDA, KUIDAS TEHA.
    AGA, KALLIS AUTOR, NEID EI VÕTA KEEGI KUULDA – OLGU AMETKONNAD ROHUST KUNI PUULATVADENI, TÄIS LAISKUST, TUIMUST JA OMA KOHAST KINNIHOIDMIST /milleks mulle sekeldamine, vastutus-palk jookseb niigi ja üldse pole hea matsikestega juttu ajada, saab veel satikad või sügelised ja matsihais ei lähe ka pärast kabinetist kuidagi välja/OLGU MINISTRID, AMETID, POLIITIKUD, RIIGIKOGU LIIKMED ,kes enne võisid olla oh kui rahvaemad/ ON NÜÜD UINUNUD SEAL OMA PEHNES SINISES TOOLIS.
    JA EI LÄHEGI MEIL, LIHTSURELIKEL ELU PAREMAKS NAGU OLÜMPOSEL. SEAL ON MUIDUGI VEEL PALJU TAKISTUSI -MENTALITEET, RAHAKUMMARDAMINE, KÕIKELUBATAVUS, jne.jne. EETILINE VUNDAMENT PUUDUB
    JA VUNDAMNDITA MAJA EI EHITA. JA EGA SA TAHAGI TEDA EHITADA, SA LIHTSALT TAHTSID KIRJUTADA,
    SEST ILMSELT NÕUTAKSE IGALT POLIITIKULT LEHTE ARTIKLEID.
    NEED VABAÜHENDUSED ja MTÜ-d ON SAGELI VAID NIMETUSED JA HÄÄBUVAD PEAGI VÕI SIIS, ANNAKS JUMAL, ET MIDAGI HEAD TEEKSID NATUKENEGI, KINDLUSTAVAD NAD KA ÜSNAGI HEA ÄRAELAMISE OMA JUHTIDELE – ANNETUSED JA VABATAHTLIKUD TEEVAD TÖÖ. KUI PALJU NEID ON ONUD, HÄÄBUNUD?
    VÕTA TEADMISEKS – KUI KODANIKUL ON IDEED, EHK PROJEKTI IDEEKAVANDID, KOGUNISTI PROJEKT, SIIS
    POLE TAL SEDA KUHUGI PANNA. NEED JÄÄKELDRID JA TEEME ÄRA /viimasest sai küll loristusorganisats.kuid kui kauaks/jms. PEAB OLEMA ARUSAAM, MIDA NEED, KELLEGA TEGEMA KAVATSETAKSE HAKATA, TEGELIKULT SOOVIVAD, MIS NEILE HEA ON JA KUIDAS, MILLISE METALITEEDI ABIL SEDA SUUNDA HOIDA JA TÄIUSTADA. MITTE LIHTSALT TEEME, VAID SÜDA JA MÕTE PEAVAD ASJAGA KAASAS KÄIMA. NEED EI OLE LIHTSALT LÕBUSAD KOHTUMISKOHAD JA TUTVUMISED, SIDEMETE LOOMINE, TÄHELEPANU ÄRATAMINE KARJÄÄI ALUSTAMISEKS – NEED PEAVAD OLEMA VASTUTUSTUNDLIKUD, MÕISVAD VÕI VÄHEMAALT MÕISTA PÜÜDVAD ORGAN. TÄIS TÕELISELT HOOLIVAID INIMESI, SEST TEISITI ON HING HAIGE.

    • Marko 3 aastat ago

      Miks sa räuskad?

  4. Liiga 3 aastat ago
    Reply

    üldsõnaline, ei saanud aru. Vaja oleks näittegevusi ette tuua. Et selels vallas see teeb seda ja siis koos teisega mida. Ning palju see maksma läheb ja kelle taskust see tuleb. Mitte nii, et seinast võetakse.
    Võib see nõnda, et “eks te ise vaadake, mida teete”.

  5. Almar Glustsenko 3 aastat ago
    Reply

    See on tore unistus, kui ollakse sattunud olukorda, kus sind vistaakse Alde juutla-vabamüürla OravaRatta solgitiiki ja sul pole eelnevalt mingit poliitilist kogemust ja isegi broilerikarastumust üheski erakonnas.

    Aga sellegipoolest ei pea lootust kaotama, sest meil on 900 000 ugri maarahva põhimõttelist (kasvõi alateadlikku) liiget, keda küll viimase 800 aasta jooksil on armetult anastaja-rüütlite poolt notitud, orjastatud ja piraatidena laevakaitsjateks vangi ning Ahvla JA Aasia põlisrahvusi tapma saadetud

    ja nii uinutatud ning puutud enda pere, hõimu, hajaküla, kihelkonna ja rahvuskuningla vaenlasteks muuta,

    kuid sellegipoolest oleme me, näinud isegi (juuditunnusena 2 tk 3- nurka ehk kikilipsu alaliselt kandva vabamüürlase, THI poolt sisult kokkuostetud)

    Rahvakogus (näiteks poliitvang Meelis Kaldalu),

    kui (RSR ehk endise Kaskerakonna poolt oma Roheklubi ja võõranastus-FSC´d Eestis juhtiva Rea Rausi, Vatikani vabamüürlaste toetatud Rooma klubi rüütli, Kaupo Vipi ja OSCE-maailmajuudistuse organisatsiooni Balkani esindaja, Kristjan Moora poolt sisult kokkuostetud

    Maakogus algul käinute seas niisugus tõelist maa soola ja küla elus hoidvat kihelkondade vanemate malevat, et NENDEST VÕIVAD KÜLL SAADA UGRIDE MAARAHVA LOODUSISEJÄTKLIKU KUNINGRIIKIDE EESTI ALA KOGU VANEMAD.

    KUI SELLE VANEMLA OTSIJA EI OLE MAAILMA INIMÕIGUSLA (juutla), EGA NENDE KOHALIKE VABAMÜÜRLASTE VÕI NEILE ALLUVATE AMETNIKE MÄNGUKANN, VAID PÜÜAB KA ISE OMA MAARAHVUSLIKKE JUURI LEIDA.

    AGA SEDA EI MAKSA KÜLL LOOTA, ET TA VÕTAB JÄRJEKORDSE REFORMI-SDE-ROHEVABAMÜÜRI LEIUTISE, 2017. AASTA SUVEL MEILE SÜGISEKS HIINAST UUE MAAILMAKRÜPTORAHA LUUA LUBANUD „tankist”, VEIKO HUUSE, KUI SUURE ISESEISVA LOOJA IDEE, VABAEESTI.EE, MIDA ESSU MÕISA REFORMI-VABAMÜÜRLASTE JUURES 14.02.2021 EESTI UGRI RAHVUSKOGUKONDADELE PÄHE MÄÄRITI JA MIS ON JÄRJEKORDNE JUUDI-VABAMÜÜRLASTE KATSE HÄVITADA,

    SEEKORD „COVID”-MEEDIAETENDUSES JA KUULETUMATUID LÄBI TERVISEAMETI JUUDI-AGENTIDE KOJU VANGI SUNDIDES,

    IGASUGUNE PEREMEESRAHVA OMA HAJAKÜLAKULTUUR JA 140 000 PÕLISTALU TAASTAMISVÕIME, NAGU PÕLLUMINISTER JÄRVIK JA MINA HAKKASIME SEDA 2019 AMETISSE ASTUNUD VALITSUSELT NÕUDMA.

    Täpselt samamoodi, nagu Reformi-remmelgahipide MRP GO-AECOM-TV3(+) peavabamüürlase, Tiit Pruuli ja Auleegioni Ordeni vabamüürlase, Kaubandus-Tööstuskoja juhi ja Nordeconi peaaktsionäri, Tomas Lumani poolt, läbi taevatee.ee ja hingetee.ee ja pelleti-miljonäri poolt altkäemakstud Eesti Metsa Abiks´i ning IRL-i vatikani Püha Tooli Riigikogu toetusgrupi juutla vendade Lotmanite (loe lotman.ee kommentaare suvistele lugudele), Dr Vassiljevi, priit Sibula ja LGBT-Loone ning sisult teadusvabamüürlase, Aadu Musta, eerik-Niiles Krossi, Rainer Vakra seda kogukondlastele, Riigikogus vabamüürlastega kokkulepitult,

    ühiskonnale pähe määriti,

    et rahvuskogukondlased kohkuksid vabamüüristatud kohtus ausatele remmelgakaitsjatele mõistetud trahvide suurusest

    ja loobuksid Russlaka Laulupeohiie kaitsmisest ning

    Klandorf saaks Pruulile ja Hodorkovskile ning Tederi poolt Odessast

    (Krimmi kavandatud, kuid Stalini poolt keelatud, juudiriigi jäänukist, mis on levinud üle Ukraina ning samuti Peterburgi ja sedakaudu Eestisse ning Hollywoodi filmitööstusse)

    Eestisse ja Helsinki toodud juutide-piraadtide maksuvaba sadama, Porto Franco läbi, ehitada valmis (Ringvaates maa-aluse tühimikuna esitletud) nende loodetava Rail Balticu TalSinki jaama tühimiku, mere äärde juutlikult kõledad mänguväljakud ja sajad oma UFO-lambid ja Kadrioru pargi (nüüd kogu linna rohealasid ja surnuaedu haldav ja me esivanemate haudade ja pärandi kaotamise heaks tegutsev) juut, Ain Järve, saaks Pealinnalehes kiita, et see on ajaloolise Kadrioru pargi loodus-loomulik jätk.

    Ja 2tk 3-nurgaga juutide 6-nurgana liivakella logoga Extinction Rebellioni vabamüürlaste (politseilehes reklaamitud juutide ja sionistide, Vseviovide CasaNostra-Roheerakonna-LGBT-BLM´i) saaks, EKRE´lasest ministriga Keskonnaministeeriumi ees, rahvuslaste Valitsusest minemaajamiseks, igal 2020 „covid”-aasta kuul möllata ja liiklust mitu tundi järjest ruuporiga karjudes segada

    ja Reformi võõranastajate LGBT-hipilaagrites, Lõuna-Eesti Reformi RMK jäänukagentide poolt ärastatud aladel, eesti ugrirahvuslaste terroriseerimist ettevalmistada.


    Raamat „Karl Liidak 110” ja kogumik „Eesti Põllumajandus XX sajandil”.

    VAID NEED RAAMATUD JA NENDE SISUGA KURSIS OLEVAD RAHVUSLASED SAAVAD OLLA PEAMISE EESTI ÜHISKONDLIKU OMAMAJANDUSE JA OMAÜHISKONNA TAASTAMISE ALUSEKS JA ILMA NENDEGA TUTVUMATA EI OLE MÕTET ETTE KUJUTADA, ET SAAB TAASTADA EESTI ALAL MINGIT ÜHISKONDLIKKU STABIILSUST,

    SAATI SIIS, ET SEDA SAAB TEHA MINGI SISULT VÕÕRAGENTIDEKS SAANUD RIIGIKOGU JA VALITSUS, SELLES OLEVAD JUUDID JA NENDE VABAMÜÜRLASED NING EESTIST VIIMASE 6,5 AASTA JOOKSUL E.S.M.-I POLIITRÖÖVITUD 15 000 000 000 EURO EEST EESTISSE NENDE POOLT TULNUK-ORJADENA SISSEOSTA LOODETAVAD 7 600 000 ÕNNETUT UUT OHVRIT.

    Me oleme nõus tulema siseministeeriumi ühiskondlikeks partneriteks, kuid EELTINGIMUSEKS ON, JÕUETEKOHASELT, POLITSEIST NENDE VABAMÜÜRLASTE, (ALDE) REFORMIERAKONNA MAJANDUSKURJATEGIJATE, MOSSADI GLADIO-B SALATAPJATE VALLANDAMINE, SÜÜDI MÕISTMISEGA ALUSTAMINE JA EELVANGISTAMINE,

    KES ON AIDANUD POLIITRÖÖVIDA EESTIST ESM-I15 000 000 000 EUROT, ENEFITI, JORDAANIASSE, UTAHISSE, AUVERE RAHAPESULASSE SADU MILJONEID, HÄVITANUD EESTI RAHVUSLIKU UHKUSE, ESTONIAN AIRI, VARASTADES SELLE KAUDU VÄHEMALT 140 000 000 EUROT, TÄITNUD USA GOOGLE VABAMUURLASE T.H.I. TELLIMUSE JA INIMRÖÖVINUD USA-SSE GOOGLE´I VANGI TARTU ARVUTIGEENIUSED, EESOTSAS THASTSINIGA JA NENDE AUSALT TEENITUD 52 000 000 EUROGA NING LASKNUD FRANKFURDI ÜLEMAAILMSEL PANGAJUUTLAL (EUROOPA KESKPANGAL), PEAMISELT ROOTSI, AGA KA VABAMÜÜRLASTE ILLUMINORI, LHV JA COOP JMS KAUDU, POLIITILISELT EESTI KINNISVARATURG MITMEL KORRAL LIIGHINNATA, NENDE KALLITE HINDADE ALUSEL NEIL LAENE VÄLJASTADA, SELLELT 5-12 000 000 000 EUROT POLIITILISELT VÕÕRSILE VARASTADA NING SEL TEEL EESTI UGRI MAARAHVAS OMA MAADEST, METSAST JA KODUMAJADEST PALJAKS VARASTADA,

    NAGU ALATES 2020 SUVEST LASI VALITSUS SAMUTI MAA-AMETIL KORRALDADA VÄGA PALJU PÕLLUMAA OKSJONEID JA MÜÜS SELGELT TULNUKAMAGALA EHITAMISEKS MÕELDUD HINDADEGA LINNDEÄÄRSEID PÕLDE NING LASI MINISTER ASMERI TIMBERIL MÜÜA TUHANDETE HEKTARITE VIISI SAMUTI VAREM SUUR-ERAOMENIKEL POLIITILISELT KOKKUOSTA LUBATUD MAID,

    MIS TEGELIKULT KUULUVAD VÄHEMALT 90% ULATUSES VAIELDAMATULT TAGASTAMISELE 140 000 PÕLISTALUDE PEREMEESTEST PÄRIJATELE

    KUID MIDA, NENDELT NII ÄRAVARASTADES, TEADSID RIIGIKOGU ERAKONDADE LADVIKUD JA VALITSUS VÄGA HÄSTI, ET „COVID”-RIIGILAENUD ON LÄÄNE-AUROOPAS KUMULATIIVSELT JA SUMMADE POOLEST HULGA SUUREMAD KUI EESTIS NING SEETÕTTU MEELITAB VALITSUS NEID MAID JA METSAMAID RAHVUSVAHELISEL, AVATUD OKSJONIL MÜÜES, OSTMA PIGEM VÕÕRAMAALASI, KELLENA NÄHTI NENDE POOLT ETTE KOKKULEPITUD JUUTE JA NENDE VABAMÜÜRLASI.

  6. Triin 3 aastat ago
    Reply

    Te ju suukorvistasite rahva, võttes ära 13,01,2021. rahvalt ÕIGUSE kaasa rääkida, läbi rahvahääletuse riigile olulistes küsimustes. Lihtsalt pressitakse ALDE nõudmisel inimestele peale nn. “euroopalikke väärtusi”, mis ammu liberaalide diktatuuri nägu ja tegu. Nüüd veel “vihakõne” seadus ja rahval suumulk igaveseks kinni, keegi ei julge enam midagi öelda, sest naabrimees võib kuulda ja koputab. Kõik kordub, ainult veelgi silmakirjalikumal kujul. Ei tea kas “troikad” ka tööle pannakse. Kes ikka otsustab, mis millise mõttega on öeldud. Tühjad sõnad määrige endale pähe, kes teid usuvad on ikka väga naiivsed inimesed. LGBT ja BLM ja muud on pjedestaalil, normaalsus ei ole enam aktsepteeritav.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.