Kiik: haiglaravi vajajate arv ületab peagi haiglate võimekuse piiri

Erakorralise meditsiini osakond

Terviseameti hädaolukorra meditsiinijuhi doktor Urmas Sule kinnitusel saabub kõige rohkem koroonahaigeid haiglatesse Harjumaalt ning see trend on süvenev, töö- ja terviseminister Tanel Kiik märkis aga, et on vaid aja küsimus, millal haiglaravi vajavate inimeste arv ületab haiglate võimekuse piiri. 

“Oleme juba harjunud, et uusi nakatunuid on ööpäevas üle 1000, viimati oli see arv väiksem 23. veebruaril. See on uus reaalsus, nagu ka see, et haiglaravil on üle 500 patsiendi, nüüd siis 563,” ütles Sule.

Tema sõnul nädalavahetusel nakatunute arvu kasv on igati loogiline. “Kõige suurem muutus on see, et kui kaks nädalat tagasi on lõuna staabi haiglates 262 haigestunut ja põhja staabi haiglates 230, siis täna on need numbrid vastavalt 201 ja 360,” ütles Sule, märkides, et põhja staabis nakatunute kasv pidevalt jätkub.

Juba eelmise nädala alguses on hakanud põhja staabi haiglad oma ravivõimekust tõstma ja see kätkeb ka seda, et need voodikohad, kus haiglaravi vajadus on väiksem, siis neid voodikohti ka vähendatakse koroonahaigete kasuks. “Selles osas, et oleks võimalikult hästi tagatud plaaniline ravi ja ka covid-haigete ravi, peame haiglatega pidevalt nõu,” märkis Sule.

Tema sõnul pole põhjust arvata, et haiglaravi vajavate patsientide arv hakkaks lähiajal langema, mistõttu on olukord väljakutsuv.

Ka töö- ja terviseminister Tanel Kiik tõdes, et olukord koroonaviiruse rindel on uutes negatiivsetes kõrgustes. “Viimaste nädalate jooksul on nakatumise trend olnud kiirenev ja see olukord on enam kui murettekitav. Nakatumise kiirus on suurim, mida me seni näinud oleme, ja sellise nakatumise juures on vaid aja küsimus, millal haiglaravi vajavate inimeste arv ületab haiglate võimekuse piiri,” ütles Kiik.

Tema sõnul on seega kõik piirangud, mida riik on kehtestanud, igati põhjendatud, ning vastupidistel väidetel pole alust. Kiik lisas, et tema enda veendumus kaldub veelgi karmimate piirangute suunas.

Kiik märkis ka, et mida kauem tuleb piirata plaanilist ravi, seda karmimad on kaudsed mõjud, mis tuleneb kasvavad ravivõlast.

BNS

4 kommentaari
 1. Nüüd 1 aasta ago
  Reply

  Tanel räuskab nagu oleks teised süüdi ja tema puhas poisu. Ometi juhib tema seda satikavastast võitlust, kuid mitte üle reamehe taseme. Miks pole piir kinni, kolded sisse piiratud, liiklus linnade vahel keelatud, nakatunud suletud 2.ks nädalaks laevadele ja majutusasutustesse? MIKS? Me saaks kuu ajaga nakkusest vabaks aga laiba- ja maskitööstus on tähtsamad, saab eputada, mitu korda on neid toodetud enam kui 1913.a.
  Nii et Tanel on neis umbes 600-s mõrvas ise süüdi, sest tema on terve aasta neid tapnud, algul koos Kremli kaastöölise Jurkaga, nüüd jätkab seda veelgi tõhusamalt umbluu Kajaga.
  Kurb, et meil massimõrvade eest kedagi seina äärde ei panna.

 2. Soo 1 aasta ago
  Reply

  See ju näitab et ei aita vaktsioneerimine.Ehk on vaktsiin halb. Imestan et toimuvad spordivõistlused. Mitmed inimesed ei kanna maski ja distantsi ei hoia peaaegu keegi. EL-us ei tehta midagi pandeemia leviku takistamiseks. Kõige tähtsam on Venemaa-vastane tegevus. Kiik püüab teha mis võimalik aga üksinda ta seda ei suuda. Paistab et vaktsiini ei jätku ja EL-us jäädi hiljaks selle ostmisega. Brüsselis kamandatakse kust vaktsiini osta ja riikidel pole mingeid õigusi seda teha sest Euroopa riigid pole iseseisvad vaid Brüsseli alluvuses. Me teame et meie saadikutest on Toom rääkinud oma tegevusest ja Ansip on öelnud et teeb kõik et valitsuse koalitsioon laiali ajada ja ajaski aga teistest ei tea me midagi.

 3. to harry -siis ei tohi üldse ,idagi teha,öelda 1 aasta ago
  Reply

  HAKKAN JUBA TÄIEGA VENE VAKTSIINI POOLDAMA. LOLLIKINDEL. JUST SELLIST MEILE TARVIS ONGI !
  AINULT, ET VENEMAAL TOODETAVAST VAKTSIINIST EI SAADETA VÄLJA GRAMMIGI, JU TA TOOSAB SIIS KA MUJAL…? MIDA JA KUS TEHTUT UNGARI OSTIS ? OSTIS KA HIINA OMA. KUI SELLE KVALITEET SAMA MIS SEALTOOET. SUSSIDEL jm. SIIS…

 4. kesik 1 aasta ago
  Reply

  mi.da te oo.tate kui sta.tistika nä.itab tõus.vaid nu.mbreid…
  Ava.ge vii.vitamatult sõ.javäe vä.lihaigla nagu tehti Saaremaal – või on sväe arstid hai.ged pea.le vakts.-st.
  Hot.ellid, motellid ja kylalismajad ja koolid on tyhjad – tehke voo.dikohti neile kes vajavad arstiabi.
  Plaanilised tööd on peatatud ja syydistataxe neid, kes ei saa kanda tol.muallergia tõttu maske. Yhtki uut riideeset ei saa kanda ilma pesemata. My.rgid ja ke.mikaalid lä.hevad na.ha kaud.u or.ganis.mi.
  KÄIB AIKJU TEST –

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.