Sotsid kaaluvad riigikogu esimehe valimistel Ratase toetamist

Jüri Ratas Riigikogus

Sotsiaaldemokraatidest (SDE) saadikud soovivad uuel nädalal kohtuda Jüri Ratasega, et kujundada seejärel fraktsiooni otsus, kas anda Keskerakonna poliitikule riigikogu juhatuse valimistel oma toetushääled.

„Jüri Ratas on koalitsiooni kandidaat riigikogu esimehe postile. Me ei välista tema toetamist 18. märtsi valimistel, aga enne otsustamist tahame teada tema nägemust mitmes küsimuses,“ ütles SDE esimees Indrek Saar pressiteate vahendusel.

Viiruse võimalikult kiireks peatamiseks ja kriisis kannatanud inimeste aitamiseks tuleb Saare sõnul pingutada kõigil – valitsusel, riigikogul ja erakondadel ning teha rohkem koostööd.

„Parlamendi roll viirusekriisi lahendamisel peab oluliselt suurenema, mis eeldab ka senisest professionaalsemat ja tasakaalukamat riigikogu juhtimist. Aastaid riigikogu juhatusse kuulunud Ratas näitas end riigikogu aseesimehena üldiselt positiivsest küljest. Ta austas parlamentarismi põhimõtteid ega ajanud oma erakonna asja. Plaanime neid teemasid – eriti riigikogu panust pandeemia ületamisel – temaga arutada. Ratase vastustest sõltuvad meie edasised sammud,“ selgitas Saar.

BNS

4 kommentaari
  1. Mida 3 aastat ago
    Reply

    siis Ints Jurkalt küsida võib?
    1) Kuidas sa suhtud sellesse, et me toetame Eesti rahva pedestamist?
    2) Kuidas sa suhtud sellesse, kui me toetame Eesti islaamistamist?
    3) Kuidas sa suhtud sellesse, et paneme veel 5-ks aastaks pukki Viha-Kersti?
    Kuna Jurka samuti midagi mõikab, siis vastab ta kuulekalt lömitades kõigile küsimustele jaatavalt.

  2. Nojah 3 aastat ago
    Reply

    Olen alati keskerakondlasi valinud ja kunagi Ratasele oma hääle andnud aga nüüd olen veidi pettunud. Sisepoliitikas oli Ratas parim ja ei saa võrreldagi Ansipiga kelle valitsemise ajal vaesus aina kasvas. Aga järsk muutus toimus suhtumises välispoliitikas ja välisministriks ebaõiglase ja tigeda naise määramine. Arvan et Ratas tundis et see korruptsioonisüüdistus millest tal aimugi polnud ei jää viimaseks ja sest reformierakondlased oma võimu haaramise nikelon kõigeks valmis ja neil on palju abistajaid. Nende vastu ei saa. Ratas valis lihtsalt kergema tee.

  3. Jah 3 aastat ago
    Reply

    Mulle meeldis kui sotsid olid valitsuses koos keskerakondlastega. Välja arvatud mõned erandid on sotsid käitunud väärikalt ilma teiste laimamiseta. Mulle meeldis Ratase julgus võtta võim reformierakondlastelt ja tegurseda koos sotsidega ja hiljem ekrelastega. Isamaa on kenasti vaikseks jäänud peale selle kui sealt lahkus Kross ja nad said endale tubli esimehe kuigi Luige tegevus sõjanduses ei meeldi. Aga nii juhtuski nagu ütles Ansip et teeb kõik mis võimalik et valitsemisliit laiali ajada.Tee oli pikk ja konarlik täis ebaõiglust. aga võimule saadi ja Ratas alistus.vist oli valida kas edaspidine edu poliitilises elus või langus ja valesüüdistuste koorem mis on nii mõnelgi tervise rikkunud.

  4. Oi 3 aastat ago
    Reply

    Aga ehk on vaja hoopis anda Ratasele selline ametikoht et ta ei pretendeeriks presidendi ametikohala sest sinna tahab saada reformierakondlane näiteks taevas tule appi kui see on Ansip. Siis pole meil küll midagi head loota.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.