Jaanus Karilaid: Keskerakond ja Reformierakond on teineteist 14 aastat vaenanud. Meie valija on segaduses

"Liina Kersna haldusalas on esile kerkinud mitmeid küsitavusi ja tegematajätmisi, mis on pikka aega vindunud ning kus ei ole suudetud lahendusi välja pakkuda," ütles Jaanus Karilaid.

Keskerakonna aseesimees, riigikogu liige Jaanus Karilaid peab Keskerakonna reitingu languse põhjuseks koalitsiooniminekut Reformierakonnaga. Ühtlasi loodab ta, et Keskerakonna korruptsioonikahtlused ei vormu süüdistusteks.

Loe Jaanus Karilaiu intervjuud Delfile: https://www.delfi.ee/artikkel/92853657/vilja-kusib-jaanus-karilaid-keskerakond-ja-reformierakond-on-teineteist-14-aastat-vaenanud-meie-valija-on-segaduses?fbclid=IwAR2raKr6F8mkg_5o76owqP1BBOcK9Ocn-W7D_82c2D1pf7AeBUgZdMJ42oM

7 kommentaari
  1. mõlemad erakonnad on 3 aastat ago
    Reply

    taguotsa kukkunud. Kahju.

    • reformierakond 3 aastat ago

      Olete ju üks HALDE partei!

  2. Nojah 3 aastat ago
    Reply

    Üle hulga aja ma näen siin oma lemmikpoliitikut kes ütleb kuidas asjad tegelikult on, on aus ja õiglane. Karilaid sobiks Keskerakonna esimeheks kõige paremini. Kunagi võttis Ratas võimu Reformierakonnalt ja see oli julge tegu . Ratas on palju teinud sisepoliitikas head selles pole kahtlustki ja võistlust reformierakondlastega kes iga hinna eest tahtsid võimule välja kannatanud aga siis jõuti valesüüdistustega temani ja kui ta poleks alla andnud poleks kindlasti need süüdistused ainukeseks jäänud. Reformierakond ei tee nalja kui tahab võimule ja tal on toetajaid kahjuks.Ratas valis oma süüdimõistmiste asemel mis poleks lakanud nagunii kuni ta poleks alla andnud- Aga lp. valijad Keskerakonnas on siiski tublid inimesed ja Keskerakond on ka praegu parim.

  3. Jah 3 aastat ago
    Reply

    Mina valin kindlasti Keskerakonda sest seal on sellised tublid inimesed nagu Karilaid ja veel paljud teised.

  4. mnjah 3 aastat ago
    Reply

    Sõna “segaduses” on ilmselt õige sõna ja eelmistel KOV valimistel nägite ka reaalselt, kuidas segaduses valijad käitusid, nad nimelt jätsid valimistele tulemata. Toona polnud teil aega piisavalt selgitada olukorda, nüüd on ja seda tuleb kindlasti ka teha, et teie valijad koju ei jääks. Isiklikult väga ei usu, et joostakse kedagi teist valima, sest ega sellel veneinimesel polegi ju väga kedagi teist valida. Seekord peate olema paremini valmis selleks et teie valijaid tahavad omale krabada suisa mitu erakonda EKRE ja E200, ülejäänud erakonnad selleks soovi üles ei näita. Michal kamandab praegugi Kõlvartit, et viimane oma valijatele koroonaga seonduva info kohale viiks, tema seisukoht on üheselt mõistetav, teda need venelased ei huvita ega kõneta. Kummastav, et peaministripartei linnapeakandidaat nii räägib ja mõtleb, see annab alust arvata et samasugune mentaliteet valitseb ka valitsuses.
    Muidugi on raske leppida sellega et KE tegi koos oravatega valitsuse, aga samas on ka selge et teil polnud ka muid variante. Ei kujuta ette, mis võinuks juhtuda opositsiooni minnes 2 aasta pärast kui toimuvad Riigikogu valimised. Fifti:Fifti värk, pigem oleks teid sellisel juhul rohkem hakatud siduma sellega, et koos EKRE-ga uuesti võimule tulla, aga mulle tundub, et teie enamus erakonnast seda ei soovi ja eriti veel juhul kui see saaks juhtuma Helme taktikeli all. See oleks olnud suurem risk ja ilmselt see 16 tunnine koosolek tol jaanuari ööl ka kõik plussid ja miinused läbi vaagis. Mina jään teid edasi valima, aga palun ärge esitage Ratast presidendi kandidaadiks. Ta on noor mees, jõuab seda teha hiljemgi, praegu peaks ta jätkama KE esimehena ja miks mitte tulevikus ka peaministrina. Ta tõestas peaministrina et on võimekas juht, kompromisside ja lahenduste otsija ja käitus praegugi minu arust õigesti et ei läinud uude valitsusse ministriks. Ma ei tea mis sellest praeguses valitsusest saama hakkab ja kas kestab järgmiste valimisteni välja, aga üht ma siiski soovitan, et oma seisukohad seglet välja ütleksite ka siis kui koalitsioonis jäi peale RE tahe ja soov. Koroona paneb need asjad paika, minu arust on praegused piirangud poolpidused ja ei toimi, asjad lähevad aina hullemaks ja tänane peaminister poeb peitu. Samal ajal peavoolumeedia korrladab Ratase vastu mõnitamise ja alandamise aktsioone. Polegi muud soovitada et olge selged sõnumi edastajad, hoidke kokku ja loodan et teie valijad mõistavad, et teil polnudki muud valikut kui minna oravatega valitsema , aga hoidke silmad kõrvad lahti, mina neid oravaid ei usaldaks.

  5. robert 3 aastat ago
    Reply

    Savisaar oli kõva pähkel ja selge joone ajaja Keskerakonna poliitika oli selge Ratas alustas arusaamatu liberaalpoliitika populariseerimisega ja läks oravate õnge Nüüd ollakse soos ja Ratase lähikond reetis oma juhi Kõik läheb allavoolu ja Karilaiu taolised kindlameelsed on surutud kõrvale Midagi head oodata pole sest peo tellisid oravad ja irvitades mugivad oma kilekottidest pähkleid

    • heh to Robert 3 aastat ago

      ah mis sa sogad, Savisaar ei olnud ju kõva pähkel, kui lasi ennast poliitikast välja tõrjuda. Keskerakond istuks siiani opositsioonis kui Savisaar eesotsas oleks. RE-le lihtsalt sobib kui poliitmaastikul pole talle tõsiseltvõetavaid konkurente ja Riigikogu valikus oleks sellised 10-15% toetusega erakonnad, keda siis puudliks võtta. EKRE võib küll toetust koguda, aga teda hakatakse samamoodi välistama ja on juba ette määratud opositsioonis istuma. Ratas selle taaga murdiski ja tõi nad võimule ja muutis ka sisepoliitikas paljutki. EKRE ja tema toetajate poolt on praegu väga rumal valijate endapoole meelitamise nimel mustata Keskerakonda, mida mõlemad Helmed üsna innukalt teevad.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.