Ratas: riigikogu esimehe positsioon ei takista Keskerakonna juhtimist

Jüri Ratas

Neljapäeval riigikogu esimeheks valitud Jüri Ratase sõnul on võimalik teha tööd erakondadeüleselt ka Keskerakonna juhina.

“Kindlasti oma töös peab olema erakondadeülene, tasakaalustaja, ei saa kuidagi toetada rohkem oma koduerakonda kui ei saa kuidagi rohkem toetada ka koalitsiooni, peab arvestama mõlemaga,” ütles Ratas “Aktuaalse kaamera” stuudios.

Värske riigikogu esimehe hinnangul on võimalik uut ametit ja ka erakonna esimehe tööd ühildada. Ratas märkis, et tal on ka üheksa-aastane töökogemus riigikogu aseesimehena.

Kahte erinevasse rolli inimest aga tema sõnul poolitada ei saa.

“Kaks ametit on minus sees olemas, aga riigikogu esimehe töös lähtun kindlasti sellest, et tuleb poliitikas ja ka riigikogus neid kaevikuid vähendada ja kinni ajada ja rohkem konsensust leida. Loomulikult, riigikogu jääb alati selleks, kus on poliitiliste arutelude koht,” sõnas ta.

Ratase sõnul on riigikogu töös väga oluline vaadata kaugemasse tulevikku.

“Ma arvan, et riigikogu hääl peab kõvemini kõlama. Seda rolli ma olen valmis tegema ja oluline on riigikogu panus koroonaviiruse ületamisse,” sõnas ta.

Vastuseks küsimusele, kas ta on valmis ka kandideerima presidendiks, sõnas Ratas, et Keskerakond otsustab oma kandidaadid mais.

“Ma arvan, et see ei ole küll väga mõistlik, et täna kandideerin riigikogu esimeheks ja olles edukas selles, nüüd ma ütlen, et tegelikult soovin hoopis mingit muud ametit. Ma teen tõsiselt tööd riigikogu esimehena, seda luban. Seda, missugused positsioonid võtab Keskerakond suve lõpus, sügisel presidendivalimistel – ma olen öelnud seda ka välja, et me otsustame need küsimused maikuus.”

BNS

4 kommentaari
  1. Triin 3 aastat ago
    Reply

    Muidugi ei takista. President isiklikult riputas auraha kaela reetmise eest. Astusite tagasi korruptsioonisüüdistuste pärast ja nüüd premeeriti teid kõrge kohaga, et normaalse valitsuse hävitasite. Mis riigis küll me elame, kus vargus, korruptsioon, reetmine, kokkumäng, “Põhiseadusele” sülitamine, rahvuse hiiliv hukutamine on NORMIKS, Kas teil tõesti puudub südametunnistus? Aumeheks olemisest ei tea te muidugi midagi. Esimese asjana viisite minema osa riigilippe, kuna ülejäänud viite, sest see riik ei olnud mõeldud ühe väikerahva hävitamiseks ja julmaks ülesõitmiseks. Kaks varast kaelakuti koos riiki juhtimas–tõesti kaunis pilt sellest maffiariigist. Eks teised, normaalsed riigid näevad seda juba tükk aega, kui ühte-rahva poolt valitud valimatute sõnade ja poriga pidevalt üle kallati, valitsusest lahkuma sunniti, sest on süüdi, et julgesid ausalt välja öelda selle, mida kõik, kes südant valutavad, ammu nägid ja teine süü oli, et olid ausad võtmata ärimeestelt meelehead. Samasugune kooruptant kui te ise, oleks ju kõigiti sobinud.

    • mnjah to Triin 3 aastat ago

      kui preili või proua Triin nüüd lähiminevikku tunneks, siis ta teaks et kõik peaministrid on saanud Presidendilt sellise auraha, ei ole Ratas esimene ega ilmselt ka viimane. Aga igasugu triinud seda ei tea, nemad korrutavad päevast päeva sama mantrat, mida neile Helmed ette korrutavad. Ilu on vaataja silmis koguaeg olnud ja minu arvates on Ratas selle 4 valitsemisaastaga suurepäraselt hakkama saanud ja igati auraha välja teeninud. Ei mäletagi, et keegi oleks varem nii palju tööd teinud kui Ratas tegi. Millal toimus Põhiseadusele sülitamine, sellised süüdistused peaksid olema konkreetselt välja toodud? Või kuidas hukutab Ratas meie rahvust? Teid on nii ära tinistatud, et tagajärjed vaatavad juba vastu. Lõpetage see hüsteeria ahmimine endasse ja edasi külvamine ja elu ongi hulga parem. Ei kuku see riik ilma Helmedeta kokku, aga rahulikum saab kindlasti olema.
      Mis aga EKRE-sse puutub, siis kurb kui selle valijad ei saa siiani aru, et kui tahad poliitikas midagi ära teha, tuleb näidata tulemusi, mitte pidada mokalaata, solvata erinevaid ühiskonna gruppe, halvustada naaberriikide poliitikuid ja hirmutada oma valijaid. Ja veel, kuidagi auklik on triinukeste mälu, ikka pean mina teile meelde tuletama, et ka teie üdini ausal erakonnal on kohtuasjad kaelas, Kracht kõige viimane, Kuusik, Arumäe. Ja seda kõigest 1 a 10 kuuga.

  2. Enn 3 aastat ago
    Reply

    Ratas polnud süüdi. Reformierakondlased on juba pikemat aega mõelnud välja Keskerakonna poliitikutele korruptsiddnisüüdistusi ja teinud vastavaid stsenaariume. Kõrvaldades oma teelt segajaid said nad võimule. Eks Ratasel oli kaks valikut kas võim koos reformierakondlastega või edasine laimukampaania tema suhtes mis on murdnud nii mõnegi inimese tervise.Ta tegi oma valiku ja Reformierakond sai võimule. Neid on alati toetanudpeavoolumeedia, kapo ja ka õigusmõistmine. Reformi tagatoas on ohutu valesüüdistusi välja mõelda. Postimehe mõned ajakorjanikud ju kirjutasid et neile öeldakse ette millest kirjutada ja keda laimata eriti E.Savisaart. Nii oli kunagi ja kes ütleb et see korduda ei või.

  3. Eve. 3 aastat ago
    Reply

    See oli julge tegu kui Ratas võttis võimu reformierakondlastelt. Mulle on alati meeldinud Keskerakond kuna keskerakondlaste jaoks on peamine meie inimeste heaolu saavutamine ija nad ei raiska aega laimu väljamõtlemisele. Aga Ratase meelemuutus viimasel ajal kurvastab mind väga. Mulle ei meeldi tema välispoliitilised arusaamad ja see et pani välisministriks väga ebaõiglase naise. Ma leian et Keskerakonna esimeheks peaks olema keegi teine näiteks Karilaid kes on väga õiglane poliitik. mulle meeldisid sotsid kui neil oli eelmine esimees ja sealt puudus presidendi poolvend kes käitub seal väljakutsuvalt. Ekrelased olid valitsuses tublid ja nende julged väljaütlemised meeldisid mulle aga nende valimiseelne tegevus ei meeldinud, aga kuidagi peab hääli saama. Reformierakondlased ei jätnud neid rahule kuigi ekrelased ei teinud kellelegi halba.Isamaa on vaikseks jäänud peale selle kui sealt lahkus kurikael Kross ja neil on tubli esimees. Mulle ei meeldi Luige sõjakus. iga erakond on parem kui Reformierakond ja küllap Ratas saab sellest aru aga ju tal ei jäänud muud üle kui ühineda Reformierakonnaga. ja ametiredelil tõusta.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.