Andres Kollist pälvis Tallinna Ülikooli teenetemärgi

Andres Kollist

Tallinna Ülikooli 16. aastapäeva puhul toimunud veebiaktusel anti Akadeemilise Raamatukogu direktor Andres Kollistile üle Tallinna Ülikooli teenetemärk pikaajalise töö ja panuse eest Akadeemilise Raamatukogu juhtimisel ning arendamisel.

Raamatukogu direktori olemuse ning tegemised võttis TalTechi rektor, TLÜ endine rektor ja keemiaprofessor ning Andres Kollisti sõber Tiit Land kokku järgmiste sõnadega: “Mul on olnud rõõm töötada Andres Kollistiga koos peaaegu 10 aastat. Kui iseloomustada teda kolme sõnaga, siis minu jaoks on need julgus mõelda suurelt, sihikindlus ja otsekohesus. Andres on raamatukogu arendades alati mõelnud suuremalt kui raamatukogu või ülikooli piires. Olgu selle näiteks tema eestvedamisel loodud digiteerimiskeskus. Andresega on alati mõnus juttu rääkida väga erinevatel teemadel, mille juurde kuulub ka hea huumor. Aitäh, Andres!”

Andres Kollist on öelnud, ei kuigi paljudes asjades kolib raamatukogu internetti ja teeb ennast kättesaadavaks digitaalselt, siis ruumilise keskkonnana ning paberraamatuid pakkuva asutusena jääb raamatukogu kindlasti tulevikus alles. Sama meelt on ta praegugi, lisades, et üle interneti käiva eluga on raamatukogu hästi edenenud, kuid ruumiline areng peab järele jõudma.

“Viimase aasta jooksul on suur osa elust läinud veebipõhiseks ning mõistame selle väärtust, kuid teisest küljest oleme aru saanud, et see pole see ning silmast-silma tahaks ikka ka kohtuda. Raamatukogu ruumiline keskkond, nö kolmas koht kodu ja töökoha kõrval, peab kindlasti inimestele jääma,” ütles Andres Kollist, kes on lisaks Tallinna Linnavolikogu liige, Keskerakonna volikogu keskkonna- ja kliimakomisjoni esimees ning kuulub Keskerakonna Roheliste kogu juhatusse.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.