ALDE 45 Enn Eesmaa: suur ja määrav osa inimkonnast elab ja tegutseb liberaalse demokraatia tingimustes

Enn Eesmaa Foto: Enn Eesmaa/Facebook

Enn Eesmaa, Eesti Keskerakonna, välissekretär

Liberaalsus on võimalikest üks liberaalsemaid kontseptsioone. Kui keegi arvab, et see on läinud aastasajal tekkinud mõttesuund, eksib mõnegi aastasajaga. Klassikalise liberalismi suurkuju Inglise mõtleja John Locke pani oma “Kirja sallivusest” kirja aastal 1689, siis juba sajand enne Prantsuse revolutsiooni. Tema võttis muide esimesena kasutusele ka üldkasutatava mõiste tabula rasa, tähistades inimlapse algselt tühja meelt, mida elu ja õpetused täiustavad ja lihvivad.

Liberaalide hulka kuulusid Benjamin Franklin, David Hume, Adam Smith, Voltaire, Rousseau ja Immanuel Kant. Suuruste nimed viitavad liberaalsuse prantsuse ja angloameerika koolkonnale. Liberaalidele olulised mõisted ja tegutsemisjuhised on alati olnud õiguskorra, territooriumi ja rahva suveräänsete õiguste kaitsmine ning seatud ülesannete täitmiseks vajalike rahaliste vahendite kogumine maksukohustuste ja lõivude näol. Jean-Jacques Rousseau arvas ja kirjutas kord nii: “Rahus elatakse ka vangikongides. Kas sellest aga piisab, et end seal hästi tunda?” Suur ja määrav osa inimkonnast elab ja tegutseb liberaalse demokraatia tingimustes. See tähendab poliitiliste liidrite valitsemist, kelle autoriteet on määratud läbi piiratud mandaadi, universaalse hääleõiguse ja alternatiivkandidaatide valiku. Loomulikult peab tagatud olema õigus poliitilisele oponeerimisele. Nii nagu kõik poliitilised kooslused on ka liberaalid otsustavalt liitunud.

Täna tähistatakse Euroopa liberaalsete ja reformiparteide ühenduse ALDE asutamise 45. aastapäeva. Asutamislinnaks oli Stuttgart ning seda rahvusvahelist organisatsiooni on tuntud läbi aastate mitmete nimede all. Täna on ALDE president Eestiski korduvalt käinud Hans van Baalen. Eesti Keskerakond võtab üsna aktiivselt osa ALDE tegevusest nii sisus kui vormis. Alati oleme esindatud ALDE kongressidel. Eesti on selles rahvusvahelises koosluses täna erakordne nähtus.

Meil moodustavad valitsuse kaks liberaalset erakonda, Keskerakond ja Reformierakond. Euroopa Liidu esindustasandil on seni suurema läbilöögivõimega olnud konservatiivid ja sotsiaaldemokraadid. Euroopa Liidu parlamendis on liberaalide fraktsioon uudse nimega Renew Europe suuruselt kolmas ning teatud probleemide lahendamisel on tulnud olla otsustavaks kaalukeeleks. Vaatamata sellele on Eestit esindatavate saadikute seas kõige rohkem liberaale: Yana Toom, Andrus Ansip ja Urmas Paet. Keskerakond astus ALDE liikmeskonda aastal 2004. Oleme esindatud ka ALDE noorteliikumises LYMEC, kuhu kuulub 200 000 liiget.

9 kommentaari
  1. Nojah 3 aastat ago
    Reply

    Ma ei ütleks wt suur osa sest mõned arvavead et demokraatia on teiste ahistamine, sekkumune teiste riikide siseasjadesse, vihavaenu õhutamine. Need ilmingud on demokraatiast kauge.

  2. Ei 3 aastat ago
    Reply

    maksa ajada udu. Kus kuulub meil võim rahvale? vaid Helveetsias mõnikord antaks erahvale midagi otsustada, kuid ak seal on võimul poliitilised kambad.
    Mis puutub liberaalsusesse, siis vabameelsus saab olla vaid seaduste raames, mitte ei hakata anarhia tingimustes seadusi nikerdama. Millised vabadused aga ühiskonnas saavad olla, peab otsustama rahvas. Kuid just keskbande koos Ennuga on olnud rahvahääletuste verine vastane. Sest äkki rahvas ei pooldagi pedealdelikke väärakusi.

    • Almar Glustsenko 3 aastat ago

      Tundub, et, nagu Kuu-uurija Lusti-kummuti poolt sel nädalal pikalt haletsetud Heelia Sillama poolt mõtlematuna plätserdatud äsjases (eilses?) saates reklaamitud Oraava-RMK-LGBT-Vikerkaare –hipila KORGIJOOGI paratamatuse pähe REKLAAMI PUHUL

      (mille suhtes nii Oraava mõrvarühma politseinik, Elmar Vaher, kui narkorühma politseinik, Edgari „poliittapja”, Erik Heldna, istuvad vaikselt hiirtena oma vabamüürikirikute keldrinurkades vist),

      toimib siinses meedias nüüd KORRALISELT omalaadne NL aegne LSD-TAGASILÖÖK (flashback), kus ENN EESMAAD PÜÜTAKISE ESITLEDA ka ühiskondlikult LIHTSALT ÕNNETU, AGA LIBERAALSELT TOREDA REPORTERINA kes pärismaa-„elajalikult” anastajaid surnuks nokkida ei taha, sest see pole impeer-viisakas.

      AGA TEMA POOLT ON IMPEER-VIISAKAS ISTUDA LIHTSALT EDASI ROTTSILDILE ALLUVAS VABAMÜÜRLASTE (Prantsuse) AULEEGIONI ORDENIS (vaata: et.wikipedia.org) ja täita nende hallide Laidoneri, Pätsi, KGB „Nikolajev”-Meri, 6-nurga-kikilipsulise vabamüüristatud Nobeli elupõlise piraadiisast kirjaniku, Krossi vaimset pärandit ja Pärdi ,TH Ilvese, suurpoliitvaras Kallase, „rahvuslaseks” Reformist Eesti200-ks oksendunud Ojulandi elueesmärki, ET HÄVITADA EESTI UGRIDE MAARAHVUSLUS JA SEDA KANDVAD UGRI HÕIMLASED TAKKAPIHTA, TEDA UPITAVATE NUTUVABAMÜÜRLASTE HEAKS

      JA ILMSELT EI OLE IMPEER-VIISAKAS

      VISATA AVALIKULT PRÜGIMÄELE

      SELLE SIONISTIDENA MAAILMA PÄRISRAHVUSI (KELLEST UGRISID EESMAA OMAARUST RIIGIKOGUS ESINDAB) JÄRJEKINDLALT HÄVITAVA

      HALLI RASSI JUUTIDE ÜLEMVÕIMU ORDU

      TUNNUSTUS-ORDEN,

      KEDA EESMA ILMSELGELT OMA POLIITILISEKS ISANDAIKS PEAB.


      HALE, VÄGA HALE, JÜRI.


      NO EGA TE OMA KUULUTATUD 46 000 000 (0,5%-ga Maailma elanikkonnast) HALLI RASSI JUUDIGA JA OMALTPOOLT, EESMAA ABIL, JUUDISTATUD (ADL-Foxmani poolt nimetatud) GOYIMIDE-PÄRISMAALASTE KUNI 950 000 000 “Harju Keskmisega”

      TEIE POOLT “covidis” ERITI NÄJUTATAVA, VANGISTATAVA JA RAHVUSLIKULT TAPETAVA 6 000 000 000 PÄRIS-MAALASE VASTU EI SAA, KUI MEIST PREGUSEKS JUBA ENAMUS ON TEIE ENDI POOLT NII ORJAUNEST ÜLESÄRATATUD.

  3. ? 3 aastat ago
    Reply

    KUI VÕIM KUULUB RAHVALE, SIIS KELLELE TA KUULUB ?

  4. juudid kodustasid Rot. 3 aastat ago
    Reply

    Ka nemad on surelikud. Muidugi meeldivamates tingimustes.
    Aga ka nendeni jõuab ükskord sisehääl, mis küsib nende väärtuse järele. Nende LOOME KVALITEEDI JÄRELE.
    Ja siis küsivad nad oma VÄÄRIKUSE järele. Südamerahu järele, et minna…LOOTUSE järele . Võib-olla.

    • Almar Glustsenko 3 aastat ago

      … võib-olla on 800 aastat end juudi-rististada orjastada lasknud ugridel lootus lollide lohutus?

      Võib-olla me ei ole me nüüd „covid”-ADL-Foxman-Shneerson-Euro-juudistatutena või juba NL-moodi Kissingeri-nutuvabamüürituina tähele pannud, et oleme minetanud oma 800 aasta tagused loodustäiuslikud rahvushõimude kogukonnad, nüüd, lämbudes suukorvistatuina ja OraavaRattas riiklike kurjategijate seadustatud poliitika tõttu, põikame vaikselt igast oma ligimesest hirmuga mööda, ilma rahvuspaljunemata ja oleme harjumas robotitena viima oma viimast raha Bolt/Wolt sionistide orjala poolt siia sissepetetud neegrile…

      …sest seda ütleb võim ja vägi ja Kõigevägevama (GOD – Grand Order of Dominance – suure domineerimise ordu ) kiri Piiblis…

      Ja domini canus ehk meie üle domineerivate koerte ehk Toompeale kogunenute aru(lagedus), kelle esiisad põletasid-uputasid meie esiisad lihtsalt massiliselt ära ehk ristisid.

      Mine õpi kasvõi Pedas vähe psühholoogiat ja teisi sotsiaalteadusi, aga sellest seisukohast, et sa ei lase end juudi-ajupesta. Või mine tööta 6 aastat politseis kasvõi tõlgina, nagu mina seda tegin, kuni Oraava Elmar Vaher minuga, 4 päeva pärast prefektiks saamist, lepingu ilma igasuguse pädeva põhjenduseta lõpetas ja on nuudseks mulle 13 aasta palga seaduse alusel võlgu jäänud, nagu ka Aprillimäsus lõhutud mu 6 auto kompensatsiooni, mu Tondi 80-3 korteri täishinna, mille ta koos oma lähi-töökaaslastest vabamüürlastega varastada aitas ja mu Vabadussõjas jalast lombakaks jäänuid vanaisa, Artur Tisleri, ehitatud Puusepa 5 majad, õunaaia ja hoovi-majade täie mu vara ning 8 autoga, mille ta varastas koos Keskkriminaal politsei juhist Indrek Tibari (kes oli end unustanud Swedbanki palgale), Swedbanki, Indrek Kulla, nuudse juudi-Coopi, kinnisvaraspekulandist notar Aivar Mesikäpa, Kallase oraava EP-WEB Citybanki tankistist advokaadi, Aare Tarki heaks töötava Aidi Kallavuse, tolle elukaaslase Sten Nõmme, vabamüüri musta maakleri, Mikk Mürki ning

      politseikoputajast vabamüüri firma-, kinnisvarapetturi ja IRL-Reformi narkovõrgu ülesehitaja Raigo „Sent” Sentifoliega, kellega mul on olnud ebaõnne sattuda 40 aastaks samale tänavale elama.

      Võin sulle kinnitada, et enamik nutuvabamüürisüsteemis töötavaid pätte

      (tean põhimõtteliselt nimetada vaid 1-5% niisuguseid pätte, kes ei allu nutuvabamüürile, ülejäänud on lastud „politsei” Mossadi Gladio-B agentide poolt, kas teiste pättide abil maha lüüa või kriminallõiguslikult, nõukajärgse maffia ja poliit-vabamüüri kurjatehgijate vahel kaalutledes võrdõiguslikkuse põhimõtteid täielikult rikkudes, täiesti alusetute ja poliit-maffia poole kaldu süüdistuste alusel vangi panna),

      alates taskuvarastest ja lõpetades nö prof-killeritega, usuvad selle süsteemi ülemvõimu nende üle nii vankumatult ja lollilt, et nad ei viitsigi mõelda alternatiivide peale, ega näe endas mõtet võidelda vaheri-suguse kõntsaga, saati siis sisult sülitada nende endi vabamüürikurjategijate bande ees sisult näkku „sendi”-sugusele, keda BLM-LGBT-ÜRO-rändeleppe vabamüüri palgal Kiisler, „Sendi” tänava(te)naaber ja tollelt vähemalt 20 aasta jooksul, tollele alluvate narkarite ja joodikute ning tankistide valimishäälte ostja, ja Anvelt poliitkatustavad ja Tuuli Kochi ning Kärt Karpa (Anvelt) sugused ühiskonna silmis müstilisteks kangelastavad.

      Aga kes meid käskis olla nii põhimõtteliselt vaid enda varvaste ette vaatavad patrioodid, et me ei suutnud ühineda siis, kui Eestis end siiani üha enam peremeheks pidav ja Riigiskogus oma sionistlikke EUSA seadusi lauskehtestav poliitiline nutuvabamüür otsustas, et jalatustab ja poliitiliselt peatustab Edgari, vabamüürlaste 2011 film Seenelkäik seda kuulutas ning Ratas seda sisult, 2016 novembri algul, IRL peavabamüürlase, Joakim Heleniuse päti, Muraka, Paide sorosla piimakonmbinaadi e-Piima spordihallis ka „kõigi keskerakondlaste nimel” antud sisult vandes nutuvabamüürile kinnitas ja ka 2 korda peaministrina sionistide ülemvõimu (Bilderb)Orgia klubis käies nende sisult riiklike käikudega antud truudusvandega?

      (loe, mida isegi juba 3/ 2021 , RahvuslikTeataja.ee, nr 104, laseb, Polümeeri vabamüüri poolt sisseostetud võõramaalsest oma tankisti poolt, eesti ugri neidude sisult kaamera ees vägistamise reklaamfilmi teinud ja 2020 etv-s avaldanud Miina Hindil

      Edgari ja Rahvarinde populaarsuse suhtes valetada)

      NIISUGUSTEL PÄTTIDEL EI TEKI VÕIMALUIST EGA OMA SÜSTEEMI POOLT EI ANTA NEILE MINGIL JUHUL SEDA, ET NAD MÕTLEVAD MINGIL AJAL OMA SÜDAMETUNNISTUSE PEALE

      (rahvuslikteataja.ee, 1/ 2021, lk 1, Jüri Lina Rockefelleri „Covid”-vandenõust2010 ja ohtuleht.ee-s 9.10.2021. lk 10)

      Kes pani tähele, siis 2019 möödus 60 aastat sellest kui eba-Maised, aga omaarust Maailma peremeestena siia maandunud hallide juutide rass suutis korraldada Ida-Ugrilas,

      toona siis Nõukogude Liidu Vene NFSV sisemaal, Mossadi Gladio-B poolt (loe RahvuslikTeataja.ee, nr 1-7, 2017, lk 10-11, Terroritegusid panevad toime võimud ise)

      oma operatsiooni, millega hävitati slaavide mõistes handi-mansi maa pühal mäel Djatlovi üliõpilaste matka-grupp

      (igaühe teist otsustada on see, kas see oli Eesti vabamüüri-filmla trikk, et mõne aasta eest tehti buriaatide vastu samamoodi ugride viha õhutama pidanud film),

      mis nende poolt loodetult külvaks pöördumatult kaost põlisrahvaste ja hijem saabujate vahele nii, et hallid suudaksid kogu kohaliku riigikorra ja loodusressursside üle valitsemise üle võtta, samamoodi, nagu seda üritati ja osalt tehti Ida-Ugrilas ja põlishõimude Kaug-Idalas, ning meilgi Eestis ju, Hrushjovi ja ka Gorba/Jeltsini sisult Mossadi agentideks saamise ajal,

      mille kohta on paljudel, eriti Balti ketis seisnud rahvusalstel, illusioon, et Heinz Valk ja Eve Pärnaste ei saanud lihtsalt kunstnikutena suurt honorari ja nad ongi need isikud, kes on järgnevatel aastatel meile IME taganud ja paljud ei saagi aru (KaPo vanemad olijad, narkovõmm Eriik Heldna ja Auleegioni Ordu Sinisalu muidugi nende alla ei kuulu), miks praegu „covid”-laenudega sionistidele riikide majanduste kaaperdamise ajal tahavad Helmed Pärnastet poliitpüünele naasetada ja miks vabamüüri peavoolumeedia taas Heinz Vlku vabaduselaulikuna paista laseb ja miks üks lavastaja enam E(NS)V seriaali lavastada ei taha, aga teine seda sionismipropagandana lavastab

      ning miks seal mendi totakat pruuti mänguinud erialaselt andekas näitleja,

      kes tegi MRP-RB-Go3-TV Pruuli rahvusnuku, Iffi EUSA PRIA rahapesu reklaami sarjas, mis näitas kiitvalt vaid Lõuna-Eesti Oraava-rahapestud sisekrossihalli ja muid juudistuise-firmasid ka Eesti maakohtadesse levinuina,

      kes pehmendas oma huumoorikate etteastetega selles juudistatud avalikku ajupesu meile,

      miks teda on „covid”-äraelamiseks sunnitud BLM-LGBT kokkade saadet tegema koos riiklikult juudi-rahatud Pilleri-Haberi pedeperenduse reklaamiga, kelle poolt poliitvarastada lastud lapserst tõenäoliselt ei saa kunagi täisväärtuslikku ugri IME tagajat, vaid saab selle hävitaja.

      Ei saa aru, miks Taavi Libe tunneb end sunnitud elama juudi-juppyenduseks muudetud Kalmas ja maksma oma palga ilmsete juudi tunnustega elukaaslase laste ülalpidamiseks, minema Oraava Viljandi laenu-päti, „maskivastasele” meeleavaldusele, kellelegi kokkulepitult ajakirjaniku kaamera ees demonstratiivselt näkkusülitama, et Auleegioni Ordu pesamuna, Ka-Ka, saab sellega võimaluse teha temaga Auleegioni Ordu komandöri,

      Ojulandiga, nende poolt rahastajana Maria Kaljuste ja Eesti200-ga omakorda sama trikki teinu, …
      trikki ja lollidele lohutuseks need tegelased oma Oraavast näilielt välja heita. Ei saa aru, miks „maskivastaste” meeleavalduste juhi,”riikliku” õigurikontori pidaja, Andrei Vesterineni firma kodulehel on hobusena vabamüüri-malend, miks TV „satub” tema suvalistest avaldustest suuri kajastusi tegema hotellist Euroopa (mis tähendab näiteks vene keeles JUUDI ROOPAD või andekamas tõlgenduses JUUDI PEPU)

      Ei saa aru, miks mõnda aega Moskvas lavastanud Linnateatri juht on sunnitud oma kohalt lahkuma, sest „riigipoliitika” on võtnud nõuks Tarkovski poolt Solarise võttepaigana Eesti Nõukogude aja vabamüürikaardile viimist, labi halli rassi ülemvõimu etluse (nagu ka Hukkunud alpinisti hotellis), premeerida 2017 Eurojuutla ülemvõimu Eesistumise suurrahastuse läbi ses Elektrijaama Kultuuritustamise katlas.

      Ei saa lõppeks aru, miks oli vaja Evelin Sepp Riigikogust sinna juhiks üles osta, et ta pärast Edgarit (justkui Eesti suures aastapäevaks tehtud filmis) maha teeks, peale seda, kui on tema õnnistusel elanud olulise osa oma kuulsast ja rikkast elust.

      Ei saa aru, miks Nukuteater omakorda nüüd Noorsooteatriks muudeti, et kinnitada eesti ugride noortele potentsiaalsetele vanematele, et Eestis oma noorele põlvkonnale oma klassikalisi Mõmmi Aabitsat ja Hunt Kriimsilma kultuuri enam pole ega tule, vaid on rõve-Sipsikute ning oma, uudistes, suure vabamüüri kingitud raha eestsuuri, maskis oma rahvuse järjekindla lämmatamise maale esitleva juubilar-multiplikaatori kultuuritus ja varjata seda, et meist lolle ugrisid üritab juutla värvata üha enam oma (rahvus-Aju)Vabaks müürlaseks.

      Ei saa aru, miks Kolditsad on sunnitud lavastama oma korteri-etendusi Odessa-juutide-Ahvlast-orjade-toomise-Tal(S)inki-juut-Tederi-Porto-Franko-Temnikova-Kasela-rahvusetustamislaulupeo-LHV-(Il)lumin(aat)ori-Coop-jne-tulnukatele-hüpoteegi-võimaldamise-Tallinna-Hodorkovskistatud-sadama-müügi-reklaamis.

      Ei saa aru, kas on omarahvuslusele hea või halb, et EW riigimehe hiljuti lahkunud tütar, Heli Susi majutas oma talus Solzhenitsõnit, kelle pere elab millegipärast siiani Kanadas ja püüab sel teel näidata, et Ida-Ugrila pole hallide juutide orjadele elamiseks väärt seni, kuni seal ja siinpoolgi saavad olla võimul pärismaalasi hallidest kardinalidest vallutajate vastu koondada suutvad oma kuningad. Ei saa aru, kuis riigikogulasest rahvusvahelise piraadi isast räägiti aastaid, kui kirjanikust, kes oleks vabamüüri poolt otsustatuna väärinud Nobelit, ei saa aru, et Nobel on hallide poolt vähemasti kaaperdatud, kuna selle auhinnasabatil nõutakse

      (Serafima ordu TH Ilvese lipsuna ja remmelga-hipidest Oraava-LGBT-Vikerkaare-RMK-laagrilise osa ning Vseviovide sionistla Casa Nostra rohepartei poolt 2020-2021 vabamüüri laus-„covid”-aastal millegipärast politsei poolt trahvimatult ja segamatult, igakuiselt EKRElasest ministriga keskonnaministeeriumi ees, Toompuisesteel, ka samas asuva EKRE kontori ees, miina-hintlikult ruuporiga röökinud ja igal korral mitme tunni vältel liiklustki seganud, Extinction Rebellion liivakella-märgina tuntud)

      autasustatavatelt lõua all kahest kolmnurgast ehk juudi-6-nurgast koosneva IFFI KIKILIPSU kandmist, mis tagab ka selle, et maailma pärismaalasteski kinnistatakse pidevalt rahvusvahelise juudi-meedia poolt arusaama, et shalli rassi sionismivastastel ei ole lootustki saada (teistegi pärismaalaste poolt?) rahvuslase silmis tunnustatuks ja miljoni dollari loto-omanikena kuulsaks. Sestap saavadki seda halli rassi kuulekatest Buratiinodest ja Buratiinadest laamad, tutud, LGBT-AIDSi-Oraava-raadio-gagad, kakad ja vabamüürlaste ÜRO Mangi ennustatud dauni sündroomiga popitegijad, või vabamüürlaste poolt Siiamist Birmaks ja siis veel Myanmariks, oma veriste jälgede segamiseks, ümbernimetatud pärismaalaste õnnetula San Suu Tshiid, kes on varjatult saanud ülesande mõned rohijate või sulandvesi hõimud Maamunalt (laperdiselt?) ära hävitada, et ugridele poleks näiteks paista, et tegelikult „covid”-toovad hallide rabid, Tarmo Soomere, Tiit Pruuli, Siim Kiisler jms , nende asemel Eestisse hoopis 7 600 000 ja muudele juudi-roopastatud hõimudele omavere hävitamiseks Euroopasse 1 500 000 000 oma ori-tulnukat.

      Praegu, Eestis veebruar-2021 riigipöörde järgselt, ja kogu Maailmas püütakse teha meid, ilma mingi ratsionaalse aluseta, suukorvis vaikivaks, lämbuvaks ja omarahvuspaljunemist ära jätvaks, vaid selle põhjendusega, et Eesti poliitikute ja politsei vabamüür ei taha ega suuda väja selgitada kes, kuidas ja mida võib-olla ka päriselt kultiveeritud viirusena eestis levitab, et me majandust samal ajal hallidele kaaperdada..

      https://www.ohtuleht.ee/681096/kommentaarid 9. juuni 2015, 22:25


      http://birthofanewearthblog.com/adl-president-abraham-foxman-speech-about-destruction-of-white-race-jewish-world-domination/

      liveinternet & 5010089 & 233047090/

      https://newsland.com/community/politic/content/gazeta-slavianin-n-432-2001-godmy-nenavidim-vas-bezmerno/4920664

      Terve 2019 ja 2020 aasta käiasid Vene juutide peamised TV-d, PBK ja NTV MIR (mille juudistamispoliitika sõsarsaade „Svoja pravda – (juutide) oma tõde” on meie ETV+ski) seriaale

      1959 DJATLOVI MATKAGRUPI võimalike huku põhjustega ja valmistasid meid nii ette hallide lavastatud „covidiks” ehk Odessa-hollywoodilikul moel.

      Esitades läbisegi nii igasusgu ratekikatsetuste ja UFO-uurimisverdsioone, aga peamiselt olid kutsunud lausa isegi Iisraeli juute kujutama manse põhjendamatult verejanuliste pärismaiste elukatena, kes ei salli võõraid JA SEDAKAUDU ÕHUTAMA KREMLI VIHA MANSE UGRIDENA NII HÄVITAMA, ET HALLID SAAKSID KA (VENE) SEALHULGAS IDA-UGRIDE PÄRISALAL TÕSTA NELMET OMA TULNUKORJADE ASUSTUSTIHEDUST KÕIKJAL 200 ELANIKUNI RUUTKILOMEETRI KOHTA, NAGU SEE ON PLAANITUD EUROOPAS JA NÜÜD KOHE KA USA-S TEOSTATAMA (USA-S 1 810 000 000 LISA-JUUDI-ORJA SISSETOOMISEGA),

      MILLEST RÄÄKIS MILLEGIPÄRAST 2019 VEEBRUARIS, TALLINNA TARTU RAHU KONVERENTSIL KA POLIITVANG, KALJU MÄTIK, ENNE, KUI TA SAMA AASTA OKTOOBRI ALGUL, HIIU HOOLDUSHAIGLAS

      (mille omandiõiguse üle vabamüüri-(Klandorfi?)-Kulla õhtulehe artiklis, mis materdas üht õnnetut kohtutäiturit, ja milles oli Kullale jäetud millegiparast absoluutselt õige kohtumõistja roll, kakleb Vainola poolel,

      näis kas „Sendilt” Sendi kasuäia, BNSi juhi, Maidu, peale tolle Soome narkomuulana 5 aastaks vangi saatmise, Maidu ja Sendi naise, endise Kalmistu tee politseikoerla hooldaja ja hilisema Kadriorgial seelikukndja, Äripaeva poliit-LGBT-lase reklaamnäo ja pikaajalise töötaja, Nurme tn maja Sendilt kingitusena osta saanud Olavi Vainola, praeguse Sõjasadama endise vene maffia sadamakapteni, sugulase poolel,

      med-poliitäri Tsahkna vastu)

      KOPSUPÕLETIKUS, TA TOA AKNAID VÄGA TUULUTADES MANALASSE JUHATATI JA MIDA MÄTIKU SUU KAUDU OLID ILMSELGELT ÕHUTANUD

      JÕRI ESTAMI JA ANDRES INNI SUGUSED, EESTI POLIITIKUID LÄBISEGI JA SISULISTE PÕHJENDUSTETA SARJAVAD, SISULT MOSSADI AGENDID, KES OMA TEGEVUSES EI KESKENDU SELLELE, ET EESTI JA VENE POLIITIKUID OMA SISULISTE ETTEPANEKUTEGA MRP-VASTAST TARTU RAHU PÕLISTAMA ÕHUTADA, VAID KESKENDUVAD OSSETIA, ABHAASIA

      (küsige abhaasias umbes 100 aastat elanud eestlaste käest, et miks on siaani Estonka-sugused külad pea tühjad ja kuidas sealsed kohalikud suhtuvad selle grusiini (eesti?) Mandariinide filmi mõjusse, kelle rezhissöör millegipärast noorelt suri),

      SÕÕRUMA OLÜMPIA-VABAMÜÜRLIKU VENNA, SELJAKOTI-PUSHINJANI POOLT SOODUSTATUD KARABAHHI JA KRIMMI SÕJA LAADSE OLUKORRA ÕHUTAMISELE.

      MIKS POLE ENNE 800-AASTA TAGUST AEGA OLNUD VÕIMALIK, ET UGRID JA MUUD PÄRISMAALASED LASEVAD, ENDI HÄVITAJATENA, HALLI RASSI ENDI PÄRISMAALE LOODUS-HÄVITAMA?

      SEST SELLE AJANI OLEME ME KÕIK KÄITUNUD MAISELT LOODUSOTSTARBELIKULT JA OMA HÕIM-RAHVUSE SUULISELT LÄBI SAJANDITE EDASTATAVAT TAVA JÄRGIVALT, NAGU SOMOJEEDID.

      SEE TAHENDAB OLEMEGI SÖÖNUD MEID JA ME LOODUST HÄVITAMA TULNUD SISSETUNGIJAD ESIMESEL VÕIMALUSEL ÄRA, SEST MEIS ON PÄRISELUS ÕIGELE TEELE JUHATANUD VAID ME KOOBASTE SEINTELE JOODISTATUD RUUNIDE MÄRGIKEEL, MITTE HALLIDE PIIBLI-RAAMATUTE SEMIITIOOTIKA,

      NAGU NUUDNE, KA SELGELT JUUDI-3-NURGA KUJULISE KATUSEGA, METODISTI KIRIK ON „covidiks” ME ETTEVALMISTUSEKS PÜÜDNUD MUUTA JUUTIDEKS KA KÕIGE TAVALISEMAID EESTI UGRISID, ÕHUTADES NEIS OMALTPOOLT JUUDI-ID-KAARTIDE VÕTMISE MAANIAT, PEALE SEDA, KUID NEED EBATEADLIKUD UGRID ON KÄINUD METODISTI-JUUTLAS VÕÕRASTE, INGLISKEELSETE ISERAHVUSTAPU-JUTLUSTAJATE MASSLOENGUID KUULAMAS, IGAL KORRAL SELLE EEST 20 EUROT ÄRA MAKSTES JA LUGENUD SIIONI-METODISTLASTE POOLT KA EESTIKEELSENA VÄLJAANTAVATE JUSTKUI RAHVUSLIKE AJAKIRJA NUMBREID, MIS NÄITEKS AVALDAB SEALHULGAS PÄRISMAISELT LOODUSSÕBRALIKULT SENI BUDISTISTUNUD BURJAATIAGI KOHTA MILLEGIPÄRAST ÜLEVAATELUGUSID, MILLES TUUAKSE STATISTILISELT VÄLJA, ET SEAL OLEVAT JUBA UMBES 0,1% KRISTLASI.

      MIKS AVALDAB?

      KUIDAS SUHTUVAD NEISSE „BURJAADI KRISTLASTESSE” KOHALIKUD BURJAADI PÄRISMAALASED, PEALE EESTLASTE POOLT TEHTUD SEALSETE PÄRISMAALASTE PÕHJENDAMATUTE MÕRTSUKATENA ESITLEMISE FILMI?

  5. Eestlane 3 aastat ago
    Reply

    Hoidku looja meid selle “liberaal-demokraadi” nimega E.Eesmaa eest!

  6. Triin 3 aastat ago
    Reply

    See, mis toimub ei ole demokraatia selle sõna õiges tähenduses, vaid liberastide (–liberaal talub ka teistsugust arvamust, liber ainult omasuguste). See, mis toimus ligi 2 aastat Eestis, kus hullunult tambiti maha konservatiivsust, rahvuste eripäradega arvestamist, riikide suveräänset otsustusõigust oli inetuks näiteks nn. ALDE inimvihkajalikust poliitikast, mis ei erine karvavõrdki stalinlikust. Kas oleks iialgi võinud arvata, et demokraatlikku rahvahäälestust (vox populi vox dei!) tullakse nii alatute võtetega maha suruma. Võetakse maha Õigus-ja Jõuametite abiga valitsus, kes arvestas ka rahvaga, mitte oma tagatubede ja toiduahelaga, kasutades selleks maksumaksjate raha. Need üdini ebameeldivad liberid on pannud oma rahva luku taha ja samas veavad ka maa slaavlasi täis, et varsti polegi eestlasl muud teha, kui siit minema minna. 100000 läks eelmise liberastide diktatuuri ajal ja ega nüüdki arv väiksemaks jää. Keegi ei räägi enam oma töötutest. Olete samuti ühed eesti rahvuse hävimisele kaasaaitajad. Ainuke millele veel loota on parempoolsete jõudude koondumine Ungari ja Poola eestvedamisel. Loodame, et see toimub enne kui nn. #demokraatia” kõik hävitada jõuab. Väga ilmekas ühe prantslase arvamus, kes ütles, et Eestis VEEL saab oma tunnetest rääkida, ausalt ja hirmuta, “õigetes” liberimaades seda teha enam ei saa. Inimestelt võetakse ära nende põhiõigused—sõnavabadus, arvamusvabadus, õigus erineda ( see õigus on ainult LGBT, lastel ja BLM. lastel ).

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.