Kiik taunis MMS-i propageerivat reklaamikampaaniat

Foto: Sotsiaalministeerium

Tervise- ja tööminister Tanel Kiik taunis Viljandi ja Pärnu bussipeatustes üleval olevat reklaamikampaaniat, millega propageeritakse MMS-i kui koroonaravimit, kirjutab Postimees. 

Terviseameti peadirektori asetäitja Mari-Anne Härma meenutab, et MMS ei ole ravim ja selle kasutamisega kaasnevad kõrged terviseriskid. «Pigem vastupidi – MMS võib teha olukorda hullemaks,» ütles ta ja lisas, et terviseamet tegeleb parasjagu koostööpartneriga, et eksitava reklaamkampaania olukorda lahendada.

Kiik nentis, et olenemata empaatiast ja mõistmisest skeptikute suhtes, saab selle üleskutse puhul rääkida vaid nulltolerantsist. «Mis puudutab seda, kui keegi soovib raha teenida inimestele mingisuguse mürgivedeliku müümisega, siis siin on mul ausalt öeldes ainult nullsümpaatia ja nullempaatia ehk siin saab olla ainult nulltolerants,» ütles ta kolmapäevasel pressikonverentsil.

Ministri kinnitusel tegelevad kõnealuse reklaamiga praegu ka riigiametite esindajad: kuidas reklaamid maha saada ning kuidas edasi tegutseda, et sääraseid kampaaniaid ei korraldataks. Minister usub, et suurem osa inimestest mõistab, et kloordioksiid koroonaviiruse vastu ei aita.

«Kaine mõistusega ma arvan, et 99,9 protsenti Eesti elanikest saab aru, et see seda ei tee,» ütles ta. «Väga loodan, et ka õiguskaitseorganid aitavad kaasa, et inimesed, kes tegelevad teiste inimeste mürgitamisega, selle eest ka vastutaksid.»

Kiik tõdes, et riik on valeinfo ja -ravi probleemiga ka varem tegelenud, ent küsimus on, kas info ja tõendid on ka piisavad kellegi suhtes menetluse alustamiseks. «Ma väga loodan, et antud juhul on,» lisas ta.

BNS

2 kommentaari
 1. pal.jud 1 kuu ago
  Reply

  kustutage, kustutage….

 2. lugeja 1 kuu ago
  Reply

  kas tõesti puu.dub ele.mentaarne os.kus eri.stada er.inevaid aineid, Cl, ClO2 naatriumhypoklorit, NaCl, HCl jne jne ained on kõik väga erinevaa keemilise koo.stisega ja seetõttu ka erinevate omadustega…
  HCl ehk maohape
  NaCl – söögisool
  Kes peale TaKi räägib kloordioksiidi joomisest – seda ei joo mitte keegi.
  Seega lausvale. Enne mõt.le, siis ytle….kustu.tage siis kui tõtt on va.lus kuu.lata

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.