Rakvere abilinnapea Andres Jaadla arutas välisminister Eva-Maria Liimetsaga välisasjade ja kohaliku poliitika kokkupuuteid

Rakvere abilinnapea Andres Jaadla kohtus välisminister Eva-Maria Liimetsaga, et arutada alanud uue Euroopa liidu eelarveperioodi suundumusi ja eesmärke ning välispoliitika ja kohaliku arengu ühisosa. Välisminister tundis huvi omavalitsuste vaate kohta Euroopa Liidu uue finantsraamistiku vahendite rakendamisel ning selle panuse kohta kohalikku arengusse.

Välisminister Eva-Maria Liimetsa sõnul on kohalikud omavalitsused inimestele kõige lähem poliitiline tasand ning just nemad viivad koha peal ellu Euroopa liidu poliitikaid. Seetõttu on oluline vaadata ka välispoliitikat kooskõlas kohaliku elukorralduse ja piirkondlike eripäradega. Rakvere on kindlasti linn, mis paistab silma aktiivse välissuhtlusega ning on üks hakkajamaid Euroopa Liidu roheleppes ning keskkonna ja kliimapoliitikates kaasalööjaid. Rakverel on samuti ette näidata rida eeskuju väärivaid praktilisi kogemusi, näiteks Euroopa Linnapeade pakti edukal rakendamisel, mis on pühendatud just süsinikusaaste ja kliimamuutuse mõjude vähendamisele. Samuti arutati kohtumisel, kuidas Eesti omavalitsuste kodanikke kaasavat juhtimiskogemust saaks arenguabi projektide kaudu ka idapartnerlusriikidele edasi anda.

Andres Jaadla sõnul on positiivne, et minister tunneb huvi  kohalike omavalitste kogemuse ja arengu vastu. Väga mitmed Euroopa tasandil kokku lepitud uued initsiatiivid on mõeldud rakendamiseks just linnade ja kohalike omavalitsuste tasandil, lisas Jaadla.     

Kuna koroonaviiruse leviku tingimustes on kahepoolsete kohtumiste võimalused piiratud, siis toimus kohtumine Kadrioru pargis vabas õhus.

3 kommentaari
  1. Nojah 3 aastat ago
    Reply

    Jaadla arutas kord teemal et mis meid vaeseks teeb. Vastan et üks põhjus on meie maksumaksja raha saatmine teistesse rriikidesse milles välisminister nii helde on. Palju aega võtab ära rahulikesse riikidesse saadetud korratuste tekitajate ettevalmistus ja pärast nendele kurjategijatele kaasatundmine. Pealegi ei pea me EL-u poliitikat ellu vooma vaid oma poliitikat sest oleme iseseisev riik ja peame ise kõoke otsustama. Ei ole meie eku EL-us olles paremaks läinud. Paremaks läks tänu keskerakondliku valitsuse tänuväärsele tegevusele ja oleks veel paremini läinud kui reformierakondlased poleks seganud oma valesüüdistustega parimate inimeste suhtes .

  2. Sisserändaja kurjustab 3 aastat ago
    Reply

    USA pealinnas Washingtonis rammis sõiduk Kapitooliumi viival teel kontollpunktis politseinikke, kellest üks sai surma ja teine viga. Julgeolekujõud sulgesid kongressihoone ala.

    USA meedia andmeil oli ründaja Indianast pärit 25-aastane mustanahaline Noah Green, äärmusliku organisatsiooni Islamirahvas poolehoidja.

  3. Soo 3 aastat ago
    Reply

    Ma vaatasin kuidas Kapitooliumi rünnati aga seal polnud mustanahalised vaid valgenahalised ja kannatada said mitmed politseinikud. Riikidesse kuhu saadetakse möllude organiseerijaid saavad ka surma inimesed keda provotseeritakse. Uue USA presidendi valitsemise ajal pommitati juba Süüriat.Eks seal said ka inimesed surma jne.Maailmas surevad inimesed koroonasse kuna Brüsseli tegelased keelduvad parimast vaktsiinist milleks on Sputnik. See on kontrollitid äga paljude vabatahtlike peal- Siiani aga pole leitud vähivastast ravimit ja inimesed surevad selle tagajärjel aga ta pole külgehakkav. Vihavaenu õhutamine Venemaa vastu on tähtsam kui inimeste tervis. Venemaal suhtutakse kõigesse rahvustesse hästi. ja hea et ei suudetud Venemaa rahu rikkuda.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.