Kiik: lähikuudel on Eestisse oodata umbes miljon vaktsiinidoosi

Tanel Kiik. Foto: Scanpix

Tervise- ja tööminister Tanel Kiik sõnas riigikogu liikmete küsimustele vastates, et teises kvartalis on Eestisse oodata umbes miljon doosi koroonavaktsiini.

Kiik ütles kolmapäeval riigikogu liikmete küsimustele vastates, et teises kvartalis on igal nädalal oodata Eestisse 25 000 doosi Pfizer/BioNTechi ning tarne maht kasvab 30 000 doosini nädalas. Minister lisas, et Eesti taotleb Pfizer/BioNTechi vaktsiini lisadoose. Moderna vaktsiini on Kiige sõnul teises kvartalis oodata suurusjärgus 100 000 doosi.

Alates aprillist jõuab Eestisse ka Jensseni vaktsiin, Kiige sõnul on Eestil teises kvartalis oodata üle 100 000 doosi seda vaktsiini. AstraZeneca vaktsiini tarned jäävad Kiige sõnul ka teises kvartalis ebastabiilseteks.

Hinnates möödnud nädalavahetusel korraldatud massvaktsineerimist ütles tervise- ja tööminister Tanel Kiik, et vaktsineerimisel oli nii probleeme kui ka õnnestumisi.

Kiik sõnas riigikogu liikmete küsimustele vastates, et nädalavahetusel korraldatud massvaktsineerimise puhul oli nii “murekohti, probleeme ja õnnestumisi”. Samas ei nõustunud Kiik küsija hinnanguga, et tegu oli läbikukkumisega.

Kiik sõnas, et nädalavahetusega vaktsineeriti üle 17 000 inimese ning kaks kolmandikku vaktsiini saanutest olid vanemad kui 60 eluaastat. Kiik lisas, et kokku vaktsineeriti eelmisel nädalal üle 40 000 inimese. Ta toonitas, et vaktsineerimisvõimalust tuleb pakkuda võimelikult kiiresti, aga keskenduda tuleb riskirühmadele.

Kiik sõnas, et esmased järeldused nädalavahetuse massvaktsineerimisest on tehtud.

Ta nentis, et teatud vaktsineerimiskeskus oli eakate huvi oodatust väiksem. Samuti tuleb Kiige sõnul vaktsineerimisvõimalusest piisavalt pikalt ette teada anda, kuid see aga sõltub tarnetest.

3 kommentaari
 1. Nojah 2 kuud ago
  Reply

  Eakatel on palju muid terviseprobleem. Haigusi on palju aga ravimeid vähe. Siin on enamasti tegemist haigustega mis pole külgehakkavad vaid vajavad ka ravi. Vähile pole siiani ravimit leitud ja ega ta pole külgehakkav ka. Suremus on ka teiste haiguste puhul suur. Koroonahaigus on uskumatult külgehakkav ja on vaja maski kanda ja distantsi pidada. Muiduki toimub kaitsesüstimine ja Kiik teeb kõik mis tema võimuses et me saaksime lahti sellest pandeemiast aga selle haiguse ravimit pole kui inimene on juba haigestunud.

 2. Miks 2 kuud ago
  Reply

  ei tooda sisse Tsonssonit? Tramp andis sellele ju heakskiidu.

 3. lugeja 2 kuud ago
  Reply

  kuhu te need panete…kas viimane mõi.stuseraas on ka.duma läi.nud?
  Viimase gripilainega mõni aassta tagasi tellisite ka 10milli eest gripivax., mis jäi kasutamata ja kuulus uti.liseerimisele…
  KES konkreetselt tellis ja kes vastutab….

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.