Erki Savisaar: oleme valmis alustama ühiskonna järkjärgulist avamist

Erki Savisaar Foto: Erik Peinar/Riigikogu

Keskerakond on valmis alates aprilli lõpust leevendama piiranguid, kui COVID-19 nakatunute arv ja koroonapatsientide arv haiglas langeb alla kriitilise piiri ning näitab püsivat langustrendi, ütleb Riigikogu rahanduskomisjoni esimees Erki Savisaar.

“Kui COVID-19 olukord liigub stabiilselt paranemise suunas, teeme ettepaneku avada koolid, kaubanduskeskused, söögikohad, meelelahutusasutused, kirikud, spordisaalid ja ujulad tingimusel, et ruumide täituvus on kuni 50% ning järgitakse kõiki ettevaatusabinõusid. Samuti võiksid olla lubatud välitingimustes treeningud kuni kümneliikmelistes gruppides,” lausub Erki Savisaar. “Eesti on vaktsineerimise tempo poolest Euroopa Liidu kolmas riik ja lähiajal lisandub märkimisväärne kogus vaktsiinidoose. Viimase seitsme päeva nakatumisnäitaja näitab langustrendi ja vaktsineeritud inimeste järjepidev suurenemine annab alust teha kuu lõpus piirangute leevendamisel esimene samm.”

Erki Savisaare sõnul tuleb piirangute leevendamisel näidata üles paindlikku suhtumist. “Piirangute leevendamisest on vaja rääkida juba praegu, et mõistlik suveplaan koos siht- ja sidusrühmadega paika saada. Kindlasti tuleb arvesse võtta valitsust nõustava teadusnõukoja seisukohti ja kuulata sektorite katusorganisatsioonide soovitusi. Keskerakond peab õigeks, et piirangud peavad olema loogilised, arusaadavad ja ühesed,” räägib ta.

“Nädala alguses avaldatud kevadise majandusprognoosi andmetel oli Eesti majanduslangus 2020. aastal kardetust väiksem – 2,9 protsenti,” märgib Erki Savisaar. “Kahanemine oli kaks korda tagasihoidlikum kui Euroopa Liidus keskmiselt. See oli eelmise valitsuse paindlike otsuste tulem ja annab meile nüüd majandust taaskäivitades hea stardipositsiooni.”

Erki Savisaar kinnitab, et Keskerakond on avatud igakülgsele koostööle, et leida üheskoos mõistlikud lahendused. “Eesmärk on tähistada üheskoos piiranguteta jaanipäeva ja nautida Eestimaa suve,” lisab ta.

9 kommentaari
  1. kõik on surelikud, ka kuldvasikal ratsutavad härjapõlvlased 3 aastat ago
    Reply

    NO EI SAA – NAGU KLEEBIT RAHA KÜLGE ! RAHA ON ELUST IGA KELL TÄHTSAM.
    KUI OLEKS OLNUD KÕVA KORD JA KINNISED PIIRID POLEKS MEIL BRITI EGA LAV TÜVE SEES !! SEST EGAS NAD EESTIS TEKKINUD.
    SEE, ET ZENECA EI KAITSE LAV TÜVE VASTU OLI TEADA JUBA ENNE KUI JUKERDAMISE JA AVAMISTEGA JA SPORDIMÄNGUDEGA ÕNNESTUS EESTISSE SEE LAV TÜVI /14%/ KA LÕPUKS SISSE SAADA. KA MODERNA EI KAITSE ÜHE TÜVE VASTU OLI TEADA.
    KUI PRAEGU KA MIDAGI PARANEB NATUKE VÕI SUVE, SIIS SEDA TÄNU PÜIKESELE JA TE;MA UV KIIRGUSTELE.
    (et see lõunamaades ei aita, sest musitavad liiga palju ja asustustihedus suur)
    KAS ON ÜLDSE TEADA ,MILLISTE TÜVEDE VASTU MILLISED VAKTSIINID AITAVAD VÕI EI AITA???
    KUI ON OSALISELT, SIIS MIKS TELLITAKSE NEID, MIS EI AITA???!
    KAS SUL, ERKIKENE, ON NIISUGUNE VAKTSIINISUTS TEHTUD, MIS SU KAITSTUKS MUUDAB , KUHU SA SIIS VIIRUSE EEST PÕGENEDA MÕTLED KUI TALLE KÕIK TEED AVAD.?
    INIMKONNALE ON ANTUD VALIDA – KULDVASIKA KUMMARDAMINE JA LÄBUMÕNUD+ NÄRVIHAIGED VÕI HOOLIVUS KÕIGE ELAVA VASTU.
    KUI VIIMANE, SIIS TULEB MÕELDA, MISMOODI SEE UUS MAAILM VÄLJA PEAKS NÄGEMA. AGA POLIITIKUTEST JA ÄRIMEESTEST SELLES ASJAS ABI POLE.

    • Piinlik lugeda sellist kommentaari 3 aastat ago

      Ma olen 68 aastat siin ilmas elanud – võiks arvata, et ma ei tea midagi internetisuhtlusest. Siiski tean, suurte tähtedega kirjutamine on äärmine ebaviisakus kaaskondsete suhtes. Tõesti piinlik!
      Suurte tähtedega röökimine on iseasi, aga selle kurja inimese mõtted ja etteheited. Kui ei taha, ära siis vaksineeri, aga ära oota ka, et ühiskond sind abistaks. Lõpetuseks küsiks, mitu last või lapselast sellel ebaviisakal röökijal on, et ootab ühiskonnalt abi?

  2. Soo 3 aastat ago
    Reply

    Nii pikki kommentaare küll keegi ei viitsi lugeda. Tore on näha siin Savisaart ja lugeda tema arvamusi. Tahaks et ka ta isa artikleid siin avaldataks. Palju tervisi Edgar Savisaarele parimale poliitikule ausale, hoolivale ja targale kellele on tehtud tohutut ülekohut. Aga küllap on poeg isalt palju õppinud ja on ka tubli keskerakondlane.

  3. Marko 3 aastat ago
    Reply

    Ma loodan ka et poiske ei ole selline suli ja tiblameelne nagu oli vana Savisaar!

  4. Ülimalt 3 aastat ago
    Reply

    käpardlik üleskutse Erkilt. Enne tuleb ikka näitaja viia ülimadalale ja siis hakata puhaste piirkondade kaupa elu avama.
    Kus pole 2 nädalat olnud mitte ühtki nakatumisjuhtu, saagu vabaks ja unustatagu ka maskid ja muud piirangud.
    Samas tuleb nakatunute piirkonnad hoida eraldatud mittenakatunute omadest Et mitte ükski Erki ei saaks satikat levitada taas üle Eesti.
    Kuni meil pole kindlat kontrolli piirkondade üle, on igasugune piirangute kaotamine kuritegu nagu on mängitud rahvaga juba üle aasta.
    Me epaem olema kindlad, et jääme satikavabaks. Mitte ükski sissesõitnu ei tohi vabalt ringi lällata, ta tuleb raudselt 2-ks nädalaks puuri valve alla pista.

  5. Isaga ühist niipalu, see on paksus. 3 aastat ago
    Reply

    Mõistuselt poisike, kes ei vääri isa küünealustki. Poisike jääb poisikeseks.

  6. Erkike 3 aastat ago
    Reply

    hakkab nüüd lähtuma Kajakese valgest raamatust. Mis sest et sisutühi aga ikkagi ülemuse oma, kuleb koogutada ja ila peanaha vahelt välja ajada. Muide, mina ei leidnud sellest valgest raamatust küll ridagi, kus oleks olnud esitatud tingimused, millal maksidest loobuda. Hoopis tahetakse Erki abiga kehtestada seadus, et saaks maskide mittekandjaid trahvida, sest valitsusel on uute lolluste terbeks RAHA VAJA!

  7. Rohutirts 3 aastat ago
    Reply

    Suure sigimise ja loomapiinamise tulem ongi praegune koroona. On see siis vandenõuteoreetikute toodid põhjustel või mitte. Maailmas on praegu 9 miljardit inimest. Kui iga neljas neist paljuneb /vanurid,haiged, üksildased ja lapsed jäävad väla/om juurdekasv 20 aasta joolsul 2,3 miljardit- 4 miljardit.Kokku 11,3 miljardit kuni 13 miljardit. Need paljunevad omakorda juurdekasv 3,3- 6,6- 9 miljardit .Kokku 16,3 – 19.6-22 miljardit. Seda 40-50 a. jooksul. Millist elu sa siis oma lapselastele ja nende lastele loodad. Ise sured muidugi ära .
    Ühiskonnal kulub ühe lapse ülalpidamiseks peale vanemate tohutult summasid -lasteaiad-koolid, kõrgõpe, meditsiim, elupaigad, keskkomd, abi lapsevanematele, infrastruktuuri kohandamine jne.jne.jne.
    Mina ei looda ühidkonnalt eriti mingit abi, sest pole seda ka saanud.Kui saan kunagi, siis sundkorras ja sellist mida ma ei taha. sest meie ühiskond pole harjunud ega viitsi, pole kasvatatud Hoolima ei vanainimestest ega loomadest /ilmselt ka sinu lapsed ja nende järglased mitte, kui sinu rumalaid sõnavõtte lugeda/ Sellesama Mentaliteedi, mille vilju sa ise loonud, läbi saad ka ise neid vilju maitsma – ühiskonna suur “heatgija”. Maailmas on asju, millele tuleb tähelepanu pöörata ka peale sigivuse – Positiivne Loome, Hoolivus, Positiivne Areng, et maailma paremaks muuta kõigi Elusolendite jaoks. Selleks inimene loodi. SEE on tema elu mõte ja eesmärk.

  8. to soo 3 aastat ago
    Reply

    kui sa nii pikki kommentaare ei loe,pole võimeline keskenduma? isegi kui nad on sisukad, võib arvata, et sa ka raamatuid ei loe.
    Misasja sa teed siis,vaatad moblast mõttetuid pilte või rohid peenraid, hävitad mutte???

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.