Kiik: piiranguid ei saa leevendada sama kiirelt kui neid kehtestada

Koroonaviirus. Foto:: Vikipeedia

Tervise- ja tööminister Tanel Kiik nentis, et nii nakatumine kui ka haiglaravi vajavate koroonatõbiste arv on langustrendis, kuid piiranguid ei saa leevendada sama kiiresti kui neid kehtestada.

Kiik ütles neljapäevasel valitsuse pressikonverentsil, et nakatumine on langustrendis ning kuigi haiglaravi vajab endiselt üle 600 inimese, on ka siin langustrend selgelt näha. Ta tõi esile, et võrreldes tippajaga vajab haiglaravi praegu sadakond inimeste vähem.

Samas toonitas Kiik, et piiranguid “ei saa leevendada sama suure hooga, kui neid sai kehtestada”.

Kiik tõi esile, et vaktsiini on saanud praeguse seisuga üle viiendiku täiskasvanud Eesti elanikest. “Antikehade vaates oleme poolel teel karjaimmuunsuse poole,” sõnas ta, märkides, et üle 30 protsenti täiskasvanutest on kas koroonatõve läbi põdenud või vaktsineeritud. 

Minister sõnas, et võrreldes esimese kvartaliga kolmekordistub teises kvartalis Eestisse jõudvate vaktsiinidooside kogus. Aprilli lõpuks on Kiige hinnangul 70-aastastest ja vanematest vaktsineeritud üle 70 protsendi, see võimaldab mais-juunis alustada laiema vaktsineerimisega. Tema sõnul on endiselt jõus eesmärk saada sügiseks vaktsineeritud 70 protsenti täiskasvanud elanikest.

2 kommentaari
  1. Nojah 3 aastat ago
    Reply

    Kiik on hoolitsev poliitik. Muidugi peavad piirangud jääma
    .

  2. Meil on juba üle 1000 viirusesse surnud. 3 aastat ago
    Reply

    Millal lõpuks Kiik koos oma pundiga minema lüüakse. Palju veel laipu vaja, et see juhtuks.
    Oli juba ammu teada, et Priske ja Esse ei ole teinud oma tööd. Kaebaja löödi kohalt minema. Süüdlased peab minema peksma nii, et unustavad ära mäed ja kõrged hooned.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.