Tanel Kiik: määran eraldi vaktsineerimise projektijuhi

Eestis on tänahommikuse seisuga COVID-19 vastu vaktsineeritud 236 598 inimest, kellest 72 035 on saanud mõlemad doosid. Seega on meie tublid tervishoiutöötajad teinud 308 633 kaitsesüsti. Oleme vaktsineerimise kiiruselt Euroopa Liidus kolmandal kohal, mis on tõsine tunnustus tervisevaldkonna asutustele, kaitsesüstimisi teinud tuhandetele tervishoiutöötajatele ning kõigile terviseteadlikke valikuid teinud inimestele.

Aprillikuus keskendume jätkuvalt eeskätt vanemaealiste vaktsineerimisele, et kaitsta COVID-19 haigusest enim ohustatud inimesi. Riskirühmade vaktsineerimisel on kandev roll perearstikeskustel, kus on tehtud ligi 60% kõigist senistest vaktsineerimistest. Eakamate kaitsmine COVID-19 haiguse vastu aitab hoida inimeste elu ja tervist, leevendada haiglate koormust ning võimaldab järk-järgult alustada ühiskonna taasavamisega. Meie pühendunud perearstid ja pereõed on riskirühma kõnetamisel ja vaktsineerimisel asendamatud.

Mai- ja juunikuu eesmärgiks on pakkuda vähemalt ühe doosiga vaktsineerimise võimalust kõigile täisealistele, kes seda soovivad. Jätkame kaitsesüstimisega ka suvekuudel, mil peamine fookus on juba teise doosiga vaktsineerimistel, et tagada inimestele kõrgem ja pikaajalisem kaitse. Teise kvartali jooksul on Eestisse oodata ligi miljon vaktsiinidoosi ning tarned kasvavad kolmandas kvartalis veelgi – oleme Euroopa Liidu ühishanke toel kindlustanud piisavalt vaktsiini kõigile Eestimaa elanikele.

Tulenevalt üha kasvavatest vaktsiinikogustest määran lähiajal eraldi vaktsineerimise projektijuhi eeskätt kevade lõpus ja suvekuudel laiema elanikkonna kaitsesüstimise sujuvaks korraldamiseks. Ebastabiilsete tarnegraafikute ja kiiresti muutuva info valguses on oluline, et suudaksime operatiivselt avada üle Eesti vaktsineerimiskeskusi ning vajadusel vaktsiine vastavalt hõlmatuse näitajatele ja nõudlusele ringi suunata. Oleme pidanud neil teemadel mitmeid mõttevahetusi nii tervishoiujuhtide kui riigiasutuste ja erasektori esindajatega. Annan peagi täpsema ülevaate edasistest tegevusplaanidest.

2 kommentaari
  1. Kodanik 3 päeva ago
    Reply

    Naerma ajab.

  2. Muide 3 päeva ago
    Reply

    Päikesetõusuvalitse peaminister KaKa ütles mõni päev tagasi,et T Kiik peab vastutama. Nii,et poiss hakka vastutama.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.