Liimets: Eesti ja Hispaania jagavad ühiseid väärtusi partneritena Euroopa Liidus ja liitlastena NATOs

Foto/allikas: Marko Mumm/Välisministeerium

Välisminister Eva-Maria Liimets kohtus täna, 8. aprillil Tallinnas Hispaania välisminister Arancha González Layaga. Ministrid arutasid kohtumisel Eesti ja Hispaania kahepoolseid suhteid, COVID-19 olukorda ning aktuaalseid välispoliitilisi ja Euroopa Liidu teemasid.

Visiit tähistab 100 aasta möödumist diplomaatiliste suhete sõlmimisest Eesti ja Hispaania vahel. Välisminister Liimets kinnitas, et Eesti ja Hispaania kahepoolsed suhted on väga head ja tugevad. „Mul on hea meel, et hoolimata COVID-19 pandeemiast toimuvad Eesti ja Hispaania diplomaatiliste suhete sajanda aastapäeva puhul suurepärased kultuuriprojektid – näiteks Eesti tänavafotode näitus Madridis ja Hispaania kunstniku Ignacio Zuloaga näitus Tallinnas Mikkeli muuseumis,“ rääkis Liimets.

Välisministrid kõnelesid kohtumisel koostöö edendamisest rahvusvahelistes organisatsioonides. „Hispaania on Eestile hea koostööpartner Euroopa Liidus ja oluline liitlane NATO-s. Olen tänulik, et Hispaania annab olulise panuse meie regiooni julgeolekusse, osaledes NATO Balti õhuturbes. Meie omakorda osaleme aktiivselt stabiilsuse tagamises lõunas,“ sõnas Liimets.

Ministrid käsitlesid NATO tulevikku ja Atlandi-üleseid suhteid ning arutasid Venemaa, Ukraina ja Valgevene ning Ladina-Ameerika teemasid.

Ministrid arutasid ka Euroopa Liidu tuleviku seisukohalt olulise tähtsusega digiülemineku ja rohepöörde teemasid. Lisaks kõnelesid nad lähemalt ka COVID-19 kriisi koordinatsioonist, vaktsiinitarnete kiirendamise vajadusest ja reisimisvõimaluste taastamise perspektiividest.

Hispaania välisminister kohtub Eestis ka peaminister Kaja Kallase, president Kersti Kaljulaidi ja Riigikogu väliskomisjoni esimehe Marko Mihkelsoniga.

5 kommentaari
  1. Noo 3 aastat ago
    Reply

    Jälle see õel ja ebaõiglane välisminister. Mul pole midagi väärtuste jagamise vastu kuid olles vabad liidust ja ilma NATO-ta. Sõjahimuline naine.

  2. Vean 3 aastat ago
    Reply

    kihla, et Eevamariia ei julenud poole sõnagagi märkida meie raha toetust Katalunja iseseisvusemisele.

  3. Sergei 3 aastat ago
    Reply

    Seekord siis Hispaaniaga. Alles see fašistlik (kogu euroopa oli fašistlik) riik võttis osa Leningradi blokaadi korraldamisel , olevat ka viimaseni pidanud Berliini ( Hitleri) kaitsmisel seisma.
    Nüüd kunagised fašistid terroriseerivad lennukitega õhurahu-isegi puhke päevadel.

  4. robert 3 aastat ago
    Reply

    Ei sõnagi rahvaste enesemääramise õigusest ega Cataloniast Jüri Kuked Hispaania variandis pokri Kui armetu võib üks välisminister ja kogu see kesikute punt olla

  5. Sergei 3 aastat ago
    Reply

    Aga täna 12 aprill ( 60 a tagasi) meie nõukogude lapsed saime hakkama suure teoga – saatsime esimese inimese maailmas kosmosesse. olgugi , et kogu euroopa oli varasemalt meie kallal, suutsime teha võimatut – meil oli ka abilisi fašismi võitmiseks-
    nende abiliste abi maksid esivanemad siberi töödega tagasi ( Ling Liis ) – kullas asjades jne.
    aga täna 70 a tagasi ( 12 aprill 1951) olevat meie nõukogude laste isad 10 minuti jooksul alla lasknud 10 USA B 29 pommitajat ja 4 hävitajat kaotamata ainsatki oma MIG 15 hävitajat.
    Vot nii kentuki poisid- Millega tegeleb USA, NATO ?????

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.