Riigikogu esimees Pärnus: meil on lootust piiranguteta suvele

Foto: Erik Peiner/Riigikogu kantselei

Pärnus töötanud Riigikogu esimehe Jüri Ratase sõnul on meil võimalus Eestimaal lähenevat suve harjumuspäraselt veeta. “Selleks peame koroonaviirusesse nakatumisi stabiilses languses hoidma. Pärnu Haiglas ja Ristiku Tervisekeskuses arutatu andis lootust, et õige varsti saame piiranguid järkjärgult leevendama hakata. Linnajuhid ning turismisektori ja Töötukassa esindajad kinnitasid valmisolekut suvehooaega sammhaaval alustada,” lausus Jüri Ratas. “Oluline on selge leevenduste ajakava paika saada. Samuti võiksime ka tänavu Eestis puhata – turism vajab jätkuvalt meie kõigi tuge.”

Suuruselt neljandas linnas Eestis edeneb töö, mis muudab Pärnu veelgi suuremaks turismikeskuseks. “Pärnu lennujaam on praegu üks suur ehitustanner, kus töötavad kopad, buldooserid ja veoautod. Oktoobris hakkab see taas tööle. Siis käivitub uuesti lennuühendus Pärnu ja Ruhnu vahel. Samuti avaneb lennujaam tšarter- ja eralendudele, aga ka rahvusvaheliste liinilendude jaoks. Esimesi külalisi ootab operaator Soomest, Rootsist ja Lätist,” märkis Riigikogu esimees.

Tuleval aastal võib alata Rail Balticu raudtee peatuse ehitus. “Praegu käib töö selle nimel, et kuue aasta pärast saab Rail Baltic reaalsuseks. Sellega koos aga turvaline 41-minutiline sõit Tallinnast Pärnusse ning sealt edasi Riiga. Kindlust Rail Baltica rajamise kohta andis hiljutine Euroopa Parlamendi otsus, mille kohaselt eraldatakse Eestile, Lätile ja Leedule juba varasemalt eraldatud summade kõrval täiendavalt 1,4 miljardit,“ tõi Jüri Ratas välja.

On ka muid arendusi, mis Pärnusse inimesi toovad. “Praegu on rajamisel kunstmuruga jalgpalliväljak, millele lisanduvad sisehall ja naturaalmuruga väljak. Tegemist saab olema ainulaadse kompleksiga piirkonnas ning ma ei välista, et halli valmides on eriti talveperioodil Pärnus treenimisest huvitatud ka Läti jalgpallurid,” sõnas Jüri Ratas.

Riigikogu esimees kohtus Pärnu Haigla, Ristiku Tervisekeskuse, Eesti Töötukassa, Hotell Estonia, Kaubandus- ja Tööstuskoja ning Forwardspace töötajatega. Samuti külastas Pärnu lennujaama, Rail Balticu peatust, Pärnu julgeolekumaja, Raja lasteaeda ja maikuus valmivat promenaadi. Lisaks vastas ta Pärnu elanike küsimustele.

Fotod: https://www.dropbox.com/sh/392bejbgwl8hqmk/AAAwA3XwM8VeN34wbKJpbIHaa?dl=0 (Erik Peinar, Riigikogu kantselei)

8 kommentaari
  1. Euroopa parlamentaarne assamblee võttis vastu otsuse, et vaktsineerimine on vabatahtlik.

    7.3.1 ensure that citizens are informed that the vaccination is NOT mandatory and that no one is politically, socially, or otherwise pressured to get themselves vaccinated, if they do not wish to do so themselves;

    7.3.2 ensure that no one is discriminated against for not having been vaccinated, due to possible health risks or not wanting to be vaccinated;

    Kuna ravimitööstus,patsientide tervise ravimise ja kaitsmise asemel ,
    teenib kasumit siis toimivat vaktsiini pole veel loodud ja ei kavatsetagi seda teha.

    Eesti meditsiini otstarve peaks olema patsientide ravimine aga selle asemel, et ravida patsiente tehti meditsiinist kasumi teenimise allikas .

    Sellest kuidas see toimus ehk kuidas keerati tuksi Eesti meditsiin pidas loengu Harry Raudvere.
    Kuulata saab Youtubes “Eesti meditsiini tuksikeeramisest,Harry Raudvere “.

    Tartu Ülikooli rakubioloogia professor Toivo Maimets ütles :”
    “töö jätkub, et muteeruva viiruse vastu ka vaktsiine pidevalt muuta ”
    Kuna viirused muteeruvad siis vaktsiinid ei kaitse inimorganismi viiruste vastu.

    Ravimitööstus on tapnud tuhandeid inimesi vaktsiinide abil.
    Seisatagem hetkeks ja langetagem pea nende hukkunute mälestuseks.
    Ehitagem mälestussammas ja raiugem graniiti ohvrite nimekirjad.

    • Pakirobotitega 3 aastat ago

      Kuna viirused muteeruvad iga päev siis vaktsiinid ei kaitse inimorganismi viiruste eest.

      Seedeelundite veega loputamine teeb immuunseks viiruste vastu.
      Hommikul peale hammaste pesemist joo vett,hoia seda endas mitu minutit ja siis pane näpud kurkku.

      Kuna paljud paigad on suletud siis kuidas on lood pakirobotitega ?

  2. Oi 3 aastat ago
    Reply

    Ma kardan et kui piiranguid leevendada siis võib koroona uue hoo sisse saada. Ma pole märganud et inimesed hoiaksid üldse piirangutesst kinni.Jah maske ikka kantakse aga distantsi peaaegu üldse ei hoita, kogunetakse kokku ja trollid ja bussid on täis isegi pühapäeviti mil võiks kodus istuda.Ma ei tea kas ma olen õigesti mõistnud et süst mõjub alles tõki aja pärast ja siis teise süsti kestvuse aega ei teata. Kindel on see et see süst 100 prontsenti ei mõju ja seega peavad ka süstitud kõiki piiranguid täitma. Koroonaviirus muutub ka ja oht nakatuda jääb. Kõik oleneb inimestest ja kui nad järgivad ohutusreegleid jääb haigestumisi üha vähemaks.

  3. Ele 3 aastat ago
    Reply

    Mina olen pensionär ja peamiselt istun kodus ga vahest käin jalutamas seal kus on vähe nimesi. Toiy tuualse mulle sugulase poolt ukse taha. ma ei mõysta üldse kuidas vanemad inimesed nakatuvad. Palju oleneb endast. Arvan et sel suvel ei peaks kogunema randadesse ja lõbureisid ei peaks tulema kõne allagi.

  4. Ele 3 aastat ago
    Reply

    Vabandan vigade pärast–peab olema Toit. Ma ei mõista.

  5. Eve 3 aastat ago
    Reply

    Imelik et ravimeid ei leiutata millega saaks koroonat ravida kui inimene on juba nakatunud. Siiani pole leitud vähivastast ravimit aga see ei häiri kedagi sest see pole nakkav haigus. Aga ega arstid eriti ravida ei saaggi nad vaid leevendavad haigusi sest enamusele haigustest pole ravimit leiutatud. Inimesed surevad mitmesugustesse haigustesse ja kui ravim ongi kuskil olemas siis ta on tohutult kallis. Tahetakse teenida inimeste tervise arvelt. Pole ka EL-us olles midagi paremaks läinud aga vaevalt Brüsselis teadlasi ongi kes hoolitseksid inimeste tervise eest. Vihavaenu õhutamine ja mõnesse riiki rahurikkuja saatmine on tähtsam kui inimeste tervis. Ja siis läheb veel tükk aega kaasatundmiseks mässajatele. Aga tervishoiuga on kehvad lood ehkki see peaks esmatähtis olema.

  6. Piirangud muidugi maha! 3 aastat ago
    Reply

    Piiranguteta, ikka piiranguteta – saate ehk LAV mutatsiooni KIIREMINI LEVIMA /selle saite juba sisse tänu piiranguvabadustele ja see läheb vaktsiinidest läbi, vähemalt enamikust/ ja BRASIILIA MUTATS, KA OMETI SISSE. See läheb vist kõikidest nn,vakts,läbi. /sest egas meil vakts polegi päriselt, kui vaktsineeritud võivad teisigi veel arvatavalt nakatada/ USA-s juba on – no kaua see aega võtab siia tulla.See võtab ka keskealisi, noori ja lapsi. Lennukid pange kindlasti tööle, pirid lahti. Ja spordivõistlused käima -kõige magusam koht viirustele. Väikelinn Pärnu rahvast täis ja täis Pärnu buss. suvel ei paista väljagi need sealtekkinud nakkused ja mutats. eks sügisel siis jälle hea öelda – viirus tegi, me ei teaadnud et tõuseb. Teab iga lollgi, et suvel päike ehk hoib veidi tagasi Briti tüve,mis nüüd valdav, aga LAV ja Brasiiliat mitte.

  7. Seda 3 aastat ago
    Reply

    lootust on nõme lugeda. Miks ise midagi ei tee, et jääb üle vaid loota? On ju keskbande ise valitsuses 1:1 õigustega ja ainult loodab.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.