Ratas erikomisjonile: kõik kulutused olid seotud tööga

Jüri Ratas 2018. aastal Saaremaal. Foto: Riigikantselei

Endine peaminister Jüri Ratas ütles riigikogu korruptsioonivastasele erikomisjonile selgitusi andes, et kõik tema ametiaja jooksul tehtud kulutused olid seotud tööga.

Korruptsioonivastase erikomisjoni erakorralisel videoistungil andis Riigikogu esimees Jüri Ratas selgitusi ajakirjanduses avaldatud väidetest avalike vahendite erahuvides kasutamise kohta tema peaministriks oleku ajal, edastas riigikogu pressiesindaja

Komisjoni esimehe Eduard Odinetsi sõnul kinnitas Ratas komisjonile, et ta ei ole reegleid rikkunud, et kõik kulud on olnud põhjendatud ning tulenenud eranditult tema tööst peaministrina.

„Jüri Ratas kinnitas komisjoni liikmetele, et ta ei ole lasknud riigikantseleil kinni maksta midagi, mis oleks seotud tema isiklike või Keskerakonna kuludega ning kõik riigikantselei tehtud kulutused olid seotud tema peaministri tööga,“ rääkis Odinets.

Istungil küsiti Rataselt ajakirjanduses ilmunud kulutuste kohta tema peaministriks oleku ajal. Ratas vastas, et ta on oma tööd teinud alati südamega ja peaministrina lähtudes sellest, et ta esindab tervet Eesti ning kõik kulutused on olnud tööga seotud, ettenähtud reeglite ja summade piires. Ratase sõnul oli riigikantseleis peaministri büroo esinduskuludeks ette nähtud 24 000 eurot aastas ja seda ei ületatud. Kulude planeerimine ja täitmine oli Ratase sõnul professionaalsete töötajate ülesanne ja tema isiklikult sellega ei tegelenud.

Komisjoni aseesimees Valdo Randpere sõnas, et kõrgete riigiametnike kulutuste jälgimisega on kohati mindud liiale ning tegelikult oleks vaja teha selgeks, millised on näiteks peaministri tööks ettenähtud vahendid. Randpere pidas kummaliseks, et pärast ametiaja lõppu hakatakse uurima aastatetaguseid kulutusi. Ta pidas õigeks, et probleemidele tuleb tähelepanu juhtida juba ametiajal.

13 kommentaari
  1. Miks 3 aastat ago
    Reply

    ma ei usu! Kui lähed kuskile, valid ööbimiseks ikka taskukohase koha, mitte sihilikult kõige kallima, kus mingi neeger ka perse harjaga puhtaks tõmbab. Miks Jurka ei valinud ööbimiseks mõnd öömaja Kuressaares. Olen seal isegi ööbinud ja igati rahule jäänud, ja oli palju odavam.
    Ning ei pea iga kord sööma kõige kallimat, piisab keskmise eestlase söömast.
    Kui aga midagi isiklikku, siis tuleb seda osta ka oma raha eest.

    • sulle ekrestunud Miks? 3 aastat ago

      Et sa ohmu teaksid, et peaministril pole aegagi ja ta ei peagi selliste asjadega tegelema, nagu hotellide valik, jne, jne. Mida sa mölised siin vahetpidamata.

    • Härrade värk 3 aastat ago

      ja nii see ongi.

  2. Soo 3 aastat ago
    Reply

    Randpere on üks vastikumaid poliitikuidkeda tean. Enne valimisi ronib ta alati reformi tagatoast välja ja hakkab lollusi rääkima.

  3. Nii 3 aastat ago
    Reply

    Ei tea ks hakatakse Keskerakonda kangutama. Reformierakondlaste korruptsioonisüüdistused on niivõrd tobedad ja alatud et hakkab juba ära tüütama. Ise nad oma süüd ei näe.

  4. Eve 3 aastat ago
    Reply

    Ratas rabab mitmel rindel sest reformierakondlastest pole erilisi töörügajaid. muidugi on tema kulutused setud tööga ja vastikud kahtlejad vaadaku parem kui palju halba nad on teinid. Ise ei tee ja teistelei anna võimalust tööd teha meie rahva heaks.

  5. Need 3 aastat ago
    Reply

    väljasõidud ja ringsõidud ongi mõeldud selelks, et varjata rahva raha raiskamist. Ega siis muidu välislähetustessegi ihaleta, sest seal on paks päevaraha ja keskmine suurem kui siinne palk.
    Samuti ei saa ringsõidul ametnikku kontrollida, kas ta üldse midagi teeb, linnas kabinetis jääb ta kohe silma, kui haigutab. Kas Ansip või Ratas tegid midagi kasulikku, kui sõitsid 2 tundi Tartusse ja 2 tundi tagasi? Need olid surnud tunnid. Üldse oleks huvitav teada, palju täistöötunde on kellelgi ametnikest kuus kokku tulnud. Kuid töömees tööpingi taga peab 8 tundi päevas tööd tegema, sest igal jupil on oma kindel hind ja palk sõltub tehtust.

  6. vana 3 aastat ago
    Reply

    Eesti Ekspress ja Õhtuleht tuleks kohtu alla anda meie endise peaministri kohta laimu levitamise eest? Kogu selle asja organiseerisid nn ametnikud peaministrit teavitamata.
    Tänased ERR uudised püüdsid isegi pea ausalt tunnistada aga AK jätkas jonnakalt ikka endise peaministri süüdistamist.
    Juhul, kui kohtusse ei pöörduta, siis näitab see meedia ülemvõimu meie igapäevase elu ja toimingute üle kellegi suvalise käsu alusel?
    Arvatavasti järgmine ohver on Kõlvart!

  7. Noh 3 aastat ago
    Reply

    Muidugi on mitmed ajakirjanikud valelikud ja alatud ning nad on harjunud et laimu eest karistus ei järgne. See on psühhoterror mis pannakse toime sõnavabaduse maski all.Aga sõnavabadus on hoopis midagi muud ja valesüüdistuste väljamõtlemine, alandamine, laim , tagakiusamine sinna alla ei kuulu. Aga kui minna Reformierakonna tahatuppa siis oled kõigist süüdistustest vaba. Seal on nii mõnigi kes vääriks väljatoomist. Aga ehk on laimu üle võtnud hoopis mõni teine erakond ja see polegi enam Reformierakond sest kuidas sa ikka oma valitsuskaaslast laimad.

  8. Eve 3 aastat ago
    Reply

    Kurb ja jube on mõelda mis hakkab toimuma enne linnapea valimisi. Ranpere ilmub kõnetooli ja hakkab oma ääretult lolli jama ajama nagu okka enne valimisi. Meenub alatu käitumine Krossi poolt kui ta tahtis saada linnapeaksö Arvatavasti praegu tegutseb ta vaikselt sest nii palju kuritegusid on hingel. Stalinistlik kuritegu pandi toime Savisaare suhtes et temast lahti saada. Paistab et osa kuritegelikke inimesi on kes tegelevad meie riigis süüdistuste väljamõtlemisega, mooi on läinud eriti korruptsioonisüüdistused–ju neid on kergem välja mõelda aga ise nad süüdi ei jää isegi siis mitte kui riigiraha raiskab oma elamiste renoveerimisele. No aga peavoolumeedia toetusel on hea teisi laimata.

  9. Kohuke2 3 aastat ago
    Reply

    Rahunege kesikud. Ratas pole ainuke poliitik kes varastab. Ja nüüd karjuge kooris : Teised tegid ka ääää!!!!!!!!!!!!!!!!

  10. Reetur 3 aastat ago
    Reply

    Ratas on patoloogiline reetur, kuid siiski oleks ta rahva jaoks parem president kui praegune naljatilk (kui seda presidenti meile üldse vaja on?).Hoidku selle eest, kui sokutavad presidendiks kellegi Randpere-taolise isendi!

  11. Närusele Keskerakondlasele. 3 aastat ago
    Reply

    Inimesed ei mölise. Loomad ja sinusugune puuduliku haridusega mats möliseb

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.