Kultuuriminister Anneli Ott on visiidil Brüsselis

Wielsi kaasaegse kunsti keskus. Foto allikas: wiels.org

Kultuuriminister Anneli Ott viibib esmaspäeval ja teisipäeval Brüsselis, kus ta osaleb Euroopa Liidu kultuuri- ja audiovisuaalministrite ning spordiministrite nõukogul, kohtub Leedu kultuuriministriga ning külastab Flagey kultuurikeskust ja Wielsi kaasaegse kunsti keskust. 

„Kultuuripärandit hoitakse ja kaitstakse eelkõige avaliku sektori rahaga ja seda peetakse avaliku sektori ülesandeks. Euroopa riigid on aga otsimas võimalusi kuidas eraraha ja uusi investeeringuid pärandi hoidmisesse kaasata, eriti aktuaalseks on see muutunud koroonakriisis, kus ootus riigi toetusele on suur kõikides valdkondades. Ootan väga selleteemalist mõttevahetust ministrite nõukogul,“ ütles Anneli Ott

Kultuuri- ja audiovisuaalministrite nõukogul arutatakse kultuuripärandi rahastamise mitmekesistamist, sealhulgas eraraha senisest suurema kaasamise võimalusi. Spordiministrite nõukogul arutatakse, kuidas sport ja sportlased saavad kaasa aidata Euroopa Liidu huvide ja väärtuste edendamisele maailmas.

Wielsi kaasaegse kunsti keskuses kohtub minister direktori Dirk Snauwaerti, residentuuri juhi Eva Gorsse ja seal resideeruvate Eesti kunstnikega. Flagey kultuurikeskuses kohtutakse direktor Gilles Ledure’iga, et arutada seniseid ja edasisi plaane. Eestit seob mõlema oma ala tippkeskusega pikaajaline kultuurikoostöö.

2 kommentaari
  1. Soo 3 aastat ago
    Reply

    Brüsselis käimine oli ajaraiskamine. Kultuuripärandit hoitakse oma riigis ja meil on küllalt inimesi kes seda oskavad teha. Meil on küllaldaselt kunstiteadlasi., kunstnikke, arhitekte jt. Küll on kahju et me pole iseseisvad.

  2. Nojah 3 aastat ago
    Reply

    Huvitav et et kultuuriminister pole meil kultuuritegelane vaid kehakultuurlane. Eks ikka peab kuskilt abi saama kasvõi Brüsselist või Leedult.Aga kui palju on meil andekaid kultuuritegelasi kes sobiksid paremini kultuuriministriks ja siis saaks Eestimaa oma jõududega hakkama.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.