Liimets avaldas India välisministrile toetust India koroonavastases võitluses

India ruupiad. Foto allikas: Vikipeedia

Välisminister Eva-Maria Liimets vestles eile, 21. mail, India välisministri Subrahmanyam Jaishankariga.

Liimets avaldas Jaishankarile Eesti jätkuvat toetust India koroonavastases võitluses. „India on Eestile oluline partner ning loomulikult teeb meile nende viiruse levikust tingitud raske olukord suurt muret. Koroonakriis ei tunne piire ja ühe riigi raskused mõjutavad otseselt ka kõiki teisi, mistõttu peame selle seljatamiseks üle maailma üheskoos töötama,“ ütles välisminister.

Mai alguses eraldas Eesti Indiale koroonaviiruse uue laine ohjeldamiseks Rahvusvahelise Punase Risti ja Punase Poolkuu Seltside Föderatsiooni kaudu 75 000 eurot. Lisaks sellele aitame Indiat koos teiste Euroopa Liidu liikmesriikidega isikukaitsevahendite, ravimikomponentide ja rahalise toetusega.

Välisministrid rääkisid täna ka Eesti ja India koostööst ÜRO Julgeolekunõukogus ning küberjulgeoleku ja digipöörde vallas. „Nii nagu Eesti, on ka India sel aastal Julgeolekunõukogu valitud liige, mistõttu tutvustasin oma kolleegile meie plaane Eesti juunikuise eesistumise ajal. Avaldasin ka heameelt, et Euroopa Liit ja India otsustasid alustada taas vabakaubanduslepingu läbirääkimisi, sest India on meie ettevõtete jaoks huvipakkuv ja suurte võimalustega turg ning digitaliseerimine avab ühistegevusteks uusi võimalusi,“ tõi Liimets välja.

„Sel aastal tähistame Indiaga diplomaatiliste suhete 30. aastapäeva. Tänane vestlus kinnitas, et meie kahepoolsed suhted on tugevad ja on mitmeid häid võimalusi, kuidas senist koostööd veelgi laiendada,“ lisas minister.

10 kommentaari
  1. Mida 3 aastat ago
    Reply

    see Prahmaputra Sarrapuntsi teeb Eeva-Mariia toetusega? Mis üldse muutub, kui Ratta Jurka toetab vaalade kaitsmist? Või Karilaiu Jaanus on vastu Antarktika jäämägede rebenemisele?
    Vist ainult seda, et sm Kesknädal avaldab ühtejärge neid sisutühje ja arulagedaid toetusi, et saaks aga oma elukate nimesid enne valimist meelde tuletada.

  2. Kali tantsib 3 aastat ago
    Reply

    Ära ütle , äkki palvetab öösiti Krisna kuju ees.

  3. See 3 aastat ago
    Reply

    on igati kena, et nüüd saadetakse ka meie kaitsevägi Indiasse koroonaga võitlema. Mida nad siin kasarmutes munevad, tehku midagi asjalikku. Ja koroona üle ilma hakkab meid kartma.

  4. Nojah 3 aastat ago
    Reply

    Ratas on olnud väga tubli sisepoliitikas. Karilaid on minu lemmikpoliitik olnud kogu aeg. Aga et ta Helme sõnu pahaks pani oli mulle üllatuseks. Vaid reformierakondlased väärivad kriitikat.See kuidas nad võimule tulid on jube kõrvaldades oma valesüüdistustega reelt segajad. Miks pani Ratas välisministriks nii ebaõiglase naise kes polnud isegi keskerakondlane on arusaamatu-. reformierakondlased jõudsid oma süüdistustega Rataseni ja nagunii poleks nad teda rahule jätnud.

  5. Eve 3 aastat ago
    Reply

    Kas meie välisminister tööd ei teegi muudkui vahib ja avaldab kaastunnet ja saadab meie maksumaksja raha teistele riikidele. Tavaliselt tunneb ta kaasa nendele kes riikides rahutusi organiseetivad. Tehku mida tahab aga tolku sellest pole ega kellegi elu paremaks ei lähe. Sellest naisest pole meie riigile mingit kasu ja ta võiks oma tegemisi kuskil mujal reklaamida aga mitte siin. Ajalehes ootaks rohkem keskerakondlastest ajakirjanike arvamusi.

  6. Nii 3 aastat ago
    Reply

    Venemaa toetas neid riike saates sinna parimat vaktsiini. NVenemaa on nõus seda kõigile jagama aga kaasatundmine ei aita.

  7. Ohoo 3 aastat ago
    Reply

    Ja kuidas see toetus neid aitab. Välisminister peaks aitama luua heanaaberlikke suhteid mis on meile majanduslikult kasulikud.

  8. Jah 3 aastat ago
    Reply

    Läti välisminister on veelgi hullem, õelam kui meie oma. Poolas välisminister on ka ebameeldiv.

  9. Jah 3 aastat ago
    Reply

    Venenaa saatis Indiasse ravimeid ja palju muud neilevajalikku.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.