Eestis on visiidil Leedu parlamendi esimees

Leedu parlamendi esimees Viktorija Čmilytė-Nielsen. Foto allikas: Riigikogu

Eestisse saabus täna kahepäevasele visiidile Leedu parlamendi esimees Viktorija Čmilytė-Nielsen.

Täna hommikul kohtub ta Toompeal Riigikogu esimehe Jüri Ratasega. Kohtumisel osalevad ka väliskomisjoni esimees Marko Mihkelson ja Balti Assamblee Eesti delegatsiooni esimees Aadu Must.

Seejärel kohtub Viktorija Čmilytė-Nielsen Kadriorus president Kersti Kaljulaidiga.

Pärastlõuna kohtub Leedu parlamendi esimehega Riigikogu aseesimees Hanno PevkurKohtumisel osalevad Balti Assamblee Eesti delegatsiooni esimees Aadu Must ja Euroopa Liidu asjade komisjoni aseesimees Riina Sikkut.

Päeva jooksul toimivad veel kohtumised Riigikogu rahanduskomisjoni esimehe ja Riigikogu Eesti-Leedu parlamendirühma esimehe Erki Savisaare, Riigikogu sotsiaalkomisjoni aseesimehe Helmen Küti ning haridus- ja teadusministeeriumi kantsleri Mart Laidmetsaga.

Leedu parlamendi esimees külastab ka Eesti tarbekunsti- ja disainimuuseumi, kus tutvub näitusega „Sissejuhatus Eesti disaini“ ning kohtub seejärel leedu kogukonna esindajatega.

Teisipäeva asetavad Riigikogu esimees Jüri Ratas ja Leedu parlamendi esimees Viktorija Čmilytė-Nielsen lilled Maarjamäe memoriaalile ning Paul Kerese hauale Metsakalmistul.

2 kommentaari
  1. Eve 3 aastat ago
    Reply

    ja mis kasu meil sellest on. lihtsalt ajaraiskamine. Tühi ajaraiskamine.

  2. Nii 3 aastat ago
    Reply

    võiks parem Soomest eeskuju võtta. Nende välispoliitika on aus ja ilma teissi riike häirimata. Eriti ebameeldiv on Läti ja Poola sekkumine ehkki keegi nendega nagunii ei arvesta. Välispoliitikas ei käitu Ratas vääriliselt kuigi susepoliitikas on olnud parim. Ebameeldiv oli ta välisministri valik kes seisab ja tunneb kaasa mõnede riikide lõhestajatele.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.