Komisjonide ühine avalik istung keskendub kõigest ilma jäetud lastele

Liivakast lastele. Foto KRISTJAN TEEDEMA/SCANPIX

Riigikogu sotsiaalkomisjon ja rahvastikukriisi lahendamise probleemkomisjon käsitlevad teisipäevase lastekaitsepäeva puhul toimuval ühisel avalikul istungil laste vaesuse teemat ja uurivad viise, kuidas võrdsustada laste võimalusi elus hakkamasaamiseks. Istung tõlgitakse viipekeelde.

Sotsiaalkomisjoni esimees Siret Kotka sõnas, et istungi pealkiri „Laste vaesus – jalg taha juba stardis“ viitab otseselt, et Eestis on laste vaesus ka 21. sajandil jätkuvalt suur probleem. „Meie keskel elavad lapsed, kel pole kahjuks ühel või teisel põhjusel suuri väljavaateid oma elus teiste toeta hakkama saada, kuna neil on juba stardis teistest kehvemad võimalused. Nad ei saa iga päev korralikult kõhtugi täis, rääkimata siis haridusest ja oskustest. Uurime täna, milliseid lastetoetusi Eestis makstakse ja milliseid oleks veel võimalik ja vajalik maksta ning kuidas luua tingimused, et ükski laps ei peaks elama läbitilkuva katusega kodus ning jääma ilma oma lapsepõlvest ja tulevikust,“ rääkis Kotka.

Rahvastikukriisi lahendamise probleemkomisjoni esimees Peeter Ernits ütles, et laste vaesus on väga tõsine probleem, kuid sama tõsine probleem on ka see, et Eestis sünnib liiga vähe lapsi. „Kui pole Eesti lapsi, siis pole mõtet ka Eesti riigist rääkida. Sellisel taustal on valus tunnistada, et ka paljud neist juba olemasolevatest vähestest lastest peavad puudust tundma,“ märkis Ernits.

Istungile on kutsutud sotsiaalministeeriumi, statistikaameti, Tartu Ülikooli, õiguskantsleri kantselei ja Pere Sihtkapitali esindajad.

Avalik virtuaalne istung algab kell 14.05 ja seda on võimalik jälgida veebis.

1 Kommentaar
  1. Eve 2 aastat ago
    Reply

    Siret Kotka on tõeline keskerakondlane kes hoolib eestimaalaste heaolust ilma igasuguse laimuta ja mõnede teiste riikide halvustamiseta. Ei topi oma nina teiste riikide siseasjadesse vaid tegeleb sellega mida vajab meie rahvas.ta on suurepärane näide parimast poliitikust. Muidugi on vaja kaasata teadlasi mitmesuguste probleemide lahendamisel. Mõned aga saadavad teistele riikidele raha kuigi seda vajavad meie lapsed.Eks me peame üleval ju ka võõrväge ja peame maksma raha Brüsselile et neil oleks seal kergem Venemaa ja. nppd ka Valgevene rahu rikkuda ja sanktsioone välja mõelda..

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.