Välisminister Põhja- ja Baltimaade kohtumisel: Eesti jätkab piirkonnale oluliste teemade tõstatamist ÜRO Julgeolekunõukogus

Välisministeerium Foto allikas: Välisministeerium

Välisminister Eva-Maria Liimets osales täna, 2. juunil Põhja- ja Baltimaade välisministrite regulaarsel virtuaalkohtumisel. Sel aastal veab koostööformaati Soome.

„2021. aastal on Rootsi Euroopa Julgeoleku- ja Koostööorganisatsiooni (OSCE) eesistuja ning Eesti ja Norra ÜRO Julgeolekunõukogu valitud liikmed. See annab hea võimaluse koordineerida seisukohti ja hoida rahvusvahelistes organisatsioonides päevakorral terve meie piirkonna stabiilsust ja julgeolekut puudutavaid teemasid, nagu Venemaa rahvusvahelist õigust rikkuv tegevus, Valgevene olukord ning meie igakülgne abi Ukrainale,“ sõnas Liimets. Kohtumisel tutvustas minister Liimets ka Eesti ÜRO Julgeolekunõukogu eesistumise prioriteete. „Meie liikmesuse jooksul oleme kogu aeg tundnud Põhja- ja Baltimaade tuge ning käesoleval aastal on eriti tihe koostöö olnud Norraga. Tänasin kolleege nende osalemise eest meie korraldatud julgeolekunõukogu üritustel,“ lisas ta.

Välisministrid käsitlesid ka Atlandi-üleseid suhteid. „Ees on Euroopa Liidu ja USA ning NATO tippkohtumised. Peame kasutama neid võimalusi suhete edasiseks tihendamiseks Ameerika Ühendriikidega – näeme selleks võimalusi mitmes valdkonnas, näiteks kliima- või küberteemadel,“ sõnas Eva-Maria Liimets.

Island andis kohtumisel ülevaate oma maikuus lõppenud eesistumisest Arktika Nõukogus, Eesti kinnitas omakorda huvi jätkata teekonda nõukogu vaatlejastaatuse poole ning tänas partnereid senise toetuse eest.

Tegemist oli teise piirkondliku kohtumisega sel nädalal. 1. juunil kohtusid Läänemeremaade Nõukogu välisministrid.

2 kommentaari
  1. Noo 3 aastat ago
    Reply

    Eesti raiskab vaid aega sest Eestist ei olene midagi.

  2. soo 3 aastat ago
    Reply

    Varem oli Kesknädal tore ajaleht nüüd on täis Liimetsa mõttetut loba.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.