Riigikogu esimees kõneles Küprose välisministriga kahepoolsete suhete tihendamisest

Kohtumise foto autor: Erik Peinar, Riigikogu

Riigikogu esimees Jüri Ratas arutas kohtumisel Küprose Vabariigi välisminister Nikos Christodoulides’iga kahepoolsete suhete tihendamist, digiriigi teenuste arendamist ning turismi arengu võimalusi.

„Küpros on meie tugev ja oluline partner Euroopa Liidus,“ ütles Ratas. „Meid seob Küprosega ka fakt, et liitusime Euroopa Liiduga samal ajal – 2004. aastal. Euroopa Liidu lipu all seisame ühiste väärtuste eest.“

Ratas meenutas Eesti eesistumise ajal Tallinnas peetud digi tippkohtumist ja kinnitas, et Eesti on alati valmis jagama oma digiriigi kogemusi. „Digitaalse koostöö valdkonnas võiksime alati rohkem koostööd teha,“ ütles Ratas. Ta tõi välja, et Küpros on aktiivselt kasutanud võimalust hakata Eesti e-residendiks ning märkis, et 64 Küprose kodanikku on Eesti e-residendid ja asutanud Eestis umbes kümme ettevõtet.

Ratas tõi välja, et paljud Eesti inimesed armastavad veeta oma puhkuse Küprosel. Ka kuigi pandeemiapiirangud on reisimisel suurt mõju avaldanud, avaldas ta lootust, et Küpros jääb eestlaste jaoks üheks populaarsemaks turismisihtkohaks.

Kohtumisel kõneldi veel poliitilisest hetkeolukorrast ja valimistest nii Küprosel kui Eestis, Euroopa Liidu tulevikust, Küprose ja Türgi omavahelistest suhetest ja ka võimalusest, et Küprost, Egiptust ja Iisraeli ühendav gaasijuhe võiks tulevikus ulatuda ka Euroopasse ja pakkuda alternatiivi Vene gaasile.

3 kommentaari
 1. Värske uuring: 2 nädalat ago
  Reply

  USA teadlased dr Stephen Quay ja Kalifornia Berkeley ülikooli füüsikaprofessor Richard Muller on teinud kindlaks, et koroonaviirusel on haruldane geneetiline jalajälg, mis kinnitab, et viirus on loodud laboris, ja pole kandunud loomulikul teel loomadelt inimesele.

  Teadlased avaldasid pühapäeval artikli USA väljaandes Wall Street Journal, kus märgivad, et nn labori teooriat kinnitab puhas teadus – koroonal on geneetiline jalajälg, mida pole kunagi varem looduses koroonaviirustel esinenud.

  Koroonal on geneetiline järjestus CGG-CGG, mida kasutavad teadlased laboris mõju võimendamiseks, aga mida muidu esineb haruharva. Mitte ühelgi looduslikul koroonaviirusel nagu SARS või MERS pole sellist geneetilist järjestust olnud.

  Teadlaste väitel pole sellist järjestust looduses varem esinenud. See tähendab, et tegemist ei saa olla viiruse loomuliku muundumusega. Üks viirus ei saa sellist kombinatsiooni üle võtta, kui see ei esine teistel viirustel.

  Praegu levib teadusringkondades üha enam arusaam, et koroonaviirus on loodud Hiinas Wuhanis viroloogia laboris ja pärast seda on Hiina teadlased peitnud jälgi, üritades luua muljet, et viirus on looduslikku päritolu. Laboriteooriat on palunud uurida ka USA president Joe Biden.

  https://www.wsj.com/articles/the-science-suggests-a-wuhan-lab-leak-11622995184

 2. Nojah 2 nädalat ago
  Reply

  Ratas teeb mitme ministri töö ära. Ta on tubli mees aga kahju et ta paremat välisministrit ei leidnud. Me astusime küll EL-u aga kas me elu on selle tagajärjel paremaks läinud on küsitav. Kõik oleneb ikka valitsusest. Ansipi valitsuse ajal vaesus aina kasvas. Ratas tegi palju head ja kasulikku meie rahva heaks aga seda vaid sisepoliitikas.

 3. Nii 2 nädalat ago
  Reply

  Bideni uurimine ei too tõde ilmsiks sest ta vihkab Hiinat ja teeks vaid halbu järeldusi. Bidenil on sellest vähe et sai võimule üle noatera. Paljud olid tema vastu ja seda näitasid ta rahutused riigis ja Kapitooliumi ründamine. Teme tulekuga tekkisid rahutused ka mujal. Ta nagu tahaks sõda ja selle asemel et tegeleda oma riigi probleemidega sekkub teiste riikide siseasjadesse nagu seda teevad ka Brüsseli poliitikud.mulle tundub et Biden on tigestunud vanem mees.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.