Riigikogu esimees kõneles Šveitsi välisministriga digiteenuste ja turismi arendamisest

Kohtumise foto autor: Erik Peinar, Riigikogu

Riigikogu esimees Jüri Ratas rääkis kohtumisel Šveitsi välisminister Ignazio Cassisega kahepoolsest koostööst avalike teenuste digitaalsel arendamisel ja otsekontaktide loomisel nii ettevõtluse kui turismi edendamisel.

„Eesti ja Šveits on lähedased partnerid ning oluline on hoida meie läheasi suhteid ja süvendada koostööd majanduse, kultuuri ja turismi valdkonnas,“ ütles Riigikogu esimees.  

Pooled tõdesid, et kahepoolsete suhete arengule aitavad kaasa eelmisel kuul alanud otselennud Tallinna ja Zürichi vahel. „See tagab meie inimestele väga vajaliku ühenduse ja aitab nii turismil kui ka ettevõtlusel turgu laiendada,“ lausus Ratas. Ta lisas, et hea lennuühendus on oluline ka Šveitsis elavale ja töötavale enam kui tuhandele eestlasele, kellel on tihedad sidemed Eestiga.

Ratas meenutas kohtumisel oma hiljutist visiiti Šveitsi, mis oli osa kahe riigi 100 aasta pikkuste diplomaatiliste suhete tähistamisest. Nii visiidil kui ka tänasel kohtumisel räägiti avalike teenuste digitaalsest arendamisest. „Eestil ja Šveitsil on selles valdkonnas lootustandvaid koostöö algeid,“ ütles Ratas ja avaldas lootust, et mõlema riigi nii valitsused kui ka alustavad ettevõtted leiavad rohkelt koostöövõimalusi.

4 kommentaari
 1. Kasvõi vanakurjaga 9 kuud ago
  Reply

  Ega pettus peitu poe.

 2. Jüri Ratas. 9 kuud ago
  Reply

  Viisitamme artiklist selgub, et ka sina ei suuda nokut püksis hoida. Kas see tõesti on tõsi.
  Sellega siis üks kepimees lisaks.

 3. Jura Kofimassin 9 kuud ago
  Reply

  Ratas kõneles aga Sveitsi välisminiter ei saanud mitte m**igi aru millest see tola rääkis.

 4. Jura 9 kuud ago
  Reply

  Ratas kõneles aga Sveitsi välisminiter ei saanud mitte m**igi aru millest see tola rääkis.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.