Kaheksa Ida-Viru ettevõtlusprojekti saavad riigilt kokku 736 000 eurot

Jaak Aab

Rahandusministeerium ja Riigi Tugiteenuste Keskus (RTK) toetavad kaheksat projekti, mille eesmärk on elavdada ja mitmekesistada Ida-Virumaa ettevõtlust; kokku toetatakse projekte 736 000 euroga.

Kokku esitati RTK-le 15 projektitaotlust, millest hindamisele jõudis 12 taotlust ja rahastada otsustati kaheksat projekti, teatas RTK. Rahastusotsuse saanud taotluste seas on mitmeid loomemajanduse ja iduettevõtluse edendamise projekte.

Kõige suurema toetuse – ligi 177 000 eurot – sai SA Tallinna Teaduspark Tehnopol Ida-Virumaale ettevõtluse arenguprogrammi loomiseks, mis annab idavirulastele vajalikke teadmisi ja oskusi iduettevõtlusega tegelemiseks. 

Riigihalduse ministri Jaak Aabi sõnul aitavad tänavused projektid kaasa maakonna rohe- ja digipöördele ning soodustavad igakülgset ettevõtluse arengut. “Ettevõtlus Ida-Virumaal on saanud tõelise hoo sisse ning pakub mitmekesiseid koolitusvõimalusi – näiteks kutsutakse ellu programmid noortele ning naistele ettevõtluse ja digioskuste arendamiseks,” ütles ta.

“Ida-Virumaal hakkab toimuma huvitavaid asju, mida on hea meel rahastada. Näiteks hakkab MTÜ Arvutispordi Liit õpetama noortele ettevõtlikkust ja loovust e-spordi ning mängutööstuse abil. Samuti soovib MTÜ Pimedate Ööde Filmifestival Ida-Virumaal koolitada välja erinevaid spetsialiste filmitööstusele,” tõi RTK projektikoordinaator Siret Soonsein näiteid rahastatud projektidest.  

Ida-Viru maakonna ettevõtluse ning inimeste tööalaste oskuste mitmekesistamise toetust rahastatakse rahandusministeerumi Ida-Virumaa programmist. Taotlusi sai esitada selle aasta 19. aprillist kuni 31. maini.

3 kommentaari
 1. Aga 8 kuud ago
  Reply

  kuhu jääb 800000000 Lüganuse papitehase jaoks?

 2. robert 8 kuud ago
  Reply

  Aru kuidagi ei saa sellest nn tõõstusparkide joovastusest Nende eesmärk peaks olema uute ideede juurutamine uute tehnoloogiate käivitamine ekspordivõimekuse parendamine Rakvere ääres kerkib neid angaare küll hulgi aga mingi tehnilise arengu järgi pole lõhnagi Eraomanikele maha visatud raha et nad saaks kasutatud romusid müüa kivi purustada kaitseväe maailmasõja aegseid autorususid hoiustada mutreid polte äritseda Tõõstusest ei lõhnagi Samas ameeriklaste uksetehas areneb sentigi küsimata Kas eestlane on tõesti nii rumal et oskab vaid kive purustada või autoromudega äritseda Kokkuvõttes puuduvad linnajuhtidel ajud midagi tõsisemat arendada Ka see idavirulaste toetusraha kaob kui liiva jututubadele ja reklaamplakatitele millest tolku pole Puidutehasele abi ja toetust anda kardetakse sest need rohelised tulevad siis aknaid puruks taguma Pole siis imestada et meie majandus ilma EL almuserahadeta hakkama ei saa

  • Tegemist 8 kuud ago

   on rahva raha omadele akntimisega. Need teaduspargid tuleks ehitada just tootjate ja nuputajate enda kulul. Meil valitseb nagu sotsialism, rahvas plekkigu kõik kinni.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.