OM-il osalenud Eesti sportlaste auks heisatakse 8. augustil lipud

Eesti lipp Pika Hermanni tornis. Foto PEETER LANGOVITS/SCANPIX

Valitsus kiitis neljapäeval heaks ettepaneku heisata 8. augustil Eesti lipud, et tähistada Eesti sportlaste edukat osalemist Tokyo suveolümpiamängudel ning austada kõiki olümpiamängudel osalenud Eesti sportlasi.

Kultuuriminister Anneli Ott kutsus kõiki üles austama Eesti olümpialaste pühendumust, südikust ja tulemusi sinimustvalge heiskamisega olümpiamängude viimasel päeval. “Eesti on esindatud rekordiliselt 14 erineval spordialal ning oleme saanud kaks medalit ehk juba praegu on mängud meie jaoks erilised, kuid soovin edu ka nendele, kellel jõukatsumused veel ees,” ütles Anneli Ott.

Eesti epeevehklemise naiskond koosseisus Irina Embrich, Julia Beljajeva, Erika Kirpu ja Katrina Lehis võitis teisipäeval Tokyo suveolümpiamängudelt Eestile võistkonnavõistluses ajaloolise kuldmedali. Lisaks võitis Katrina Lehis 24. juulil epee individuaalvõistlusel pronksmedali. Kokku osaleb Tokyo suveolümpiamängudel Eesti koondises 34 sportlast, kellele lisanduvad treenerid ja taustajõud.

Valitsuse tänase korralduse kohaselt heiskavad riigiasutused Eesti lipu Tokyo suveolümpiamängude viimasel päeval, 8. augustil. Olümpial osalenud Eesti sportlaste auks on oodatud lippu heiskama ka kõik majapidamised, ettevõtted, asutused ja organisatsioonid. Eesti lipp heisatakse päikesetõusul, kuid mitte hiljem kui kell 8.00, ning langetatakse päikeseloojangul.

2 kommentaari
 1. Ainult raha aitab vaksida 3 aastat ago
  Reply

  USA valitsus hakkab maksma 100 dollarit koroona vastu vaktsineerimise eest neile, kes pole veel vaktsineeritud.

  Asjast teatas USA president Joe Biden, kes tegi osariikidele ettepaneku hakata vaktsineerimise eest maksma.

  USA-s on tekkinud suur hirm koroona Delta variandi ees, mis levib nagu tuulerõuged ja mille levikut ei peata isegi vaktsineerimine. Küll aga arvatakse, et vaktsiin aitab ära hoida rasked, haiglaravi vajavad haigusjuhtumid.

 2. Nojah 3 aastat ago
  Reply

  Palju õnne neile. Mul on kahju et vaatasin vaid võimlemist. See oli imetore vaatepilt, lausa uskumatu kuidas on inimesed võimelised sooritama nii raskeid elemente. Vehklemine pole mind kunagi huvitanud aga nüüd vaatan selle järele.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.