Liimets ÜRO Julgeolekunõukogus: merejulgeoleku tagamisel on rahvusvaheline koostöö võtmetähtsusega

Foto allikas: Välisministeerium

Täna, 9. augustil osales välisminister Eva-Maria Liimets ÜRO Julgeolekunõukogu kõrgetasemelisel virtuaalkohtumisel merejulgeoleku teemal. Tegemist oli ÜRO Julgeolekunõukogu India eesistumise eriüritusega, mida juhtis India peaminister Narendra Modi.

Rahvusvaheline meresõiduohutus peab tagama merede ja ookeanide vaba ja rahumeelse kasutamise kõikidele riikidele. „Jätkuv pandeemia on tõestanud meretranspordi olulist rolli ülemaailmses kaubanduses ja kriitiliste varude tarnimisel,“ ütles välisminister Liimets. „Paraku kasutatakse meresid ja ookeane sageli ebaseaduslikuks tegevuseks.“

Merejulgeolek on väga mitmetahuline. „Lisaks piraatlusele, terrorismile ning ebaseaduslikust kalapüügist ja kliimamuutustest tulenevatele ohtudele peame merenduse puhul pöörama tähelepanu ka küberturvalisusele,“ lisas Liimets. „Pahatahtlik kübertegevus võib põhjustada probleeme ja viivitusi ning tekitada olulist majanduskahju, mistõttu on küberturvalisust vaja kiiremas korras tõhustada kõikides merendussektorites.“

Välisminister tõstis esile Euroopa Liidu tegevust merejulgeoleku tagamisel ning rõhutas rahvusvahelise õiguse olulisust ja ÜRO mereõiguse konventsioonist kinni pidamise vajalikkust. Ta tõi esile ka vajaduse riikide- ja ametkondade koostöö järele, et ennetada ja leevendada mereturvalisuse ohte.

Kohtumisel osalesid ka Venemaa Föderatsiooni president Vladimir Putin ja Keenia Vabariigi president Uhuru Kenyatta.

Välisministri kõne (inglise keeles): https://vm.ee/et/uudised/un-security-council-open-debate-maintenance-int…

7 kommentaari
  1. Ohoo 3 aastat ago
    Reply

    Kesknädal oli varem meeldiv ajaleht kus võtsid sõna parimad Eestimaa inimesed. Ma tellisin seda palju aastaid aga nüüd loen siit . Üldse ei huvita mida teeb Liimets sest tema teod on naeruväärsed , ebaõiglased ja Eestil pole neist mingit kasu.

    • Olid loetavad lood 3 aastat ago

      Ilmusid Juubelilood tublidest inimestest.
      Nüüd vaid kuivad teated kõdunevast ja petturparteist.

    • Delta variandiga on maailm nullpunktis tagasi, tegemist on nakkavaima viirusega inimkonna ajaloos 3 aastat ago

      Tunnustatud USA epidemioloog dr Larry Brilliant, kes osales Maailma terviseorganisatsiooni WHO rõugete-vastases programmis, ütles, et maailmas on liiga vähe inimesi veel koroona vastu vaktsineeritud.

      Teadlane ütles telesaates CNBC Street Signs, et maailmas on vaktsineeritud vaid 15 protsenti ja mõnes riigis alla 5 protsendi inimestest. Dr Brilliant tunnistas, et Delta variandi puhul on tegemist kõige nakkavama viirusega, millega ta on oma karjääri jooksul kokku puutunud.

    • Estonia uputamisega 3 aastat ago

      Seoses parvlaeva Estonia uputamisega on Eesti riik kehtetu.

      Saksa ajakirjanikul Jutta Rabel on tunnistusmaterjalid kohtu tarbeks mis kinnitavad pommiaugu olemasolu laeva pardas ja toime pandud massimõrvast.

      Enne laeva väljumist Eesti Politsei sulges liikluse sadamasse viivatel teedel mida mööda toimetati laevale kahte konteinerit plutooniumiga.
      Selle aktiga on Eesti riik osaline massimõrvas ja Eesti riik on kehtetu !!!!!

      PPA juhtkond tuleb panna vangi.
      Tapmised, vägistamised, massimõrva kuriteod jms. esimese astme kuriteod ei aegu.
      Seniks kuniks laeva uputajaid pole pandud vangi on Eesti riik kehtetu.
      Roimarid vangi

  2. Nii 3 aastat ago
    Reply

    Jälle see Liimets. Kohe hommikul rikub tuju ära. Ta on nii ebameeldiv ja ajab tühja tuult taga. mitte keegi nagunii ei arvesta väikeriikidega. Välisminister ei peaks õjutama vihavaenu vaid tegelema meie riigile kasulike lepingutega.

  3. Noo 3 aastat ago
    Reply

    Ta võib osaleda kus tahab aga meie riigile sellest kasu pole. Julgeolek oleneb suurriikidest nagu Venemaa, Hiina ja USA. See on näha et USA julgeolekusse panustada ei kavatse ja tal on endal palju probleeme sisemiste rahutuste pärast mis pole lõppenud Kapitooliumi ründamisega. Hiina tegutseb rahulikult ja temast on saanud edukas riik ning vaevalt ta sõja peale mõtleb.Venemaa kannatab rahumeelselt välja kõik alatud märkused. Veme,aal on rahulik tänu õigele valitsusele ja Venemaal suhtutakse kõigisse rahvustesse hästi. Riigis peab olema kord. Venemaa intelligents on kõrgel tasemel ja ei halvusta teidi riike. See mis meil toimub on jube. Topitakse pidevalt oma nina teiste riikide siseasjadesse, lihtsalt naeruväärne. Meist ei olene nagunii midagi-

  4. Eve 3 aastat ago
    Reply

    Venemaal on julgeolek olemas ja nad ei kavase kedagi rünnata. See on kõik tänu praegusele valitsusele. Venemaal on rahulik. Aga kui toimuks valitsuse vahetus ei tea kas see kestaks. Kõige hullemad on riiki saadetud lõhestajad.Kunagi saadeti väljaspoolt Lenin ja toimus tapatalgu. Kui palju sai kannatada Venemaa intelligents on võimatu kokku lugeda. Seejärel grusiinlasest juht Stalin jätkas seda tapatalgut. Kui me olime saavutanu vabaduse tulid tnkid sest Venemaal toimus lühiajaline riigipööre. nüüd saadeti Navalnõi Venemaa rahu rikkuma. Õnneks see ei läinud läbi. ei tohi unustada et me saime vabaduse veretult tänu tolleaegsele Venemaa riigijuhile ja Rüütli ning Savisaare julgele tegutsemisele.venemaal on seni presidendi valimised toimunud rahulikult ja rahvas on andnud oma hääled. Meil seevastu pole õigusr rahval presidenti valida. USA-s toimunud rahutused presidendi valimiste ajal olid koletud. Jube oli ka verine võimuvahetus Ukraonas. Aga sellised tegevused mõistetakse veel õigeks. Venemaal on rahulik elu ja las see nii jääbki. Ärge sekkuge. Isegi sport aetakse segi poliitikaga. Vene võimlejale tehti vale arvestus ja kui üks ukrainlanna kallistas ühte vene sportlast sai Ukraina sportlane karistada jne. Olümpiamängudel ei kõlanud vene hümn ega lippu polnud-see oli lihtsalt naeruväärne.Seevastu Venemaal võeti sportlasi vastu rõõmsalt ja tänavad olid lipuehtes. Üldse on Venemaal rahutuste asemel tänaval inimesed pühade puhul kes näitavad üles suurt armastust oma kodumaa vastu. Las see nii jääbki ja ei maksa sekkuda. siis saab Venemaa kenasti hakkama.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.