Ott: raamatukogud peavad üha enam aitama kaasa kultuuri kättesaadavusele

Linnade ja Valdade Päevad. Foto: Kalev Lilleorg

Kultuuriminister Anneli Ott osales täna, 18. augustil Tallinna Lauluväljakul XVI Linnade ja Valdade Päevade kultuuri ja spordi töötoas. Minister tegi avaettekande olulisematest arengutest kultuuris ja spordis.

„Suurematest sammudest lähiajal toon välja muudatused raamatukogunduses, sest rahvaraamatukogude roll on võrreldes varasema ajaga tuntavalt muutunud. Rahvaraamatukogud peavad kõigile Eesti elanikele tagama võrdsed võimalused, olgu selleks piiramatu juurdepääs informatsioonile ja teadmistele, võimalus end harida ja kultuurist osa saada, lugemisharjumusi kujundada ja digioskuseid arendada,“ ütles kultuuriminister Anneli Ott. „Järgmisel aastal jõustuvad rahvaraamatukogu seaduse muudatused nüüdisajastavad raamatukogude senist rolli ühiskonnas ja laienevad märgatavalt ka seni pakutavad teenused. Kindlasti on tähtis tõsta raamatukogude tipptehnoloogilist võimekust,“ lisas Ott.

Linnade ja Valdade Päevade ettekannetes käsitletakse riigile ja omavalitsustele aktuaalseid teemasid. Näiteks arutletakse täna kultuuri ja spordi töötoas ka selle üle, milline on omavalitsuste roll laulu-ja tantsupeoliikumise toetamisel, juttu tuleb riiklikest algatustest, mis toetavad omavalitsusi lõimumise ja kohanemise valdkonnas. Lisaks võetakse kõne alla rahvamajade võimalused ja roll ning antakse ülevaade liikumisharrastuse kontseptsioonist ja selle valdkonna järgnevate aastate eesmärkidest.

Täpsemat kava töötoas arutletavatest teemadest saab vaadata Linnade ja Valdade Päevade kodulehelt https://lvp.elvl.ee/18-08/.

1 Kommentaar
 1. Raamatukogude töö läheb lihtsamaks 7 kuud ago
  Reply

  Igasugune lõbukirjandus ja ajakirjad jäävad valla rahakotile.
  Aga seda vanem põlvkond just loebki. Kaubandusvõrgus
  langeb raamatute müük pidevalt tänu kõrgetele
  hindadele.
  Nooremad on arvutite taga. Haridusministeerium panustab
  oluliselt koolivõrgule rajatavat E-õppekirjandust.
  Raamatumüükide edetabelites figureerivad elektroonilised
  raamatud. Need on kordi odavamad paberkandjaist.
  ERR juba asus oma internetilehel uusi raamatuid ette lugema.,
  nende hulgas ka tõlkekirjandust.
  Milline roll jääb üldse edaspidi valdade raamatukogudele?
  Kuidas nad suudavad pidurdada senise lugejaskonna
  kiiret vähenemise maakohtades? Kas lähevad kaasa IT
  ja kaasaegse elektroonikaga või hakkavad hoopis pesukaitseid
  müüma? Külade postkontorid said sellega hästi
  hakkama. Aga ometi pannakse ka neid nüüd maal veelgi
  kinni.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.