Eha Võrgu kommentaari, mis puudutab talle esitatud kahtlustust

Tallinna abilinnapea Eha Võrk. FOTO: MIHKEL MARIPUU/SCANPIX

Eha Võrk: „Keskkriminaalpolitsei esitas mulle eelmisel nädalal kahtlustuse selles, et olen andnud Keskerakonnale tehtud annetuse uurimises teadlikult valeütlusi. Ma ei tunnistanud ennast selles süüdi, kuna ma ei ole teadlikult valeütlusi andnud. Kahtlustuse kohaselt on Keskerakonna naiskogu liige minuga ühe telefonikõne jooksul rääkinud annetuse teemal ja annetuse teinud Jana-Helen Juhastest. Mind kahtlustatakse selles, et 31. mail 2020. aastal toimunud telefonikõne sisu ei mäletanud ma kaheksa kuud hiljem. Kaheksa kuud pärast seda telefonikõnet kutsuti mind välja ja muuhulgas küsiti, kas me oleme selle naiskogu liikmega nimetatud annetusest rääkinud. Pean tunnistama, et ma ei mäleta ka täna seda telefonivestlust. Teen iga päev mitukümmend telefonikõnet ega pruugi mitu kuud hiljem kõike mäletada.

Teiseks, mul puudus igasugune motiiv valetada, sest ma ei ole erakonnale tehtud annetusega seotud ei ametikoha ega ka isikliku huvi tõttu.

Kolmandaks sisuliselt kahtlustatakse mind selles, et minu teadmised erakonnale tehtud annetuse kohta ei pärinenud ainult ajakirjandusest nagu ma uurijale ütlesin, kuna politsei hinnangul hakati seda teemat ajakirjanduses põhjalikumalt kajastama alles 5. juunist. Samas, juba 30. mail, päev enne telefonivestlust ilmus Eesti Ekspressis päris põhjalik artikkel. Postimees oli samal teemal loo kirjutanud juba 17. mail.

Pean tunnistama, et minu jaoks jääb arusaamatuks, mis tähtsust omavad minu ütlused selle kohta, kas ma olen midagi erakonna naiskogu liikmega arutanud peaaegu pool aastat pärast annetuse tegemist või mitte. Kui mulle esitatakse süüdistus, siis kavatsen kohtus oma süütust tõendada. Olen teinud õiguskaitseasutustega igati koostööd ja soovin seda ka edaspidi teha, et uurimine võimalikult kiiresti lõpuni jõuaks.

Arvestades kõike seda ja ka asjaolu, et kahtlustus ei ole seotud minu ametialase tegevusega, ei kavatse ma abilinnapea ametikohalt tagasi astuda.“

3 kommentaari
 1. Wuhani laboris uuriti ja muundati nahkhiirte koroonaviiruseid, ja seda USA rahastamisel 6 kuud ago
  Reply

  USA ajakirjanike ühendus The Intercept on pääsenud ligi 900 riikliku terviseinstituudi dokumendile, millest tuleb välja, et USA asutus EcoHealth Allience toetas koroonaviiruste uurmist 3,1 miljoni dollariga. Sellest 599 000 dollarit läks Wuhani laborile.

  Laborisse koondati tuhandeid nahkhiirtelt pärit koroonaviiruse proove. Uuringute tarbeks võeti proove ka inimestelt, kes töötasid loomadega.

  Hiina teaduste akadeemia alla kuuluva Wuhani viroloogia labori ülesanne oli tuvastada ja muundada inimese jaoks ohtlikke koroonaviiruseid.

  Erinevalt varem arvatust tehti katseid Wuhani ülikooli loomkatsete keskuses. See on 3. bio-ohutuse kategooria asutus, mis tähendab, et seal uuritakse eluohtlikke aineid. Seni on arvatud, et katseteid tehti Wuhani viroloogia instituudis, edastab The Intercept.

 2. Lühidalt. 6 kuud ago
  Reply

  Olete RE -ga paras paar. Saate mida tahtsite.Nautige!

 3. Ükski pätt ei ole kunagi ennast süüdi tunnistanud. 6 kuud ago
  Reply

  Kinni istuvad vaid lambukesed.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.