Aab: tulevased aktsiisitõusud tuleb detailselt ja pikalt paika panna

Jaak Aab

Riigihalduse minister Jaak Aabi sõnul lükkab valitsus kütuste ja elektri aktsiisitõusud edasi ning sealjuures on tema sõnul vajalik tulevased aktsiisitõusud pikemajaliselt detailselt paika panna, et ettevõtjad oskaksid nendega arvestada; järske ja kiireid aktiisitõuse ei tohiks ministri sõnul mitte mingil juhul teha. 

Aab rääkis BNS-ile, et valitsus on suures plaanis tuleva aasta riigieelarve tähtsamates otsustes kokkulepped saavutanud, kolmapäeva pärastlõunal kinnitatakse need ka kabinetinõupidamisel ja tutvustatakse avalikkusele neljapäeval valitsuse pressikonverentsil.

Seejärel vaatavad eelarve eelnõu põhjalikult üle ka rahandusministeeriumi ja teiste ministeeriumite vastavad ametnikud. Aab rõhutas, et eelarves peab olema kõik korrektne ning tuleb vältida varasemate aastate vigasid.

Aktsiisitõusude edasi lükkamisega loodab riigihalduse ministri sõnul valitsus ohjeldada hinnatõusu. Lisaks sellele aitab tema sõnul hinnatõusuga toime tulla õpetajate, päästjate, politseinike, kultuuri- ja sotsiaaltöötajate palgatõus.

See, kui suur palgatõus tuleb, on tema sõnul lõppkokkuvõttes ministeeriumide otsustada. Ühtlasi rõhutas ta, et kui näiteks ministeeriumi palgafond peaks tõusma 6 protsenti, siis ei tähenda see, seda, et palgatõus ametikohal tuleb samuti 6 protsenti. Palgatõus võib tulla isegi veel suurem, see on aga juba vastava ministeeriumi otsustada.

Aab lisas ka, et bürokraatia arvelt on endiselt võimalik kokkuhoidu leida.

Valitsus peab esitama riigieelarve eelnõu riigikogule hiljemalt kolm kuud enne uue eelarveaasta algust ehk septembri lõpuks.

BNS

5 kommentaari
 1. Hoiatav lugu 3 nädalat ago
  Reply

  Läinud pühapäeval oli kole lugu Tamperes, kus ühe pere 9- ja 12-aastaseid lapsi ning nende sõpru ajas taga tumedanahaline mees, suguelund käes.

  Juhtum oli Tamperes Hatanpää linnaosas kella 13 ajal päeval, kui lapsed veetsid aega koos sõpradega. Mees oli saabunud sinna elektritõuksiga Tier. Lapsed oli küsinud, kas võib tõukeratast kasutada, mille peale küsis mees, mida lapsed vastu pakuvad. Mees pakkus, et lapsed võiks tulla tema autosse. Kui lapsed keeldusid, viis mees tõukeratta minema ja hakkas lapsi taga ajama, vahendab MTV.

  • Ratas. Kas seisad näoga rahva poole. 3 nädalat ago

   Näete, seee meees ka surub pildistamisel õla alla, et näeks jõulisem. Seda teeb ta Rattast jäljendades. Sama teeb ka karilaid.
   Neid mehi ei tasu uskuda.

 2. Autotootja soovitab elektriautod teistest autodest eemale parkida 3 nädalat ago
  Reply

  Autotootja General Motors nõuab elektriautod Chevrolet Bolt EV teistest vähemalt 15 meetri kaugusele parkida, kuna auto akud võivad süttida.

  Autot ei tohi parkida ka siseruumidesse. Sama autot tuntakse Euroopas Opel Ampera E nime all. Akud on tootnud firma LG ja ka elektrisüsteemid on valmistatud Lõuna-Koreas.

 3. Tt 3 nädalat ago
  Reply

  No pane siis pikalt paika,milles küsimus? Kas oled saamatu?

 4. Miks 3 nädalat ago
  Reply

  peaks üldse aktsiisiga karistama neid, kes toovad sisse kütust, mida me ise pole suutelised tootma? See on ju rahva heaks. Aga Jaak ja kamp vihkavad rahvast ja katsuvad oma vahendajatele eeliseid kantida, et nood saaks miljoneid vahelt.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.