Keskerakonna ettepanekud COVID-19 kriisiga toime tulemiseks

Vaktsineerimine Foto allikas: Sotsiaalministeerium

Eesti Keskerakonna ja Riigikogu esimehe Jüri Ratase sõnul on erakond töötanud kahes valitsuses selle nimel, et saaksime elada võimalikult väheste koroonaviiruse vastaste piirangutega ning et COVID-19 vastu vaktsineerimine oleks kõigile Eestimaa elanikele tasuta, vabatahtlik ja kodulähedaselt kättesaadav.

“COVID-19 kriisi ületamiseks peame ühiselt pingutama. Meil tuleb väärtustada kõiki Eestimaa elanikke ning tagada nende tervise kaitse. Keskerakond toetab eelkõige positiivseid meetmeid, mille toel vaktsineerimisega hõlmatust tõsta. Oleme mitmeid seda eesmärki täitvaid ettepanekuid pannud arutelu jaoks lauale ka koalitsioonis ning loodame peagi jõuda vajalike kokkulepeteni,” ütleb Jüri Ratas.

“Eesti tervishoiusüsteemi suurimateks tugevusteks on meie pühendunud tervishoiutöötajad ja solidaarne raviteenuste kättesaadavus. Pingutame ühiselt, et õigeaegset arstiabi saaksid kõik abivajajad, sõltumata tervisemurest või diagnoosist. Seda ka kriisi ajal, mil tervisesüsteem töötab veelgi kõrgema koormuse all,” lausub Keskerakonna aseesimees, tervise- ja tööminister Tanel Kiik. “Üle kahe kolmandiku täiskasvanutest ja ligi kolmveerand vanemaealistest on ennast COVID-19 haiguse vastu vaktsineerinud. Julgustame kõiki tegema terviseteadlikke valikuid enda ja teiste tervise kaitseks, ühiskonna avatuna hoidmiseks ning pandeemia ületamiseks.”

Eesti Keskerakonna valitsusdelegatsioon esitas sel nädalal koalitsioonipartnerile kuus ettepanekut ühiskonna avatuna hoidmiseks ja vaktsineerimisega hõlmatuse tõstmiseks:

  1. Toetus või hüvitis 100 eurot 60+ inimestele esmase vaktsineerimiskuuri läbimisel või tõhustusdoosi tegemisel.
  2. Tulemustasu 10 000 eurot igale perearstikeskusele 60+ vanuserühmas vähemalt 80% lõpetatud vaktsineerimisega hõlmatuse saavutamisel.
  3. Hooldekodude töötajatele ühe kuupalga ulatuses tulemustasu maksmine kui hooldekodu töötajate lõpetatud vaktsineerimisega hõlmatus on üle 90%.
  4. Toetusmeede kohalikele omavalitsustele 10-20 eurot iga elaniku kohta, kui on saavutatud 60+ vanuserühmas või täiskasvanud elanikkonnas vähemalt 80% lõpetatud vaktsineerimisega hõlmatus.
  5. Riikliku vaktsiinikahjustuste fondi loomine koos tervikliku patsiendikindlustuse süsteemiga.
  6. Vaktsiinitakso pilootprojekt kodus vaktsineerimise edendamiseks.
5 kommentaari
  1. Almar Glustsenko 3 aastat ago
    Reply

    Me Ei Jää Vait Toompea protestiühiskondlaste ettepanekud RSR-ile:


    Tehke kindlaks, kes ja missugusel eesmärgil te auesimeest kärutab ja kuipalju te auesimees sellest aru saab, kuhu teda ja miks kärutatakse.

    Tehke oma Taavi Aasa Mersuga Stenbokis käivale oligarhiapartnerile ja Eesti 1-le omaarust peamassoonile, maakondade tasuta bussinduse riigitoetuse pea juba täies mahus endale krabavale ja RailBalticuga Eestit hävitada lootvale,

    Tiit PRUULILE SELGEKS, et ta VÕTAKS oma alamassooni EELK

    VIILMAAGA

    TE AUESIMEHELT oma (tankisti ja poliitrahapesu 58 firma esimehe Huuse poolt) talle pealesurutud VABAMÜÜRIRISTI JA VILETSUSE AK-OTSESAATES AVALIKULT JA VABANDUSTEGA TAGASI ja soovitaks te auesimehel seal saates avalikult samas

    EESTI RAHVA TÄNUMEDALI NR 3 VASTU võtta

    (Tallinna TV, LiPo, MuPo, tasuta pealinna bussinduse, Tallinna Ühistupanga, sundüürnikele munitsipaalkorrusmajade LOOMISE ja vaestele, pealinna kuhjatud tühjade „kuni su küla veel elab” külade maainimestele kartulite ja küttepuude jagamise eest)

    Ja siis on meil, „lamemaalastel” põhjust teiega konstruktiivses valimisjärgses ühiskondlikus dialoogis edasi minna, ET VÕITA ÜHISELT RIIGIPÖÖRAJATE MASSOONIDE KAPO-PROKSI-KAKA RIIGIPÖÖRAJATE VALITSUST JA NENDEGA, DR VASSILJEVI ÜLESTUNNISTUSEL, MEIE RAHVUSGENOTSIIDIMISE LEPINGU KUNI 2023 AASTANI SÕLMINUD ROCKEFELLER-2010(-ADL-ABRAHAMFOXMAN-)”covid-19”-SIIONI-PAMDEEMLAT (rahvuslikteataja, 1/2021- 1),

    mis TEEB MIDAIGANES, ET ME MANUSTAKSIME ÜHA ROHKEM ENDISSE MASKIDE, TESTIDE JA POOGETEGA MEISSE SISESTATAVAT NANOOSAKESTENA GRAFEENI ja TSEMENTEERIKSIME SELLE

    (Riigikogu komisjoni juhtide Mölderi ja Everausi poolt heakskiidetud)

    5G SAGEDUSEGA OMA KAPILLARVERESOONTESSE

    (EESTIVANEMAD.EE , VAKTSIINIKAHJUSTUS.EE)

    NING KOOLEKSIME SEETÕTTU SÜDAMESEISKUMISSE VÕIMALIKULT RUTTU SELLEKS, ET VABAMÜÜRLASTE POOLT PRESIDENDI-PETTEKA , TARMO SOOMERE,

    KES TAHAB TUUA EESTISSE 7 600 000 TULNUKAT,

    ASEMEL NÜÜD VABAMÜÜRLASTE ROTRY KLUBI LIIKMENA PUKKI UPITATUD KARIS SAAKS NEED UUS-ORJAD KIIRESTI JA TAKISTUSETA SIIA MEIE ASEMELE TUUA

    (VABA KONSERVATIIVIDE SÕNA, 4/2021-10 ; sygiskool.ee/2014).

  2. Almar Glustsenko 3 aastat ago
    Reply

    Ja minge oma Süldikogu fraktsiooniga KOHE TÄNA REEDEL VÕI LAUPÄEVAL, POLITSEI JA VANGLAAMETNIKE POOLT PUUTUMATUTENA, VALISMISREKLAAMI TEGEMA TARTU VALGLASSE, RAJA TÄNAVAL JA TOOGE MU SÕBER JA SÜDAMEGA TARTU VALIMISLIIDU JUHT NING RAHVUSLIK ESISEMIOOTIK, MEELIS KALDALU SEALT KOHE VÄLJA, KELLE TE SISEMINISTRIST MASSOON, KRISTIAN JAANI JUBA EL-ESINAISE ÜLEMISTEL KAKAMISE PÄEVAL, 5.10.2021 SINNA OMA MOSSADI GLADIO-B POLITSEI ROHEMEHIKESTEL RÖÖVIDA LASI!!!
    ‘…
    TÄIESTI VÄLJAMÕELDUD JA TÕENDAMATUTE SÜÜDISTUSTE ALUSEL, KUI POLITSEI SAATIS OMA PÄTI TALT 2017 VALIMISKAMPAANIA AJAL TELEFONI OSTMA-SAAMA, SELLEKS, ET TEDA HILJEM MEELEVALDSELT SÜÜDISTADA SMS-I SAATMISES!!!

    VÕI TAHATE TE SAADA ROCKEFELLERI-SOROSE PANDEEM-UNISTUST, TÄIEMÕÕDULIST MAHTRA SÕDA?

  3. Noo 3 aastat ago
    Reply

    Mina pole toetuste poolt. Vastupidi need kes maski eo kanna peaksid trahvi maksma- Toetusi võiks jagada neile kes kontrollivad seda kuidas täidetakse nõudeid. Tuleks mitte lasta teatrisse, kontsertidele, söögikohtadesse jne inimesi kellel pole ette näidata vaktsioneerimise või läbipõdemise tummistusi. Mingeid rahva kogunemisi ei tohiks olla ja lõbusõidud välismaale peaksid lõppema. Lapsed koolis peaks saatma distantsõppele kuni epideemia raugeb. Tuleks leiutada raha mis ravib haigestunuid ja selle avastamiseks peaksid rikkanad riigid raha andma. Aga abistatakse hoopis Aüüriat, Ukrainat ja teisi riike kus raha läheb ei tea kelle kõtte. Aga ega ravimit ei tahetagi leiutada sest siiani pole leitud ravimeid vähi ravika ja inimesed surevad sellesse pidevalt. Väga paljude haiguste raviks puuduvad ravimid.

  4. Eve 3 aastat ago
    Reply

    Tuleb sisse seada ranged piirangud aga mitte neelitada rahaga.

  5. Noo 3 aastat ago
    Reply

    Parandan vead, peab olema-tuleb leiutada selliseid ravimeid mis ravivad koroonahaigeid, abistatakse hoopis Süüriat- kätte, raviks.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.