Ratas: Anneli Ott seisis oma valdkonna ja enda põhimõtete eest

Anneli Ott ja Jüri Ratas

Keskerakonna esimees Jüri Ratas tänas Anneli Otti tehtud töö eest kultuuriministrina ning sõnas, et Ott on panustanud tugevalt kultuurivaldkonna toetamisse.

Ratas ütles, et mõistab Oti soovi ministriametist loobuda. „Ott tõi välja nii inimlikult, aga ka ministri positsioonist lähtuvalt selged ja mõistetavad põhjused, miks ta ei näe end selle valitsuse liikmena. Olukorras, kus ministri ja valitsuse arusaamad väga põhimõttelistes küsimustes ei ühti, tuleb teha raskeid, kuid edasiviivaid otsuseid,“ selgitas Ratas, lisades, et Ott jääb nii kultuurivaldkonna kui ka Kagu-Eesti huvide eest seisma Riigikogus.

Ratas lisas, et koalitsioonis tuleb leida kompromissid, mis kultuurivaldkonda toetavad. „Kindlasti tuleb Anneli Otti igati tunnustada selle eest, et sektorit toetati kevadel 42 miljoni euroga, mis jagunes mitmete toetusmeetmete vahel. Praegused piirangud on tõstatanud uue vajaduse toetuste järele. Kindlasti tuleb mõelda enam sellele, mil moel leida parim tasakaal sektori elujõulisuse ning koroonakriisiga võitlemise vahel,“ sõnas Keskerakonna esimees.

Rääkides koroonakriisi haldamisest leidis Ratas, et Ott on alati seisnud põhimõtete eest ja seda ka siis, kui tema suunas on olnud tugev kriitika. „Minister ei ole vaktsineerimise vastane, nagu on püütud näidata, vaid on väljendanud murekohti ja tõstatanud küsimusi, mis on ka ühiskonnas leidnud kajastust,“ sõnas Ratas, korrates, et nii vaktsineerimine ja testimine kui ka enda ja oma lähedaste tervise jälgimine ning hoidmine on kõik olulised meetmed koroonaviiruse tõkestamisel.

Ratas ütles, et erakond annab avalikkusele uuest kultuuriministri kandidaadist esimesel võimalusel teada.

2 kommentaari
 1. Nüüd 5 kuud ago
  Reply

  Jurka kargab, et just nii oligi vaja. Aga ise pole ta teinud mitte vähimatki, et midagi selles valitsuses ka asjalik oleks. Anneli on vaid üks ohver, kelle Jurka tõi, et ise edasi oleskleda. Järgmised äraaetud hobused on tanel ja Eevamariia. Kuigi veelgi kiiremalt tuleks kinga anda Aava Jaagule. Nende lollused ajavad ammu üle aga Jurka passib põõsa tagant.

  • Oh jurka jurka dorogoi 5 kuud ago

   Ei lähe üht miljardit aastakestki, kui maakera on muutunud inimesele täiesti elamiskõlbmatuks – Päike nimelt ei püsi paigal, vaid kuumeneb aja jooksul ning seda ei väära ükski kliimakonverents.
   On heaks tooniks põlastada kosmosesse kippuvaid miljardäre-rikkureid nagu Jeff Bezos, Elon Musk ja Richard Branson, kuid pikas vaates ajavad nad õiget asja. Meil, meie järglastel tuleb kolida Marsile või kaugemalegi. See on vältimatu. Tulevased põlved vaatavad neile meestele tänuga. Ka Eestis tuleks juba uurida Marsi gloobust ja seal sobivat kohta otsida, kuhu võiks tulevikus rajada neo-Revali või uus-Tartu.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.