Anneli Ott kritiseeris otsust testimise tõendist loobumise osas

Anneli Ott

Teisipäeval kultuuriministri ametist tagasiastumisest teatanud Anneli Ott kritiseeris teravalt valitsuse otsust mitte arvestada enam negatiivset koroonatesti. 

Oti hinnangul on arusaamatu testimise, kui oma nakkusohutuse tõestamise võimaluse kaotamine, mis pole probleemne mitte ainult kultuurisektoris, vaid ka takistab tervete inimeste tööl käimist muudes valdkondades, on keerukas ettevõtlusele ning tekitab vale turvatunde nendes, kes on vaktsineeritud.

„Arvan, et laialdane testimine on just mõistlik nii kõigi inimeste tervise hoidmise seisukohalt kui ka ausam nende suhtes, kes ei ole mingil põhjusel soovinud ennast vaktsineerida, kuid on terved ja valmis seda ka testimisega tõestama,“ leidis minister.

Murekohaks peab Ott ka vaktsineeritud ja vaktsineerimata lastel ning noortel vahet tegemist. „Teadusnõukoja liikmed on välja toonud, et laste haigestumine koroonaviirusesse on pigem madal ja üldjuhul möödub kergete sümptomitega. Samas teeme vahet vaktsineerimata ja vaktsineeritud lastel, pöörates minu hinnangul liialt vähe tähelepanu kriisihaldamisel vaimse tervise küsimustele ning andes noortele sõnumeid, mis hoopis ärevust ning arusaamatust kasvatavad,“ rääkis ta.

Keskerakondlane lisas, et on ühe doosiga vaktsineeritud, kuid rõhutas, et vaktsineerimine on teadlik terviseotsus, mis peab sündima lähtudes inimese vajadustest ning arstiga konsulteerides. „Eesti on väike riik, kus me kõik üksteist tunneme, oleme seotud ning ühiskonna lõhestamine siin maksab eriti valusalt kätte. Peame tegema kõik selleks, et perekonnad ei laguneks, et ettevõtted saaksid tegutseda ning inimeste omavaheline mõistmine oleks olemas,“ lõpetas Ott.

1 Kommentaar
  1. Kuidas Fauci lollitas Ameerikat (ja tervet maailma) 5 kuud ago
    Reply

    Vaktsineerimist taga ajades on dr Fauci ära unustanud loomuliku immuunsuse nende puhul, kes on koroonahaiguse läbi põdenud ja keda on USA-s 45 miljonit. Teaduslikud uuringud kinnitavad, et koroona läbipõdemine annab tugevama ja pikaajalisema kaitse koroonahaiguse vastu kui vaktsiinid. Iisraeli uuring näitas, et vaktsineeritud haigestuvad 27 korda suurema tõenäosusega koroonasse kui need, kes on vaktsineerimata ja haiguse läbi põdenud.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.