Kiik vaktsiinikahjude fondist: räägime mõnesajast tuhandest eurost

Valitsus on jõudnud kokkuleppele vaktsiinikahjustuste fondi asutamises ning tervise ja tööministri Tanel Kiige sõnul menetletakse vaktsiinikahjustuste fondi loomist koos patsiendikindlustuse süsteemi loomisega, kirjutab ERR.

“Tegemist on kahe mõnevõrra erineva teemaga, kuna patsiendikindlustuse süsteem ehk tervishoiuasutuste kohustuslik vastutuskindlustus tähendab seda, et et inimene saaks hüvitist, kui tal on toimunud mõni raviviga. Vaktsiinikahjude puhul me räägime ravimitootja vastutusest ja sellisel juhul hüvitisest, mida inimene saab, kui konkreetne ravim on olnud tõsise kõrvaltoimega,” lausus Kiik.

Vaktsiinikahjude fondi asutamiseks ja patsiendikindlustuse süsteemi loomiseks on vaja muuta erinevaid seadusi ning muudatused tahab valitsus esitada ühe paketina.

Vaktsiinide tõsised kõrvalmõjud on Kiige sõnul üliharvad. “Me oleme teinud esmased kalkulatsioonid teiste Euroopa Liidu riikide kogemusi vaadates, näiteks Soome mudelit ja veel 20 Euroopa ja maailma riigi praktikat. Me räägime tõenäoliselt aastas mõnesajast tuhandest eurost, kümnete või äärmisel juhul sadade väga harva esinevate juhtumite puhul,” lausus ta.

Kiige sõnul tahab valitsus saata seadusemuudatused riigikokku veel selle aasta jooksul.

BNS

2 kommentaari
  1. Juhtiv teadlane: ees ootab veel kuni 8 rasket koroona-aastat, siis läheb kergemaks 3 aastat ago
    Reply

    Briti juhtiv teadlane, professor Tim Spector ütles, et ees ootab veel kuni 8 rasket koroona-aastat, siis läheb kergemaks.

    Spector tõmbas paralleeli Hispaania gripiga 100 aastat tagasi ja ütles, et küsimus pole kuudes, millal pandeemia järgi annab, vaid aastates. See võib kesta veel 3-8 aastat, vahendab Daily Mail.

    „Me kõik loodame, et viirus muutub nii, et see on nakkavam, aga vähem ohtlik,” ütles Spector. Lootused on, et viirus muutub vähem ohtlikuks lühema aja jooksul kui 8 aastat.

  2. Valgevene on migrandid relvastanud pisargaasi ja laseritega 3 aastat ago
    Reply

    Poola piirivalve on veebi üles pannud video sellest, kuidas migrandid on relvastatud pisargaasi ja laseritega.

    Valgevene sõdurid on ise lõhkunud Poola piiritara ja takistanud Poola sõduritel seda taastada. Poola piirivalve tegevust takistatakse muu hulgas laseritega.

    Migrantidele anti pisargaasi, et seda kasutada Poola piirivalve vastu.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.