Kaitseminister ja siseminister külastasid lisaõppekogunemist Okas

Foto allikas: Kaitseministeerium

Kaitseminister Kalle Laanet ja siseminister Kristian Jaani külastasid esmaspäeval idapiiri Lõuna-Eestis, kus lisaõppekogunemisel Okas 2021 osalevad reservväelased ja kaitseliitlased paigaldavad tõkestustraati koostöös politsei- ja piirivalveametiga (PPA).

„Eesti kaitsevägi tugineb reservarmeele ning Okas 2021 kinnitab fakti, et kaitsevägi on kiire ja võimeline kõikides olukordades reageerima. Üksteist täiendav koostöö PPA-ga võimaldab reaalselt tugevdada riigipiiri julgeolekut – täpselt see ongi õpikunäide laiapindsest riigikaitsest,“ lausus kaitseminister Kalle Laanet.

Samuti tänas ta kõiki lisaõppekogunemisele tulnud reservväelasi nende panuse eest Eesti julgeolekusse.

„See õppus on oluline, et harjutada kaitseväe ja PPA koostöövõimekust olukorraks, kus peame piiril toimuvale võimalikule ebaseaduslikule tegevusele kiiresti reageerima. Veendusin täna, et õppuse korraldus on laitmatu ja äärmiselt professionaalne. Ajutiste tõkete paigaldamine sujub viperusteta, kui kohati keerulised ilmastikuolud välja arvata. Samuti on rõõm tõdeda, et kõik kutsutud üksused saavutasid lahingvalmiduse. See näitab, et Eesti on ühtne ja inimesed, kelle töö ei ole igapäevaselt piiri valvata, on valmis tulema ja andma oma panuse väga lühikese etteteatamisajaga. See ongi laiapõhjaline riigikaitse,“ ütles siseminister Kristian Jaani.

Ministritele andsid ülevaate lisaõppekogunemisest ja olukorrast idapiiril 2. jalaväebrigaadi ülem kolonel Tarmo Metsa, Lõuna prefektuuri prefekt politseikolonelleitnant Vallo Koppel ja Piusa kordoni juht politseikapten Paavo Mikson.

2 kommentaari
  1. Soo 3 aastat ago
    Reply

    Tühi töö ja vaevanägemine pealegi meid ei ohuste keegi.USA-l on oma riigis palju tegemist julgeolekuga sest kui tuletame meelde neid õudseid sündmusi valimiste ajal läheb meel kurvaks. Aga nii mõnda riiki ässitada nad suudavad küll. Mõned riigid nagu tahaks sõda. Venemaal on õnneks rahulik ja praegune Venemaa ei ole meile midagi halba teinud ega kindlasti ei kavatse ka teha. Aga kui teekski meie assitamise ja vihavaenu õhutamise tättu ei aitaks mingid õppused ja Venemaa vastu ei läheks sõtta ükski riik. NAtO peale ei või üldse loota.Meil on oma riigis palju probleeme ja jätkem teisted riigid rahule.

  2. Eve 3 aastat ago
    Reply

    USA president samal ajal unistab sõjast. Õune inimesne. Kust tuleb temalt selline viha. Kas närvid ütlevad üles. Aga pole ka ime on ju ta vana mees, aga kust tuleb see õelus. Muidugi kui sõda tulebki ehkki paljus tema õhutusel jääb ta ise kõrvale.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.