Välisminister Eva-Maria Liimets osales Vahemere Liidu välisministrite kohtumisel Barcelonas

Välisminister Eva-Maria Liimets Vahemere Liidu välisministrite kohtumisel Barcelonas 29.11.2021

Välisminister Eva-Maria Liimets osales täna, 29. novembril kuuendal Vahemere Liidu välisministrite kohtumisel Barcelonas, kus keskenduti regionaalse koostöö ja sidususe tugevdamisele, et suurendada meie julgeolekut ning edendada majandusarengut ja inimeste heaolu.

„Euroopa Liidu liikmesriikide julgeolekut, meie piiride turvalisust ja harjumuspäraste vabaduste püsimist mõjutab otseselt meie lähimas naabruskonnas toimuv. Seepärast peame mõistma Vahemere-äärsete liikmesriikide kogemusi ja muresid ning toetama Euroopa Liidu lõuna- ja idanaabruse riike, et tagada nende stabiilne areng, inimeste elujärje paranemine ning demokraatiat toetavate reformide edukus,“ selgitas minister Liimets.

„Eesti väga eripärane kogemus, mida oleme alati valmis teiste riikidega jagama, on meie teadmised riigivalitsemise, demokraatia, majanduse ja inimeste igapäevaelu arendamisest e-riigi võimaluste ja digilahenduste abil,“ ütles minister kohtumisel. „See on 30aastase järjepideva töö ja reformide tulemus. Kuid digipööre ei ole eesmärk omaette. See on tööriist, mis muudabki valitsemise tõhusamaks, parandab ettevõtlus- ja investeerimiskliimat, toetab sotsiaalset ühtekuuluvust, edendab võrdseid õigusi ja võimalusi ning aitab kaitsta keskkonda. Ka küberruumis ja virtuaalkeskkonnas varitsevate ohtude tõttu on vaja tõsta põhiliste digioskuste taset ja teadlikkust küberjulgeolekust,“ rõhutas välisminister Liimets.

Minister pani kuulajaile südamele, et tõhusa ja eesmärgipärase digiühiskonna ülesehitamine nõuab kannatlikkust. „Digiühiskond ei valmi üleöö. Kuigi Eesti alustas digitaliseerimisega juba kolm aastakümmet tagasi, pole töö veel kaugeltki lõppenud. See nõuab poliitilist tahet ja inimeste vajaduste mõistmist,“ selgitas välisminister.

„2019. aastal Tallinnas kokku kutsutud Vahemere Liidu konverents „Digipööre ja tuleviku digioskused“ oli esimene Vahemere Liidu üritus Eestis. Sellest ajast alates on Eesti teinud koostööd seitsme Vahemere Liidu liikmesriigiga, värskeimad projektid on olnud koostöös Jordaania, Mauritaania ja Tuneesiaga,” ütles minister oma kõnes.

Vahemere Liit on valitsustevaheline organisatsioon, kuhu kuulub 43 riiki, kelle hulgas on kõik Euroopa Liidu liikmesriigid, Ühendkuningriik ning 15 Vahemere äärset riiki Põhja-Aafrikast, Lähis-Idast ja Balkanilt.

1 Kommentaar
 1. Omikroni tüve vastu ei pruugi praegused vaktsiinid aidata 4 kuud ago
  Reply

  Moderna meditsiinijuht ütles, et ta kahtlustab, et Omikroni tüve vastu ei pruugi praegused koroonavaktsiinid ei aidata.

  Kui see osutub tõeks, siis tuleb muudetud vaktsiin välja 2022. aasta algul, ütles Moderna meditsiinijuht Paul Burton eile pühapäeval BBC saates The Andrew Marr Show.

  „Me saame vaktsiini mõju teada lähima paari nädala jooksul, aga mRNA vaktsiinde eelis on see, et me saame reageerida väga kiiresti,” ütles ta.

  „Kui me peame tegema täiesti uue vaktsiini, siis on see saadaval suurtes kogustes 2022. aasta algul,” lisas Burton.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.