Tiit Terik osaleb Euroopa Liidu kultuuri- ja audiovisuaal- ning spordiministrite kohtumisel

Tiit Terik. Foto: Kultuuriministeerium.
Kultuuriminister Tiit Terik on täna visiidil Brüsselis, kus osaleb Euroopa Liidu kultuuri- ja audiovisuaalministrite ning spordiministrite nõukogul.

„Ootan huviga eesseisvat arutelu kultuuripärandi ja pärandiõiguse teemal. Pean oluliseks, et kultuur ja kultuuripärand oleks võimalikult laialt kättesaadav nii füüsiliselt kui ka digitaalselt. Lisaks arutame spordiministritega sportlaste topeltkarjääri teemal, Eestis toetame sportlasteed lõpetavate sangarite ümberõpet õppestipendiumite kaudu. Viimastel aastatel on lisandunud karjäärinõustamine ja koolitused ka juba sportlastee alguses olevatele noortele. Selle teema puhul on oluline spordiorganisatsioonide kaasamine ja regulaarne panus,“ ütles kultuuriminister Tiit Terik.

Euroopa Liidu kultuuri- audiovisuaalvaldkonna poliitiline mõttevahetus keskendub Euroopa kultuuripärandile ja sellega seotud õigustele seoses kestliku arenguga Euroopa tuleviku kontekstis. Kultuurivaldkonnas võetakse vastu nõukogu järeldused, milles käsitletakse kultuuri, kvaliteetset arhitektuuri ja hoonestatud keskkonda kui algatuse „Uus Euroopa Bauhaus“ põhielemente.

Spordiministrite avaliku debati aruteluteemaks on sportlaste topeltkarjäär. Lisaks võetakse vastu nõukogu resolutsioon Euroopa spordimudeli põhijoonte kohta ning nõukogu järeldused elukestva kehalise aktiivsuse kohta.

1 Kommentaar
 1. Omikroni tüve vastu ei pruugi praegused vaktsiinid aidata 2 kuud ago
  Reply

  Moderna meditsiinijuht ütles, et ta kahtlustab, et Omikroni tüve vastu ei pruugi praegused koroonavaktsiinid ei aidata.

  Kui see osutub tõeks, siis tuleb muudetud vaktsiin välja 2022. aasta algul, ütles Moderna meditsiinijuht Paul Burton eile pühapäeval BBC saates The Andrew Marr Show.

  „Me saame vaktsiini mõju teada lähima paari nädala jooksul, aga mRNA vaktsiinde eelis on see, et me saame reageerida väga kiiresti,” ütles ta.

  „Kui me peame tegema täiesti uue vaktsiini, siis on see saadaval suurtes kogustes 2022. aasta algul,” lisas Burton.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.