Jüri Ratas: sõnakatest vastuseisudest võidab vaid koroonaviirus

Jüri Ratas

Ühe pealinna kohviku ümber toimuv peab meid kõiki mõtlema panema ja seda enamat kui, kas halb on selle pidaja või meie politsei. Minu küsimused on, millal lõpuks mõistame, et meievahelistest sõnakatest vastuseisudest võidab vaid koroonaviirus? Et eesliinil rügavate kaasmaalaste ründamine krutib kõigest pingeid veelgi üles? Et poliitiliselt laetud aktsioonide najal me sellest kriisist välja ei saagi?

Sel sügisel oleme juba mitu korda võpatanud uudistes nähtust. Oktoobri lõpus sotsiaalmeedias ja mitmes poes ning varem Vabaduse väljakul toimunu tõi selgelt esile, et meie enda riigis kasvab vastaseis meie oma inimeste vahel. See aga pole Eesti, kus me ennast hästi tunneksime. Ei need meist, kes meelt avaldavad. Ei keegi neist, kes selles olukorras tööd teevad. Ega meie, kes uudiseid jälgime… Sama tunne on nüüd ka Kalamaja kohviku ümber toimuva pärast.

Nii politseinikud kui ka Terviseameti töötajad tegutsevad kehtiva õiguse raames. Ühiskondliku toimimise lähtekohaks on kokkulepe lähtuda ettekirjutatud reeglitest. Mõned neist võivad meeldida enam, mõned vähem. Kui aga keegi otsustab reeglitest mitte kinni pidada, siis politseil ja Terviseametil ei ole võimalust mitte reageerida… Vaadates, kui asjatundlikult suudavad meie tublid politseinikud ja Terviseameti töötajad ka väga emotsionaalsetes olukordades teha tööd, mida neile usaldanud oleme, saab neid vaid tänada ja tunnustada. Minu tänukummardus teile!

Pea kahe kriisis elatud aasta järel väärime me kõik, et see lõpuks selja taha jääb ja me oma riigis rahulikult edasi elame. Üheskoos. Rahulikult. Tervelt. See eeldab igalt ühelt meist kolme lihtsat tegu.

Esiteks, jääme inimlikuks ja väärikaks. Meie tervise ja turvalisuse kaitsel töötavad kaasmaalased oskavad seda. Suudame ka meie.

Teiseks, hoiame neid, kes meid hoiavad. Korrakaitsjad, tervishoiutöötajad, õpetajad, kassapidajad ja veel tuhanded kaasmaalased on teinud tööd meie heaks enda heaolu tahaplaanile seades.

Kolmandaks, võtame ühiseks sihiks sellest kriisist väljapääsemist. Siiani oleme suutnud väga keerukatest olukordadest vaid üheskoos välja tulla. Peame saama ka nüüd.

Kallid kaasmaalased, palun hoiame ennast ja üksteist!

12 kommentaari
  1. lugeja 3 aastat ago
    Reply

    Ära tee kun.agi te,isele seda, mida ei taha endale…see tuleb tuhandekordselt tgasi -ytleb Piibel.
    Inimene ei saa inimese yle valitceda, ja see õnnex lõppeb koos maailmalõpuga….
    Jumala valitcus vahetab välja kõik in.imvalitcused ja jääb kestma igavesti.

  2. Eve 3 aastat ago
    Reply

    See on väga imelik et mõnedel inimestel on ükskõik et võivad teisi nakatada ja ei täida nõudeid ja veel alatumad on need kes agiteerivad teisi mitte täitma. sedasi me ei saagi sellest viirusest jagu Mind paneb imestama et meie välisminiter seisab ja haletseb mingeid riike kuigi temast ei olene midagi aga koroonaviiruse vastasest võitlusest osa ei võta.Mitte mingil tingimusel pole vaja teha lõbusõite välismaale. me saame viirusest lahti vaid siis kui täidame kõiki nõudeid.

    • Aleksander 3 aastat ago

      Küsi parem et miks PÖFFil pole nakatumiste kontrolli, passi kontrolli, isegi mitte maski nõuet?! Ja seal on oluliselt rohkem rahvast. See on kokku üks suur vale seega!
      Nakatumised? Mida enam on vaktsineeritud, ning kui teha veel teine süst, seda suuremaks need nakatumisnäitajad lähevad! Seega mõtle loogiliselt, midagi on väga valesti!

      et kui räägitakse üht juttu ja lubatakse, kuid tegelikkus on risti vastupidine. Ning kahekordse doosiga seejuures pole mingi garantii ja vaktsiinipass EI ole nakkusohutuse tõend. PCR testide autor ütles et see EI ole selle jaoks mõeldud. Vaktsiinilepingud salastatud, vaktsiinitootjad vastutusest vabastatud. Samas professorid kes on analüüsinud Biontech Pfizeri vaktsiini, leidsid et seal on ka lausa tavalist prahti sees, ning nüüd on leitud et mRNA tehnoloogia baasil tehtud vaktsiinid tekitavad trombe (terve see 2021 suvi ja oktoobri osa on ajakirjandus suurenenud artiklitest et kus terved sportlased kukuvad nagu kärbsed). Suurenenud on ka hüppeliselt trombide arv.

    • Jurakas 3 aastat ago

      Kaastunne Evele!
      Kes ei saa siiamaani aru, et vaksikud haigestuvad samamoodi, k.a. raskelt, nagu vaksimata inimesedki!
      Vaksitüsistused ka lisaks!
      .
      Eelmisel aastal, kui meil oli AINULT koroona, oli suremus enam-vähem sama mis enne koroonat.
      Nüüd, kus meil on lisaks koroonale ka vaktsiin, on suremus järsult tõusnud!!!
      Edasi mõtelge ise.
      Kellel vaktsiin veel ajusid sassi pole keeranud!

  3. lugeja 3 aastat ago
    Reply

    Oh, Jumal, anna Evele andekx, sest ta ei tea, mida räägib.
    Mix ei manitce Pöfi ja seda läbustamist.
    Mix ei ma.nitce kahte naissuusatajat aas.ta tagasi Sveitci mägedes?
    Me saa.me viir.usest lahti siis, kui lõpetataxe tes.tid ja fakcid.
    Yx väga tark mees ytles, et in.imesed on kaotanud usu meditciini ja valitcustesse ning ta on pettunud ini.meste tarkuses.

    .

    • Aleksander 3 aastat ago

      Kurb, sest Eve ei teeni seda jumalat. Eve teenib teist – raha. Ehk on selles asi.

  4. mikimouse 3 aastat ago
    Reply

    On tekkinud jah vastasseis ja see jääb, kuni kidutatakse ühtesid inimesi vaesusega , et teistel oleks hea elada.
    Ja siis tuleb veel riik oma hinnatõusude lubamisega ja saamatusega nende eest kaitsta.
    Kas hr. Ratas ei tea, et immuunsüst, tugevus ja vastuvõtlikkus haigustele, nende läbipõdemise raskus sõltub
    ELUTINGIMUSTEST ja ELUKESKKNNAST Nii materiaal-füüsil.,vaimsest kui emotsionaalsest.
    Poolmäljased, cente lugevad murest hullunud, stressis ja ahastuses inimesed, kel pole jaksu surmani ühtki mööblitükki või kodumasinat osta, remonti teha, et näeks välja nagu “Õnne 13”, riietuda, enese eest hoolitseda,
    soojas elada ja suvel kuumuse eest kaitsta, süüa tervislikku toitu,lubada oma väikesi rõõme, ravida ja toita lemmiklooni – et need inimesed-ilmajäetud- on vastuvõtlikud haigustele ja põdemisele. neid 0n 400 ooo kes ootavad teie lubaduste täitmist erakorralisest pnsionitõusust, mis pidanuks tõusma poole võrra st. 800 euroni
    miinimum vanaduspension,Nüüd ei saaks sellegagi vist ära elada…Teie lubasite küll arnetu 100 ja sest teid valiti. Nüüdd lubate ÜLETULEVAL aastal 20 euri “ERAKORRALIST”!!! Kassi toidu peale läheb ka rohkem.
    Mis ühtsusest te räägite?
    Uued majandusalad tulnuks leida ehituse, sõjanduse, julmlollide piiritarade, kohvikute ja turismi asemele. Üle minna plaanimajandusele.Rahamajandus lõpetada. Aga selleks vaja Mõistust ja Südant. Pragmaatiline demagoogia, tegeliku elu mittetundmine,tahtmatus seda tunda, RAHALOOGIKA ja TUNDETÖLPLUS eetika asemel viivad hävingule ja selleks aitab koroona kaasa.Selleks ta saadeti. Ei ole inimestel eetilist vundamenti,
    usku, eksistentsiaalsete küsimuste vastuseid, rahvamoraali, millel põhineb Tava ja kõrgeetikat millel põhinevad seadused. On robotinimesed kes töörattast välljas ei oska enesega midagi teha, neil puudub Elu Mõte.
    See on see TEGELIKKUS ,mis hävitab kõik ühe suurriigi abiga. Ja see pole mitte Venemaa.

  5. Tom 3 aastat ago
    Reply

    Kurb,et eeztit valitsevad mölakad.

  6. Aleksander 3 aastat ago
    Reply

    Antud karoonatamine koos kõigi piirangutega on põhiseaduse vastane. Ning miks on segased erandid et PÖFFil ei ole maski ega vaktsiinipassi kohustust, et kus näidatakse pigem ebaolulisi/lillade/filme?!
    Jüri Ratas on reetur. Samuti käib ta ju “aru andmas” organisatsioonis mis on riikideülene omakorda. Küll tegi seda jalgu järel vedades EKREga koalitsioonis olles, ning hoides ametites korrumpeerunud ministreid (Elmar Vaher). Ning mis mõte on tal ajada koroonapläma vaktsineerimiskampaaniat kui ta ise ei lasknud teha seda endale esmajärjekorras!!! Muide, KAS TEGELIKULT Jüri ikka on vaktsineeritud samuti, viimaks ometi?! Ei usu.

    Antud piirangud on igati põhiseaduse vastased.
    Kui poes veebruar 2021 jagas miilits maske, sundides kodanikke neid kandma. nad ise ei kandnud neid! — Neile see nõue ei kehtivat (vaktsineerimisega polnud siis alustatud miilitsaid).

    Samuti ei oldud rahvast laiali ajamas kui vene rahvas pidas korralikult oma võidupüha 2021, musitasid ja tarbisid viina, siis kästi eesti miilitsatel seina ääripidi käia. Aga kui oli aprillis 2021 meeleavaldus, siis läks eesti miilits kallale. Ja loomulikult ega siis distantsi ei hoitud ja samuti ega ei kantud maske — “MEILE see nõue ei kehti” ütlesid need türannid.

    • Jurakas 3 aastat ago

      Tõenäoliselt on Jüri vaktsineeritud vaktsiinivariandiga “1”. Platseeoga. Kui sedagi.
      Sest
      Pfizeri CEO A.Bourla- ise vastas küsimusele: et vaktsiini saamisest on vabastatud…
      – Pfizeri töötajad
      – FDA töötajad
      – CDC töötajad
      – kõik Valge Maja töötajad ja USA juhtkond
      Kui mõned demosüstid kaamerate ees tehtigi, siis mitte eksperimantaalse geeniravimiga. Kas võtab mõtlema?

  7. Miks 3 aastat ago
    Reply

    Jurka ei põhjenda, miks hoolimata süstitute arvu suurest kasvust ja pidevast maskiballist nakatumine laineti tõuseb? Ning mitte ainult meil, vaid ka muudes liiduvabariikides ja riikides? Pole ju maskistamise ja süstimise kasu näha.
    Miks peab mingit lolli jura ajama ja omaenese rumalusse lämbudes inimeste kallale minema? Selle nimi on riiklik terror ja selle üheks läbiviijaks on ka ajuvaba Ratta Jurka koos oma pimeusuliste bandega.

    • J 3 aastat ago

      Ja miks riikides, kus vaksimise tase on madal, aga ivermektiin au sees, on koroona kontrolli all!
      India, mitmed Aafrika riigid, …

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.