Välisminister Liimets kinnitas Eesti-Gruusia arengukoostöö maastrateegia

Gruusia lipp

Eile, 15. detsembril kinnitas välisminister Eva-Maria Liimets Eesti-Gruusia maastrateegia aastateks 2021–2024, mille põhieesmärgid on demokraatia arengu tugevdamine, ettevõtluse toetamine, hariduse kvaliteedi parandamine ning kliima- ja keskkonnaalase teadlikkuse suurendamine.

Gruusia on olnud Eesti arengukoostöö prioriteetriik 2006. aastast. Selle aja jooksul oleme toetanud sealset arengut enam kui 12 miljoni euroga, millest rohkem kui kuus miljonit eraldasime aastatel 2014–2020. „Gruusia arengueesmärkide toetamisel on suur osa olnud nende võimekuse tõstmise projektidel – oleme edasi andnud oma ekspertteadmisi nii heade valitsemistavade, digivõimekuse kui ka hariduse edendamise vallas. Uue maastrateegiaga keskendume senisest enam pikaajalisetele strateegilistele eesmärkidele ja juba toimivale koostööle, et Gruusiale oma kogemustega veel tulemuslikumalt toeks olla,“ ütles välisminister Liimets.

Lähtudes Gruusia arengustrateegiast ja vajadustest, on Eesti-Gruusia arengukoostöö põhivaldkonnad 2024. aastani demokraatlike riigistruktuuride ja -süsteemide tugevdamine, ettevõtluse toetamine, hariduse kvaliteedi parandamine ning suurem tähelepanu kliima- ja keskkonnaküsimustele.

„Demokraatia edendamise vallas on meie eesmärk aidata kujundada läbipaistev poliitika, mis toetab avatud valitsemist, inimõigusi ja sotsiaalset kaasatust. Oma teadmiste ja kogemuste pinnalt soovime toetada Gruusia haridussüsteemi kaasajastamist ning väikeettevõtluse arengut nii noorte, naiste kui ka maapiirkonnas elavate inimeste jaoks. Samuti on meie jaoks tähtis aidata kaasa kliima- ja keskkonnateadlikkuse suurendamisele ning toetada kliimasõbralikke ja rohemajandust edendavaid projekte,“ rääkis Liimets.

Eile kell 15.30–16.00 toimunud virtuaalüritusel tutvustasid Eesti-Gruusia maastrateegiat välisminister, Gruusia suursaadik Eestis Artšil Karaulašvili, Eesti suursaadik Gruusias Riina Kaljurand, välisministeeriumi välismajanduse ja arengukoostöö osakonna peadirektor Jüri Seilenthal ning Eesti Rahvusvahelise Arengukoostöö Keskuse, UNICEFi Gruusia kontori ja Gruusia peaministri büroo juures tegutseva Doonorite Koordinatsiooniüksuse esindajad. Sündmuse ülekannet saab järele vaadata ministeeriumi Facebookis ja YouTube’is.

Eesti-Gruusia maastrateegiaga saab täies mahus tutvuda siin.

6 kommentaari
  1. koroona pääses valla Wuhani laborist ja see oli Hiinas loodud 3 aastat ago
    Reply

    USA Harvardi ülikooli teadlane ütles Briti parlamendisaadikutele, et koroona pääses valla Wuhani laborist ja see oli Hiinas kunstlikult loodud.

    Harvardi teadlane dr Alina Chan ütles, et Wuhani labori leke on kõige tõenäolisem, sest Hiina võimud püüdsid seda varjata, vahendab Daily Mail.

    Samuti on dr Chani sõnul põhjust arvata, et viirus on Hiinas kunstlikult loodud. Dr Chani sõnul kinnitavad seda teooriat asjaolu, et Hiina püüdis viiruse algset puhangud kaks aastat tagasi varjata ning hiljem on tehtud takistusi viiruse päritolu uurimiseks Maailma terviseorganisatsioonile WHO.

    • Ees ootab veel 18 kuud koroona-õudu, kuna tõhus vaktsiin saab valmis alles 2023. aastal 3 aastat ago

      Ees ootab veel vähemalt 18 kuud koroona-õudu, kuna tõhus vaktsiin kõikide variantide vastu saab valmis alles 2023. aastal, hoiatas Inglismaa tervisejuht, professor Chris Whitty.

      Universaalne vaktsiin, mis töötab kõigi variantide puhul ja aitab ära hoida lõputuid piiranguid tuleb välja alles 2023. aastal. Kuni selle ajani tuleb kasutada piiranguid, et kaitsta inimesi praeguste vaktsiinide kaitsest läbi murdvate koroona variantide vastu nagu Omikron, vahendab Daily Mail.

    • Londonist sai Omikroni mõjul taas kummituslinn – elu on välja surnud 3 aastat ago

      Omikroniga seotud piirangud ja kaugtöö soovitus on elu Londonis taas välja suretanud. Poed on suletud, kuigi otsest kauplemise keeldu pole. Sama seis oli Londonis täpselt aasta aega tagasi.

      Londonis soovitatakse vältida ringi liikumist, kogunemisi ja kohtumisi. Kardetakse, et Omikroni puhang võib üle lüüa aastataguse koroonapuhangu.

      Praegu on Londonis isegi vaiksem kui kest suve puhkuste ajal, vahendab Daily Mail.

  2. ei keegi 3 aastat ago
    Reply

    Kahju, et tolle harvardlasega pres Bideni korraldusel talle esitatud USA luureorganisatsioonide koondraportis ei arvestatud. Ühtki Hiina kuritegelikku käitumise episoodi viirusega seoses raport ei tuvastanud!!!. Samale seisukohale oli varem asunud ka WHO uurimiskomisjon.
    Probleem on ennemini selles, et isegi sellise väikese happe ja valgutombukuse tundmaõppimine läheb inimkonnal vaevaliselt. Kui peaministrilt Riigikogus küsiti, kust ta võtab, et maskist üldse mingi kasu on, alustas too vastamist viitega ühele Bangladeshi külale (sic!), mida ehk võiks positiivse kogemusena välja pakkuda. Sellisel tasemel teadmised siis tänase päevani. Seega, hakanuks Hiina juba I päeva ebaselges olustikus lokku lööma, saanuks ta ehk külge panikööri tiitli.
    P. S. Üsnagi erandlik omikron tüvi oma terve hulga mutatsioonidega on pärit LAV-st. On too siis süüdi, et viirus sealt edasi levis?

  3. Ohoo 3 aastat ago
    Reply

    Ja mi kasu meie sellest saame ja mis sellega muutub. Ei tea kas Gruusiasse saadeti või saadetakse ka mõni peaminister väljaspoolt. Kord juba tehti seda ja saadeti kurjategiaks kuulutatud Shakashvili. Meie välisministrist pole meie riigile mingit kasu. tegeleb valede asjadega ja temast ei olene mitte midagi. HOOLITSEGU PAREM SELLE EEST ET SAAKSIME ELEKTRIENERGIA HINNASOODUDTUDT.

  4. N 3 aastat ago
    Reply

    Mina ei usu USA tedlaste juttu sest sealt tuleb vihavaenu õhutamine ja sõjaoht. Aga mis puutub Liimetsa siis mul on kahju et selline inimene kuulub Keskerakonda kes ei tee midagi head meie riigile, käib kogu aeg midagi selgitamas ja nõu pidamas aga tulemus on null.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.