Rahandusministeeriumi regionaalsed talitused alustavad uut moodi

Jaak Aab

Rahandusministeeriumi regionaalhalduse osakonna senise 15 talituse asemel jätkub uuest aastast töö maakonnapõhiselt seitsmes piirkonnas.

Talituste reorganiseerimine tulenes vajadusest muuta osakonna tegevus tõhusamaks ning tõsta pakutavate teenuste kvaliteeti.

Riigihalduse ministri Jaak Aabi sõnul on olemasoleva struktuuriga töötatud haldusreformijärgselt üle kolme aasta. „Talitusejuhid on tubli töö tulemusena taganud kõigi maavalitsustest üle tulnud ülesannete täitmise, samas on mõned tegemised jõudnud ka oma loogilise lõpuni,“ sõnas minister. „Oleme lõpetanud toimetamise maavalitsustest alles jäänud varadega ja arhiivide korrastamisega ning oluliselt on vähenenud juhtimise funktsioon.“

Seoses uuendustega asub ametisse ka mitu uut talituste juhti. „Talituse juhi üheks suuremaks plussiks on kohalike olude ning inimeste tundmine, mis esindab riigi ülesannete rakendamisel maakonna tasandi vaadet ja suundi,“ märkis Aab.

Juhid valiti ametisse avalike konkursside kaudu ja kokku laekus 44 avaldust. Vaid konkurss Virumaa talituse juhi kohale luhtus ning lähiajal kuulutatakse välja uus, seni tegelevad erinevate küsimustega kohapealsed ametnikud.

Harju talituse juhi kohusetäitja on Kaur Kaasik-Aaslav, Viljandi talituse juht on Rainer Eidemiller, Lääne talituses Jaan Leivategija, Pärnu talituses Kalev Kaljuste, Kagu-Eesti talituses Tõnis Lass, Tartu talituses Jaan Õunapuu ning Virumaa talituses on konkurss veel tulemas.

Talitused alustavad uue struktuuri alusel tööd 1. jaanuaril.

7 kommentaari
  1. oludetundjad 3 aastat ago
    Reply

    no kuidas nad võivad tunda kohalike olusid kui nende elatustase on nii erinev. Isegi 200 eurine vahe miidab inimeste elatustasemete võimalusi nii, et nad enam ei näe ega taha näha võimaluste erinevusi.pealegi on ametnik sõltlane – tema palk ja pangalaenude maksmine oleneb ülemistele ja poliitikutele meele järele olemisest. ta ei võta ka omale lisavastutust ja nii tulebki, et kõik teevad halva mängu juures head nägu.

  2. hr.Aabile 3 aastat ago
    Reply

    Küsimus : saabumas on peaaegu juubel ilmselt, kui EV valitsus viis, otsustades Viljandi kasuks, riigiametite raamatupidamise sinna.
    Kuidas see töö sujub ja kuipalju on pealeseda palgatud uuesti Tallinna raamatupidajaid ? kokkuhoid , eur?

    *** Vahepeal on see lappav EV tagunud vastu rinda – meil on nüüd kaugtöö +kodutööna , kuipalju on vähenenud ametiruumide vajadus ja kokkuhoid ….. eur?

    Haridusministeeriumi värk on läbikukkunud – Tartus on , irw:) 3 tooli täidetud ja ülejäänud Tallinnas tagasi ?

  3. ja veel 3 aastat ago
    Reply

    Avaldan tänu, et Eesti kodanikke laseb riik VKG varastada niiviisi- ostab kokku kaubamajasid , Tallinnas ja Riias

    Küsiks- kuidas see VKG sai üldse kellegi omandiks , riigi ja ka EV (nr.1 ajal) oli riigile kuuluv ja nüüd kui meil on soojuse, elektriga jama, siis 85 miljonit eur pannakse lõdavlt hiljem kellegi tasku jaoks kõrvale. VKG on aga kõigi kodanike arvelt saanud riigi kaudu ka toetusi , ka Euroopa rahastusest.

    Ainuüksi sellest rahast oleks saanud 300000 kodaniku energiatoetuseks 283.- eur /nägu/ 1 kuu ja sellest oleks olnud piisav vajadus selle 5 kuu paketi katteks, ilma ametnikke palkamata paberimajandusse(+8,0 milj.eur ) jms. idiootsusi

    Riigis süveneb autokraatlik pätlus

  4. Nojah 3 aastat ago
    Reply

    Keskerakondlased püüavad muidugi teha kõik mis võimalik inimeste heaks aga ega see kerge pole olles liidus hoopis teistsugude erakonnaga. Keskerakondlased välja arvatud välisminister ei raiska aega vihavaenu õhutamiseks vaid hoolivad oma rahva heaolu tagamisest.

  5. Eve 3 aastat ago
    Reply

    Härra Aab on tubli ja hoolitsev poliitik.

    • evele 3 aastat ago

      nõme, kas pole? -siin pole mitte arutelu – kas Aab on tubli või mitte ,

      vaid teema – kuidas läheb või on läinud lubatud RIIGIAMETNIKEST kokkuhoiuga ja võimaliku kodutööga ning regionaalselt jagatult Tallinna väliseid töökohti luues

  6. Tõnis Evele 3 aastat ago
    Reply

    Sinu kirjutised imevad. Kelle oma sa ise imed? Ole aus.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.