Eesti omavalitsusjuhtide pöördumine peaminister Kaja Kallasele

Foto: Dmitri Kotjuh/Scanpix

Keskerakonna omavalitsuskogu initsiatiivil koostatud pöördumise peaminister Kaja Kallasele seoses järsult suurenenud energiahindadega. Omavalitsuskogu esimees Anneli Ott ütleb, et leibkondade ja ettevõtete kõrval seisavad kordades suurenenud elektri- ja küttearvetega silmitsi ka omavalitsused koos oma allasutustega.

“Enam ei ole aega olukorda kirjeldada ja analüüsida. Eestimaa inimesed ootavad riigilt kiiret ja otsustavat tegutsemist. Lahendused peavad olema universaalsed, et inimesed ja ettevõtted saavad ruttu abi kätte. See, et pöördumisele on alla kirjutanud paarkümmend omavalitsusjuhti Eestimaa eri paigust, näitab, et mure olukorra pärast on äärmiselt suur,” lausub Anneli Ott.

Lugupeetud Eesti Vabariigi peaminister Kaja Kallas

Pöördume Eestimaa omavalitsusjuhtidena Teie poole murega seoses järsult suurenenud energiahindadega. Energiahindade šokk on tabanud Eesti inimesi, ettevõtteid ja omavalitsusi suuresti ootamatult ning olukord on keerukas kõigile osapooltele. Energia hinnatõus on jõudnud ka toiduainete hindadesse ning peegeldub järjest rohkem vastu tarbekaupade ja teenuste hinnasiltidelt. Elukallidus kasvab hüppeliselt.

Kindlasti on senised Vabariigi Valitsuse meetmed elektrihinna tõusu leevendamiseks olnud vajalikud ning abiks paljudele Eesti inimestele. Samas on selge, et energiahindade kiire kasv talveperioodil tekitab jätkuvalt raskusi nii era- kui äritarbijate hulgas.

Seni otsustatud meetmete pakett ei taga Eesti inimestele piisavat abi ning jätkuvalt on ohus Eesti ettevõtluskeskkonna konkurentsivõime. Omavalitsusjuhtidena palume leida tänaste meetmete kõrvale uusi lahendusi, mis aitaksid täiendavalt leevendada energia hinna kallinemise tõttu tekkivaid raskusi. Oluline on jõuda meetmetega iga Eesti inimeseni ning tagada tuleb, et meetmed oleksid energiakriisi leevendamiseks piisavalt mõjusad. Vastavad otsused peavad sündima esimesel võimalusel.

Loodame Teie toetusele ja valitsuse kiirele reageerimisele selle väga tõsise kriisi lahendamisel.

Lugupidamisega,

Tallinna linnapea Mihhail Kõlvart, Haapsalu linnavolikogu esimees Jaanus Karilaid, Haapsalu linnapea Urmas Sukles, Pärnu linnavolikogu esimees Andrei Korobeinik, Maardu linnapea Vladimir Arhipov, Rakvere linnapea Triin Varek, Viru-Nigula vallavolikogu esimees Riho Kutsar, Põhja-Sakala vallavolikogu esimees Priit Toobal, Mulgi vallavanem Imre Jugomäe, Vinni vallavanem Rauno Võrno, Sillamäe linnapea Tõnis Kalberg, Loksa linnapea Värner Lootsmann, Jõgeva vallavanem Angela Saksing, Rõuge vallavanem Britt Vahter, Võru linnapea Anti Allas, Anija vallavolikogu esimees Jaanus Kalev, Kohtla-Järve linnapea Toomas Nael, Kohtla-Järve linnavolikogu esimees Tiit Lillemets, Järva vallavanem Toomas Tammik.

11 kommentaari
  1. Eesti kaudu Soome läinud murdvargad saadi ruttu kätte 3 aastat ago
    Reply

    Eesti kaudu aastavahetusel Soome läinud murdvaraste tegevus jäi üürikeseks, kuna nad saadi ruttu kätte. 25-30-aastased mehed murdsid 1. jaanuari päeval sisse ühte Lahti eramusse, kui pererahvast polnud kodus.

    Varguses osales kolm meest, kellest üks oli valves ja kaks tegutsesid. Mehed võtsid kaasa asju, mida on kerge rahaks teha nagu ehted, alkohol, rõivad ja muud väärtuslikud esemed. Majast kadus ka sularaha. Saagi täpset väärtust politsei ei avalda, vahendab Ilta-Sanomat.

    Häme politsei oli selleks ajaks juba saanud infot Soome saabunud isikute kohta Euroopa politseiametkondadelt. Neid osati juba oodata. Mehed olid jäänud samalaadsete tegudega vahele mujal Euroopas.

  2. Eve 3 aastat ago
    Reply

    Väga hoolivad ja õiglased poliitikud. tublid inimesed kes neid on valinud. Need inimesed tahavad et rlu Eestimaal oleks parem.

    • Hoolivad? 3 aastat ago

      Need hoolivad poliitikud lasevad Ratasel ja Co-l jätkata KE-l lohiseda Reformivasallide lõa otsas, selle asemel et nõuda oma 170 milj.paketi läbiviimist.Laskutakse jälle maha reffide varbaid lakkuma.
      Aga oli lootust!

    • Parandus 3 aastat ago

      Tahtsin ikka öelda Reformi vasallide s.t.KE on Reformierakonna teener, oma rahva kaaslüpsja.

  3. Jah 3 aastat ago
    Reply

    Hea on lugeda et mõnedki poliitikud hoolivad meie inimeste eest. Keskerakondlased on alati tublid olnud sisepoliitikas. Mitmetes kohtades paneb aga imestama et eelistatakse neid kes ei hooli rahvast. Näiteks Keilas on võimul Reformierakond. Passtab et neile on tähtsam vihavaen venelaste vastu kui oma linna heaolu. Raplas on võimul Reformierakond ja EKRE. Seda liitu reformierakondlased ei tahtnud ju vabariigi tasemel seda liitu. Mul poleks midagi selle vastu kui seal valitseksid Keskerakond ja EKRE-see koostöö oli viljakas. Aga ehk oli ka siin Venemaa–vastane olek tähtsam kui inimeste heaolu. Keskerakonnal ei jäänud muud üle kui Reformierakonnaga ühineda sest vaöesüüdistuste laine jõudis Rataseni ja küllap teda poleks rahule jäetud. Kõigil on ju meeles meie suurkuju Edgar Savisaare ebaõiglane saatus.

  4. Soo 3 aastat ago
    Reply

    Siia ei sobi Harri jutt.

  5. Jura Koffimassin 3 aastat ago
    Reply

    Korruptsioon ja vargad mölisevad.

    • stu 3 aastat ago

      Ega sa Jura pole ära unustanud, kes tõllas sõidavad, dollarid taskust välja ripnemas. ri

  6. Jane 3 aastat ago
    Reply

    Kaja Kallasel pole aega ega tahtmist tegeleda meie rahva jeaolu kondlustamisega. Tal läheb palju aega vihavaenu õhutamisele venelaste vasru. mitmetes EL-u riikides minnakse tänavale mitte nõudma odavamat elektriarvet vaid selleks et nõuda Venemaa rahu rikkuma saadetud Navalnõi vangist vabastamist. Aga selle mehe koht on õigusega vangis. Minul on kahju nendest inimestest kes surevad koroona, vähi ja muude haiguste tagajärjel praegu on meie vaesematel inimestel raske aeg jne. Aga tuntakse kaasa Navalnõile lihtsalt naeruväärne. mul oli küll kahju Maidanil hukkunutest ja USA-s toimuvas ülestõusjatest kes polnud rahul uue presidendiga ja õigusega sest nüüd topitakse oma nina teiste riikide siseasjadesse.

  7. Bensiini hind 3 aastat ago
    Reply

    täna oli Tallinnas- Olerexil 1.59, teistel 1.56,

    Tall-Tartu trassil 1.56 ja Rakveres 1.59….

    Huvitav, kuidas siingi see üks pott annab nii erinevalt hinnad 300 m või 10 km või 100 km kaugusel, sellest potist ? jne.

    Pott asub ju Muuga sadamas

  8. Nii 3 aastat ago
    Reply

    Kuidas me rõõmustasime kui saime oma raha kroonid ja sendid, kuidas lootsime et tulevik on edukas. Aga ehk olekski läinud kõik hästi kui poleks Reformierakonda valitsuses.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.