Kristian Jaani: vabatahtlikke päästjate panus on hindamatu

Pildil Nõva vabatahtlik päästekomando, keda viimati külastasin. Tegemist unikaalse komandoga Eestis, kus on ühendatud kutseline ja vabatahtlik komando.

Päästeameti ja vabatahtlike päästjate koostöö ja vastastikkuse abi hea näide on Päästeameti iga-aastane tehnika ja päästevarustuse üleandmine vabatahtlikele komandodele.

Nagu ütles Päästeameti peadirektor mõned päevad tagasi traditsioonilisel Päästeameti pressikonverentsil: Meil ei ole elukutselist päästet ja selle kõrval vabatahtlikku päästet, vaid on üks tugev päästevõrgustik, üks suur päästjate pere.“ Mõistetavalt on muidugi ka nii, et vabatahtlike vajadused on tihti suuremad kui võimalused. Üle Eestimaa on vabatahtlike päästekomandode kasutuses ca 180 sõidukit. Sel aastal oli taotlusi 22 vabatahtlikult komandolt ning Päästeamet annab üle kaheksa kasutatud põhiautot (koos päästevarustusega), ühe põhiauto varuosadeks (tingimusega võimaldada ka teistele VPK-dele samalt sõidukilt varuosi) ning lisaks ühe päästesõiduki ennetustegevuseks.

Oma tegevust saavad tõhustada Karksi-Nuia Tulekaitse Selts, Nõo Priitahtlik Päästeselts, Saverna vabatahtlikud päästjad, Kehtna Vpk – Kehtna Vabatahtlik Päästekomando, Pihtla Vabatahtlik Päästekomando, Taali Vabatahtlik Pääste, Kaberneeme vabatahtlik maa- ja merepääste, Rae Tuletõrje- ja Päästeselts ning Kõpu vabatahtlik päästekomando. Kadrina Vabatahtlik Pääste naissalk sai enda käsutusse päästesõiduki ennetusetegevuste läbiviimiseks. Lisaks andis Päästeamet vabatahtlikele üle ka lisapäästevarustust.

Ei saa jätta kasutamata võimalust tänada meie siseturvalisuse vabatahtlikke, kes oma aega ja energiat meie kõigi kaitseks ja turvalisuse loomiseks annavad. See panus on hindamatu.

3 kommentaari
  1. Jah 3 aastat ago
    Reply

    Tublid inimesed. Aga sõja-ja vihavaenu õhutajate panus on null. Kõik inimesed mis teevad head meie riigile on tublid.

  2. Kristjani 3 aastat ago
    Reply

    põhimõte on lihtne: igaüks pääastab ennast ise. Raha läheb aga kliki ülalpidamiseks ja palgatõusuks.

  3. triin 3 aastat ago
    Reply

    Jah küll on hea, et leidub vastutustundega häid inimesi, kes inimesi aitavad, midagi vastu saamata ja ootamata. Samal ajal aetakse töölt minema tublisid päästjaid, politseinikke, riigikaitsjaid. Poleks iialgi arvanud, et neid praeguse valitsuse orjalikke käsutäitjaid nõnda vihkama hakkan.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.