Keskerakonna kommentaar koroonapiirangute aruteludest

Valitsus saab edukalt tegutseda vaid pariteetsetel alustel. Teineteise ettepanekuid tuleb kuulata ja arutada, kuid mitte lõputult – tegema peab ka vajalikke samme. Arvestama peab mitte ainult koalitsioonipartneriga, aga tunnetama ka ühiskonna ootusi ja leidma võimalusi vastutustundlikeks ja mõistlikeks lahendusteks. Ka siis, kui sõnumitoojaks ei ole peaministrierakond.

Keskerakond pakkus välja kaotada alates 7. veebruarist koroonapassi nõude siseriiklikult ning edasiste piirangute järk-järgulise leevendamise veebruarikuu jooksul. Selleks annab võimaluse vaktsineerituse ja läbipõdemise tase, aga ka omikroni tüve levik, mis on vähendanud tunduvalt haiglaravi koormust ning intensiivravi vajadust. Ka mitmete riikide senised otsused ning ekspertide soovitused näitavad, et selleks on õige hetk.

Reformierakond avaldas täna valmisolekut tulla meie ettepanekutele vaid osaliselt vastu. Meie soov on aga jätkuvalt kaotada COVID tõend kõigile. Olime valmis kompromissideks, kuid paraku vajalikke ja terviklikke samme koalitsioonipartnerilt ei tulnud. Vastupidi, avalikkuses kõlab lahenduste asemel süüdistus poliitilistest punktidest. See ei päde ega aita kaasa omavahelistele suhetele.

Peaministri ametis tuleb leida lahendusi ja tunnetada sealhulgas ka oma vastutust, mitte seadma alatasa demonstratiivselt läbi meedia oma kabineti liikmetele ülesandeid. Ülesanded ja vastutus on ka peaministril. Keskerakond ootab valitsusjuhilt lahenduse leidmist kolmapäeva õhtuks.

Keskerakonna esimees Jüri Ratas

Riigikogu Keskerakonna fraktsiooni esimees Jaanus Karilaid

1 Kommentaar
  1. Eve 11 kuud ago
    Reply

    Sel ajal kui mitmed tublid keskerakondlased püüavad meie rahva jaoks midagi kasulikku ära teha, Keskerakonna võõrkeha väisminister ajab tühja tuult taga millel pole mingit mõtet ega kasu meie riigile.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.