Koalitsioon jõudis Keskerakonna ettepanekutes üksmeelele, COVID tõend kaob

Keskerakonna esimehe Jüri Ratase kommentaar:

Siseriiklik COVID tõend kaob. Mul on hea meel, et koalitsioon jõudis üksmeelele Keskerakonna välja käidud ettepanekutes piirangute järk-järgulises leevendamises ning koroonapassi kaotamises. Leppisime kokku, et 7. veebruaril loobutakse haridusasutustes lähikontaktsete tervete laste eneseisolatsiooni nõudest. 14. veebruaril kaob alaealistele COVID-tõendi nõue ning kui viiruse olukord ja haiglate koormus on jätkuvalt stabiilne, kaotame koroonapassi 21. veebruarist kõigile.

See on kindlasti oodatud sõnum suurele osale Eestimaa inimestest ja ettevõtetest ning märgiline samm, mis annab mõista – piirangud ei tulnud selleks, et jääda. Toimima tuleb taas saada tavapärasem elurütm. See pole vajalik mitte ainult koolilastele, nende emadele-isadele või ettevõtjatele, vaid kõigile, kelle elu ja tervist, sealhulgas vaimset tervist, on see väga keeruline aeg mõjutanud. Tänan kõiki osapooli nende arutelude eest. Meil peab olema lootuskiir, et elu normaliseerub. Vajadusel ka koroonaviiruse kõrval.

Saame seda teha aga vaid siis, kui oleme ka edaspidi vastutustundlikud ja hoiame enda ning teiste tervist. Täna on igaühe kätes see, kas saame Eesti Vabariigi aastapäeva tähistada juba hoopis teistsuguses olukorras kui seni või tuleb meil veelgi kannatada ja oodata selleks võimalust. Palun kõigil selle kaasneva vastutusega arvestada. Keskerakond on jätkuvalt valmis piirangute maha võtmist kiirendama, kui olukord seda võimaldab. Ükski me eluolu häiriv korraldus ei tohi kehtida kauem, kui selleks on vajadus. Olge hoitud!

Leppisime kokku, et:

Alates 7. veebruarist loobutakse haridusasutustes lähikontaktsete laste eneseisolatsiooni nõudest juhul, kui laps on terve ja ilma COVIDi sümptomiteta.

Alates 14. veebruarist kaotame alaealistele COVID tõendi nõude.

Kui 17. veebruaril on eelneva kümne päeva jooksul hospitaliseeritud keskmiselt päevas alla 25 sümptomaatilise COVID-19 patsiendi, kaotame COVID tõendi nõude kõigile 21. veebruarist.

2 kommentaari
 1. lugeja 1 kuu ago
  Reply

  Kas kehtestatud piirangute nautlemist on tõesti nii siir soov jätkata ja võimu kuritarvitada.
  Seda enam, et piirangureegleid on rikutud nii Sveitsis suusatamas käinute CeCa ja CaCa poolt, kui ka perhi ja bolti jõulupidu, pöff, , galad jne jne.
  Topeltmoraal meie võime, teie närige muru.
  Aga valimstepäev läheneb-siis näitame teile, keda te olete lollix pidanud

 2. Ei 1 kuu ago
  Reply

  vasta see sugugi Jurka kuulutusele, et 7ndast tühistatakse kõik piirangud või tehakse uus valitsus ilma Kaja bandeta.
  Nüüd on sees 7., siis 14. ja 17., alles siis jõutakse Jurka ettepanekuni. Ammu teada, et peale jääb ikkagi Kaja, pakkugu Jurka mida tahes.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.