Siseministeerium arutas riigikaitsekomisjoniga praeguse julgeolekuolukorra valguses kriisideks valmisolekut

Kohtumine Riigikogu riigikaitsekomisjoniga. Foto: Siseministeerium

Siseministeerium kohtus täna Kaitsepolitseiametis Riigikogu riigikaitsekomisjoniga. Komisjoniga oli arutelu all lai riigikaitse ja mittesõjalise osa olulisus tänase julgeolekuolukorra valguses. Samuti said komisjoni liikmed ülevaate ministeeriumi valmisolekust ja rollidest kriisiolukordades.

Siseminister Kristian Jaani märkis, et kohtumine riigi julgeolekupoliitika kujundamises olulist osa kandva komisjoniga oli väga vajalik. „On tähtis, et oleksime praeguses keerulises julgeolekuolukorras nii-öelda ühel lainel, teeksime koostööd ning pööraksime enam tähelepanu nii riigiasutuste, ametite kui ka inimeste kriisideks valmisolekule ning mittesõjaliste võimearenduste tarvidusele,“ märkis minister. Jaani sõnul kinnistab mittesõjalise osa tähtsust ka hiljaaegu erakorralise raha suunamine laiale riigikaitsele. „Meie hakkamasaamine riigina sõltub sellest, kuivõrd suudame ohte ära tunda ja nende realiseerumist ühiselt ennetada. Seetõttu on oluline olla riigina ühtlaselt tugev,“ ütles minister.

Kantsler Tarmo Miilitsa sõnul on kriisides Siseministeerium esimene liin – keerulistes olukordades on just politsei, pääste ja kaitsepolitsei need, kes peavad suutma olukorras toime tulla ja vajadusel see stabiliseerida. „Sisekaitse on osa kriisideks valmisolekust ja laiast riigikaitsest, mille eesmärk on  valmistuda ning tõrjuda Eesti põhiseaduslikku korda ja iseseisvust ähvardavaid ohte, et ei tekiks sündmuste eskaleerumist,“ märkis kantsler. „Seetõttu on tähtis, et tunnetaksime riigi turvalisust ja kaitsmist ühtse tervikuna.“

Riigikaitsekomisjoni esimehe Enn Eesmaa sõnul on hea tõdeda, et Siseministeerium kui sisejulgeolekut, sisekaitset ja laiemalt meie turvatunnet kujundav asutus teeb igapäevaselt tööd selle nimel, et meie inimeste turvalisus ja riigi põhiseaduslik kord oleks tagatud. „Toetame riigikaitse terviklikkust ja laia käsitust – kriisides hakkamasaamise võti on koostöö,“ märkis komisjoni esimees.

Kohtumisel osalesid riigikaitsekomisjoni liikmed ning Siseministeeriumi, Kaitsepolitseiameti, Politsei- ja Piirivalveameti ning Päästeameti esindajad.

5 kommentaari
  1. ei keegi 3 aastat ago
    Reply

    ažiotaaž ehk tühi möla Ukraina ümber paistab seks korraks hakkama tuure maha võtma, isegi Venemaad pole enam nimepidi mainitud

  2. Almar Glustsenko 3 aastat ago
    Reply

    Leo. Tule sealt seltskonnast ära. Su ees seisavad ju eesti rahvuse hävitamiseks poliitikasse läinud 5 vabamüürlast. No hea küll, Laaneots ütles mulle 6.04.2021 Valimiskomisjoni maja aia juures, et ta ei saanud aru, et Rotary klubi on vabamüürlaste kontrollitav ja ta tahab olla põhimõtteliselt patrioot.
    …………………………………………………………………………………………………..
    Isegi vabamüürlaste poolt meiegi pärismaalaste kiireks hävitamiseks Riigikogugi poolt läbilükatava seaduse vastu, mis lubab meilt kodust üle 7 päeva toiduvaru konfiskeerida, oli lõpuks koos Millinguga avalikkusele teadaolevalt just Laaneots, nõudes selle tagavara 2 kuu jaoni pikendamist.
    …………………………………………………………………………………………………
    Kas ta annab endale reaalselt aru, et selle 2-kuise strateegilise toiduohutuse saavutamiseks, peab enamuse siin fotol olevast seltskonnast poliitikast eemale saama, et jäägritel oleks võimalik kõigile pärismaistele kaela kandvatele isastele jahipüssid kätte anda. Või vähemalt õpetada vibu tegema ja laskma?
    ………………………………………………………………………………………………..
    Arnold on ju all vasakus nurgas sellepärast, et niisugused jäägrite huvilised, tema, koos tema orduvennast Auleegioni Ordeni Lumani Nordeconiga ehitatavasse Luise tänava betoon-vanglasse pista. Miks ta on lasknud teisel pool seisval vabamüürlasel Kristian Jaanil ja kusagil siit pildilt peidus oleval vabamüürlasel Elmar Vaheril lasta kellelgi oma alluval avalikkusele taas kuulutada, et Tartu poliitik Meelis Kaldalu suhtes oleks justkui õigustatud tagaotsimien taas välja kuulutada, et teda taas poliitvangistada?
    …………………………………………………………………………………………………
    Kas Reitelmann ütles sulle, Leo, et ma kirjutasin talle enne EKRE 22.01.2022 meelavaldust, et kutsusin Sinisalut sellele usutlust andma, et mis ta arvab sellest, miks politsei ei avalikusta oma strateegiliselt kogu aeg uuendatavat ohuhinnangut selle kohta, et kes, mil, kus ja mil määral levitab Eestis 1-50 selleks novitshoki moodi laboris väljatöötatud viirust või muud nakatajat, mida meile “covid-19”-ks väidetakse? Kas Arnold teie siinse kamba ees selle küsimuse püstitas ja vähemalt teile mingi sellekohase ettekande tegi?
    ………………………………………………………………………………………………..
    Kas see ei olegi Eesti-siseselt riigi julgeolekuolukorra üks esimesi tagajaid, et meie inimesed saaksid sõõnuks ja oleksid terved?

  3. Almar Glustsenko 3 aastat ago
    Reply

    Jas kas Arnold pani teil kõigil riigikogulastel sellest seltskonnast sõrmed sahtli vahele ja pinnis, et miks te olete 7 aastat tegelenud ülisuures summas riigireetmisega, röövinud igal kuul iga riigikogulase kohta ESM-i 1 88 1 188 eurot. Just arvestasin välja, et iga EKRE riigikogulaste kohta on see 7 liikme kohta aprll 2015- aprill 2019 ja 19 liikme kohta alates aprill 2019 seni 1 850 000 000 eurot ja kokku kõigi riigikogulaste kohta 17 290 000 000 eurot.
    …………………………………………………………………………………
    Mille vastu EKRE-gi alates “Tarandipeksmise” kokkumängitud soinilikust poliitetendusest mingit raha pole enam oma toetajatele (3000 eurot Toompeal/korra eest,mujal vähemgi) protestimiseks raha eraldanud. Rääkimata ülejäänud praeguse Riigikogu ADL-sionistliku 4 erakonna ladvikutest (ohtuleht & 681096, komment 9.06.2015, kl.22.25).
    ……………………………………………………………………………….
    Mis seisukohal Arnold ja te ise olete, et kuidas ta peaks julgeolekulise süüdistuse kohaselt taotlema kogu viimase 7 aasta Riigikogu tagantjärale õiguspädematuks tunnistamist (ainuüksi ESM-i röövi tõttu) ja teie Simmi kõrvale platele panemist?
    ………………………………………………………………………………..
    Ega te pole ju aru saanud, et riigikogu.ee lehel, eelnõud alajaotuses avaldatud eelnõude rahvus-massitapjalikud seletused eelnõude 479, 481 ja 481 kohta päädisid sellega, et Riigikogu lihtsalt andis omalt poolt Eesti 550 000-lt töötajalt rõõvitud sisult palgaraha lihtaselt edasi järjekordsele oma kuriteo ettekavandatud kaasosalistele, milleks on ADL-sionistlikud Eesti pangad (milledest Luminor, Coop, LHV, BIG, Bondora on viimase aasta jooksul tõestanud end reklaamideski avalikkuse jaoks sellisteks, kuna on kasutanud selleks vabamüürlaste 3-nurk sümboleid) on juba varem koos poliit-oligarhidega kavandanud eestisse 7 600 000 tulnuka poliitsisseostmiseks igale neist 30 m2 jagu põhiliselt suurlinnade ümbrusesse ehitatavaid kaubamagalaid ja juba ka 50 000-le neid valmis ehitanud, rääkimata kõikvõimalikes muudes riigirahastuse valdkondadeski juba enne selle ESM-i raha arvelt etteraisatust.
    ……………………………………………………………………………………………
    Iga töötava Eesti inimese kohta on see seni 31 000 eurot ja 7100 eurot viiviseid (vaid 0,5% arvestusega uu kohta).

  4. ..... 3 aastat ago
    Reply

    Miilits nii pai poisi ametikohal nüüd, kui missioonidel ära käis ja pisut aega soojendas kapos

  5. triin 3 aastat ago
    Reply

    Eks nad harjutavadki eestlaste peal, need loobivad kõige kehvema stsenaariumi korral ainult lahtise lumega. Suvel istuti vagusi politseibussis ja vaadati pealt kuidas kordades agressiivsemad “vabastajad” Filtri teel koroonareeglitele sülitasid. Hiilime mööda aiaääri häbenedes oma mundrit, aga jah on vaja inimesed võimalikult vihale ajada, et ka eestlasest vastuhakkaja saaks, vot siis ka õige väljaõpe järgmiseks meelsuse näitamise maha surumiseks.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.