Keskkonnaminister Erki Savisaar: töötan selle nimel, et RMK kestvuslepingud oleksid avalikud

Erki Savisaar

Mul on hea meel, et astusime sammu lähemale Riigimetsa Majandamise Keskuse kestvuslepingute avalikustamise suunas, ütles Riigikogu Keskerakonna fraktsiooni esimees Jaanus Karilaid pärast avalikku koosolekut, kus käsitleti RMK kestvuslepingute ja majandustegevusega seonduvaid küsimusi.

“Keskerakonna jaoks on oluline, et hoiaksime metsal kui meie ühisel rikkusel järjepidevalt poliitilist pilku peal. Esile kerkinud kitsaskoht kestvuslepingute läbipaistvuse osas vajab lahendust saamaks kindluse, et RMK majandab Eestimaa metsa piisavalt efektiivselt ja jätkusuutlikult. Mets on meie rahva ühine vara ning mida läbipaistvamad ja arusaadavamad on metsaga tehtavad tehingud, seda rohkem me suudame oma elukeskkonda kaitsta,” lausus Jaanus Karilaid.

Koosolekust osa võtnud keskkonnaminister Erki Savisaare sõnul peavad turuosalistel olema võrdsed tingimused ja riigil veendumus, et meie ühist vara müüakse parimal võimalikul viisil. “Töötan selle nimel, et kestvuslepingud oleksid avalikud. Praeguse info põhjal ei näe ma ühtegi põhjust, miks peaksid teatud punktid olema salastatud,” lisas Erki Savisaar. “Meeles tuleb pidada, et metsa majandades ei ole RMK eesmärgiks ilmtingimata võimalikult suure tulu teenimine, vaid puude taga tuleb näha ka metsa. Müüki teostades on eesmärk toetada kodumaist ettevõtlust ja müüa puitu peamiselt Eesti ettevõtetele, kes loovad töökohti maapiirkondades ja väärindavad meie metsast tulevat toorainet. Seeläbi saab tööd hinnanguliselt 20 000 inimest.”

Arutelul osalenud vandeadvokaat Leon Glikman rõhutas, et avalikku infot saab salastada ainult seaduse alusel ning ärisaladusele viitamisel ei ole tema hinnangul praegusel juhul alust. “Ärisaladuse üks elemente on antud juhul puudu ja selleks on salastatusest tulenev ärisaladuse kaubanduslik väärtus,” täpsustas ta.

Avalikku koosolekut saab järele vaadata: https://fb.watch/b5WyCMcTqV/

6 kommentaari
  1. Jah 3 aastat ago
    Reply

    Sel ajal kui tublid keskerakondlased teevad tööd meie inimeste jaoks kohtub välisminister inimestega kes on ka sõjahüsteerias nagu temagi. Temast ei olene midagi.

    • Putin on otsustanud Ukrainat rünnata kolmapäeval 3 aastat ago

      Venemaa president Vladimir Putin on otsustanud Ukrainat rünnata kolmapäeval, 16. veebruaril, selgub USA ja Saksa luure andmetest.

      Seetõttu on antud Lääneriikides korraldused kodanike evakueerimiseks, kuni see on veel võimalik. Euroopa Liit andis korralduse töötajate evakueerimiseks eile reedel, vahendab Daily Mail.

      Venemaa on koondanud piirile Ukraina ligi 130 000 sõjaväelast. Saksa väljaande Der Spiegel andmetel ründab Venemaa Ukrainat kolmapäeval, 16. veebruaril. Info pärineb Saksa ja USA luureallikatelt ning see on küllalt üksikasjalik.

      USA allikate väitel on tegemist väga verise rünnakuga, mis algab õhu- ja küberrünnakuga, millele järgneb sissetung ja võimu ülevõtmine.

      Reede õhtul edastas inimestele hoiatuse ka Kiievi linnapea ja endine poksija Vitali Klitško. Varem pole selliseid hoiatusi antud.

      Linnas valmistutakse internetiühenduse kadumiseks, suurendatakse pommivarjendite võimekust ning varutakse kütust ja täiendatakse evakuatsiooniplaane.

    • Almar Glustsenko 3 aastat ago

      Head sõbramilleeniumi, väike hundisilmne ninasarvik.

  2. Soome politseinikke varitseb suur oht, mistõttu neil soovitatakse kasutada kuulivesti ja kanda relva 3 aastat ago
    Reply

    Soome politseinikke varitseb suur oht, mistõttu neil soovitatakse kasutada kuulivesti ja kanda relva. Mis oht see on, seda ei avalikustata.

    Teada on vaid niipalju, et politseinike turvalisust on tõhustatud üle terve Soome. Midagi enamat politsei asja kohta ei avalikusta, vahendab MTV.

    Inimeste teenindamine jätkub tavapärasel moel, kuivõrd oht puudutab ainult politseinikke. Võimalik, et oht puudutab just politseinikke endid, mitte politseihooneid, kuna teenuste pakkumine jätkub tavapärasel moel.

    Näiteks Helsingi Pasila politseimajas teenindatakse kliente tavapärasel moel. Politsei samas tagab nii oma töötajate kui klientide ohutust.

    Politseinikele on edastatud juhised ohutuse tagamise kohta. Politseinikele on soovitatud kasutada ametivormi juures kuulivesti ning kanda relva alati endaga kaasas.

    Politsei siseinfo kohaselt teab vaid politsei kõrgem juhtkond, millega on ohu puhul tegemist.

  3. rüüstajad 3 aastat ago
    Reply

    AGA SA ÄRA MÜÜ MEIE ÜHIST VARA EI HALBADEL EGA HEADEL TINGIMUSTEL !-KASUMI NIMEL.
    JÄRELIKULT TULB LEIDA NEILE MAATÖÖLISTELE JA VÄÄRINDAJATELE UUED TOOTMISALAD, TEGEVUSED, TÖÖ. SEE 20 000 ELATUB JU METSAST KAS TA VÄÄRINDAB PUITU VÕI EI , NAD RAIUVAD METSA.
    OLETE AJALE JALGU JÄÄUD1! “PROBLEEME EI SAA LAHENDADA TASANDILT, MILLEL NAD TEKKISID” A.Einstein
    KUI TE OMAS LAISKUSES EI LEIA UUSI MAJANDUSHARUSID – EETILISI TEGEVUSI – SIIS MAKSKE NEILE KODANIKUPALKA JA LAS PAREM ISTUVAD KODUS KUI RÜÜSTAVAD. JAH, SEE ON RÜÜSTAMINE.
    KAS NEED ON AVALIKUD VÕI MITTE, TEEVAD ASJULISED IKKA MIDA TAHAVAD- KESSE KEELAB!_ JA ERKI TEAB SEDA VÄGA HÄSTI. SELLEST KA IROONILIS-ÜLEOLEV ENESEGA RAHULOLEV NAERATUS PILTIDEL.
    ET KASVAB UUS METS.? MALTS PÕLLUL KASVAB UUS, MITTE METS. SIHIKINDLA HÄVITAMISEGA EI KASVA MALTSKI, AGA SELLEST SAAB PIRUKAT TEHA.

  4. Mida 3 aastat ago
    Reply

    tähendab, et TÖÖTAN selle nimel? Oled minister või sitapüks?

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.