Välisminister Eva-Maria Liimetsa kommentaar ÜRO inimõiguste nõukogult

Eva-Maria Liimets. Foto allikas: Välisministeerium

„Kutsusin täna üles Venemaad inimõiguste nõukogust välja arvama, sest Venemaa võimud on rängalt rikkunud nii rahvusvahelist humanitaarõigust kui ka inimõiguseid, seejuures esimest põhiõigust – õigust elule. Kõik Venemaa võimude inimsusevastaste kuritegude süüdlased tuleb võtta viivitamatult vastutusele ja viia rahvusvahelise inimõiguste kohtu ette.

Venemaa alustatud sõda Ukrainas on kaasa toonud humanitaarkatastroofi. Nõudsin tänasel istungjärgul, et Venemaa võimaldaks sõjapiirkonnas juurdepääsu humanitaarabile, et saaksime viivitamatult aidata kannatavaid inimesi, kellel napib süüa, juua ja ravimeid.“

Homme toimub ÜRO inimõiguste nõukogul erakorraline kohtumine olukorrast Ukrainas.

Välisministri tänane kõne on inglise keeles täismahus leitav välisministeeriumi kodulehelt.

7 kommentaari
  1. Sergei 2 aastat ago
    Reply

    2014 teostatud väärikuse revulutsiooniga sai pukki demokraatiat kuulutav President.
    Koheselt plaanis koristada ,mingit vene keelt tahtvad separatistid (soomes riigi keel soome ja mingi 6 % rootslaste keel !!!) 4 miljonile separatistile oli avalikult öeldud. Meie lapsed lähevad kooli, teie omad keldrisse:
    Tuli uus president, kellel oli ka nagu eelmisel raskusi Ukraina keeles rääkimisega:,Tema loosungiks oli eelmine president vangi panna ja sõda lõpetada., Uus president sai separatistidelt 73 % hääli.
    Sõjavägi ( kes tunnistatud USA kongressi poolt ebaseaduslikuks ( natsi sümboolikaga))ei allunud tema käsule -sõda lõpetada ja Mingeid Minski leppeid järgima- Sõjavägi ei tahtnud Separatistidele jätta emakeelt ja autonoomiat Ukraina koosseisus.
    Uuel presidendil on omad suhtumised uue demokraatliku ideoloogiaga- seda ideoloogiat said tunda nii poolakad, juudid (ta ise ka puhtvereline juut)
    Edasi läks kõik nii nagu maakera nõustajad soovisid ja see läheb edasi. Mädanev Euroopa koos luukerest koljatiga toob inimõigused ja demokraatiat- ( Seda nägime oma TV-s ) lennukite kaupa 6,4,8 lasti päevas.
    Diktaator riigid, eelkõige Venemaa, Hiina, India ; Brasiilia, Pakistan, liitub ka Türgi, inimõigusi, demokraatiat pommide näol tunda saanud Aafrika jpt riigid. võtavad ka punti.
    Pühakirjas :Ükski õige asi ei jää tulemata . sest ka Eestis on ühepolaarne info ( infosulg) sh . kommentaride tsenseerimine- valijad teavad seda !!!
    Mädaneme edasi- muu maailm jookseb eest !

  2. Ohoo 2 aastat ago
    Reply

    Ja mis sellest tema kommenteerimisest kasu on. Vastik sõjaõhutaja. Ta ei tee mitte midagi head meie riigile. Meil elavate vene rahvusest inimeste ahistamine käib Poeg ei saa Venemaalt ema aitama tulle sest rubla ei vahetata eurodeks. Venemaal tüütanöötanud eesti rahvusest pensionär ei saa Eestisse elama tulla sest saab pensioni rublades. paljudel on samad probleemid. MIKS TE KARISTATE SÜÜTUID INIMESI. MIKS TE AHISTATE MEIL ELAVAID VENELASI. HÄBEMATUSE TIPP. Tegelege parem eestimaalaste heaolu kindlustamisega.

  3. Tõnis Keldsari üleskutse parlamendi Keskerakonna juhtidele. 2 aastat ago
    Reply

    Olete kaunid, söönud ja rikkad.
    Näen, et Teie mure ukrainlaste üle. Minul ka. Ettepanek; Mina astusin juba ammu Keska ridadest välja. Olen nüüd valmis tagasi tulema kui nõustute minuga koos Ukrainasse minema ja võitleme sseal vene vastu. Siiani te avalikult nutate ja niisutate ümbrust pisaratega. Asume siis koos võitlema. Rataas ja sinuga koosvõitlejaist ei tunne siin keegi puudust. Lähme. Kaua ikka võib mängida vabadusvõitlejaid magades kodus voodid naisega. Läheme. Sureme ikka oma idee eest.
    Kui koos seal oleme. näin, et te ainult ei mulise rahva õnnest vaid ka teod vastavad praalimistele.
    Lähme võitlema. Saame kangelasteks kas siis kuul kõhus või mitte. Seal astun Keskerakonda tagasi.

  4. Soo 2 aastat ago
    Reply

    USA-le ei tehtud sanktsioone kui käis naftariike pommitamas kus hukkusid inimesed. Paidenile jõi vaid Süüria pommitamine. Nüüd ässitab sõda Ukrainas et Venemaad nõrgestada ja eks ole oma kasud ka mängus. Sõda oleks juba lõppenud kui ässitamist väljaspoolt poleks.VENEMAA LÄKS ALLES SIIS UKRAINASSE OMA RAHVALE APPI KUI SEAL ELAVAID VENELASI HAKATI MASSILISELT TAPMA, NENDE KODUSID LÕHKUMA, .Granaadis lõhkesid vekelaste lasteaedades, koolis, haiglas majades kus elasid venelased. Enne seda ahustati ka venelasi aga kui asi väga hulluks läks siis Venemaal ei jäänud muud üle kei appi minna.

    • uskmatu-toomas 2 aastat ago

      “Mis on lubatud jupiterile pole lubatud härjale” sest jupiter on meie suur sõber pealekauba !

  5. Nii 2 aastat ago
    Reply

    meie riigis käib venelaste ahustamine täie hooga, õnneks verevalamiseni asi ei lähe. Isegi vene kanalid pandi kinni. Ah et propagabdakanalid ainult et meil on palju suuremad ja õelamad propagandakanalid, on alati olnud sest need on reformierakonna hääletorud valetavad ja vassivad. meil ei saa enam sugulased Venemaalt külla tulla kuna eu saa vahetada rubla eurode vastu. Mõned kes saavad Venemaa pensioni peavad vist nälga surema. Ega see on ka inimeste tapmine. Keskerakonnas on palju ausaid ja hoolivaid inimesi kuid Ratas ja Liimets nenede hulka ei kuulu oma vihavaenu väljendustega. Biden ja EL on peasüüdlased selles mis toimub Ukrainas.

  6. huvitavad faktid 2 aastat ago
    Reply

    BIDEN o tähtkujult SKORPION, aastalt HOBUNE , ligi 80 a. vana.
    PUTIN on KAALUD , DRAAKON ligi 70 a, vana.
    Järeldusi võib teha horoskoope uurides.Muide, inimesel on oma 15 horoskoopi erinevaid nimetusi.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.