Kõlvart kohtus Lvivi linnajuhtidega ja tutvus sõjapõgenike olukorraga

Foto: Lvivi linna pressiteenistus

Tallinna linnapea Mihhail Kõlvart viibis kolmapäeval ja neljapäeval Lvivis sealse linnapea Andrei Sadovõi kutsel, et kohtuda linnajuhtidega ning tutvuda põgenike olukorraga.

Lähipäevadel läheb Lvivi poole teele ka Tallinna humanitaarabi saadetis.

„Praegu vajavad Ukraina linnajuhid humanitaarabi põgeniketulvaga toimetulekuks, kuid lisaks sellele ka Euroopa kolleegide moraalset tuge,“ ütles linnapea Mihhail Kõlvart. „Saadame Lvivi linnale abiks seda, mida linna jäänud elanikel ja 200 000 sõjapõgenikul kõige enam napib: toitu ja hügieenitarbeid,“ lisas Kõlvart. „Leppisime Lvivi linnapeaga kokku, et pärast sõda arendame kahe linna vahel juba tavapäraseid kultuuri- ja ärisidemeid.“

Kõlvart külastas neljapäeval ka Lvivi Shevchenko rajooni põgenike vastuvõtuvõtukeskust, Lvivi haiglat ja põgenike ajutist majutuskohta Les Kurbase teatris. „Kodust lahkumine sõjaolukorras on inimeste jaoks tohutu tragöödia, aga on näha, et kohalik linnavõim teeb kõik selleks, et inimesi vastu võtta, ajutiselt majutada ja osutada vajalikku esmast abi. Samamoodi on põgenike vastuvõtt korraldatud ka Tallinnas,“ ütles Kõlvart.

Tallinna abisaadetis Lvivile koosneb 33 euroalusest, kus on eelkõige kauasäiliv toit ja hügieenitarbed: kala- ja lihakonservid, küpsised ja maiustused, tee ja kohv, šampoonid, dušigeelid, salvrätid, seebid, hügieenisidemeid, hambapastad ja hambaharjad jms. Lisaks sellele on abisaadetises ka tekid, padjad, voodipesu ja pesupulbrit.

Tallinn saatis Kiievile 15. märtsil järelhaagisega rekka toidu- ja esmatarbekaupadega Kiievi elanikele. Saadetise viib Kiievisse kohale ukraina autojuht, kes lubas pärast saadetise kohaletoimetamist jääda Kiievisse oma riiki kaitsma. Saadetis sisaldas kokku üle 50 000 ühiku toiduaineid ja esmatarbekaupu, nende seas joogivett, kuivaineid, purgisuppe, konserve, maiustusi, piimapulbrit, hügieenitarbeid ja mähkmeid. Tallinna saadetis keskendus eelkõige toidukaupadele ja selle kokkupanekul lähtuti sellest, et kaubad oleksid kauasäilivad ja kiirelt komplekteeritavad.

Tallinn ja Kiiev on sõpruslinnad. Tallinn otsustas humanitaarabi saatmise Kiievile ja Odessale 9. märtsil toimunud linnavalitsuse istungil.

2 kommentaari
  1. Mida küll 9 tundi ago
    Reply

    See Lvov pidi olema Bandeeralaste pesa?

  2. Nojah 38 minutit ago
    Reply

    Sõjapõgenikud ei võiks üldse olla noo vaeses riigis kui seda on Esti-.Las sõjaõhutajad võtavad nad enda hoole alla eriti Biden kes on kohe huvitatud selle sõjast ega ta muidu polrks nii pikk aega ässitanud. Ilma tema sekkumiseta oleks sõda juba lõppenud või poleks alanudki- Enne tema tulekut oli Ukrainas enam-vähem rahulik ehkki ka siis oli sihtumine Ukrainas elavatesse venelastesse ebaseaduslik.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.