Jaanus Karilaid: Eesti saab keskmaa õhutõrje hiljemalt 2025. aastaks

Jaanus Karilaid

Keskerakonna ja Reformierakonna läbirääkimiste tulemusena lepiti kokku ligi 600 miljoni euro suuruses kaitse- ja sisejulgeoleku paketis, mille raames alustatakse keskmaa õhutõrje arendamist, kinnitab Riigikogu Keskerakonna fraktsiooni esimees Jaanus Karilaid.

“Eesti saab keskmaa õhutõrje võimekuse hiljemalt 2025. aastaks ning selle hinnanguline maksumus on 350 miljonit eurot. Täpsem hind selgub pärast seda, kui Kaitseministeerium on esitanud valitsusele hiljemalt juulikuuks detailse hankekava. Välistada ei saa ka riik-riigile tehingut juhul, kui see toob kaasa kiirema tarne,” lausub Jaanus Karilaid. “Keskmaa õhutõrje on Putini režiimi tsiviilelanikkonda hävitava sõjapidamise viisi tõttu hädavajalik Eesti elanikkonna kaitseks. Samuti aitavad keskmaa õhutõrje “mullid” turvata üle Eesti kaitseväe reservüksuste mobilisatsiooni ning liitlaste tugevduste saabumist Eesti sadamates ja lennuväljadel.”

Jaanus Karilaid lisab, et kaitse- ja sisejulgeoleku paketile antakse ametlik kinnitus tänasel valitsuse istungil. “Liitlaste panust on heidutuse tagamisel võimatu alahinnata, kuid Eesti prioriteet peab olema iseseisva ja laiapindse riigikaitse tagamine. Eesti inimeste kaitsetahe on tugev. Riigi ülesanne on kindlustada tehniline võimekus ja tagada vajalik varustus. Ukrainas toimuv sõda on meile andnud piisavalt tagasisidet, milline relvastus pakub tõhusaimat kaitset,” räägib Jaanus Karilaid.

5 kommentaari
 1. Peatatud sõda 9 kuud ago
  Reply

  Aega ju on?

 2. Jane 9 kuud ago
  Reply

  Kas minu endine lemmikpoliitik on ka sõjaõhutajate kampa läinud. mingi õhutõrje ei aita sest et nendel keda kardate ja kelle vastu vihavaenu ässitate on nii vägev säjamoon et mingi õhutõrje ei aita. See on mahavisatud raha. Jube on olla paaris reformierakondlastega kes on shtsad vihavaenu õhutajad ja võimule said nad sellega et kõrvaldasid teelt oma valesüüdistustega segajaid kuni jõudsid Rataseni välja. Talle mõeldi ka korruotsioonisüüdistus välja ja ta podi ühinema Reformierakonnaga. Kahju. Varem ikka keskerakondlased mõtlesid eestimaalaste heaolu peale. See vihavaenu õhutamine ei tee ühele väikesele ja vaesele riigile midagi head ja väikeriikidest ei olene midagi. Tühi vaev ja ajaraiskamine.

 3. sergei 9 kuud ago
  Reply

  Kõik on õige- Eestist on vormitud Venemaa vaenlane- räägitakse ainult küüditamisest jne.- Aga vaikitakse maha Natsi kuriteod ( praktiliselt kõik EL) bloki riigid olid natsidega pundis. 20 000 küüditatud- ainuüksi Tartu külje all 12 000 natside poolt tapetute massihaud.
  Õhutõrje … naljatilgad. vaadake parem kes tõeline okupant !!!

 4. Kummitempel 9 kuud ago
  Reply

  Olgu Karilaid kiidetud ja Keskerakond tänatud!
  Mis me vaesekesd küll ilma teie vägevuse ja vahvuseta peale hakkaksime?

 5. uskmatu-toomas 9 kuud ago
  Reply

  Selleks ajaks on oli sõda lõppenud,kui õhutõrje kohale jõudis st.täpselt nii nagu Arnnol kooli minekuga !

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.