Jüri Ratas arutab EL kolleegidega parlamentide panust Ukraina kriisi lahendamisel

Kohtumise foto: Läti Seim

Riigikogu esimees Jüri Ratas osaleb täna ja homme Ljubljanas Sloveenias toimuval Euroopa Liidu spiikrite konverentsil, kus arutatakse parlamentide panust Ukraina kriisi lahendamisel ja demokraatliku valitsemise vastupidavuse suurendamisel.

Riigikogu esimees esineb sõnavõtuga sessioonil, kus räägitakse Euroopa Liidust kui stabiilsuse tagajast ning turvalisuse ja heaolu piirkonnast. Aruteludes on kõne all ka parlamentide roll Euroopa Liidu laienemisprotsessi kiirendamisel. Samuti räägitakse kohtumisel parlamentide heast tavast Euroopa Liidu strateegiliste dokumentide käsitlemisel, parlamentaarsest diplomaatiast ja parlamentidevahelisest koostööst.

Ljubljanas kogunevad parlamentide esimehed annavad ka oma hinnangu parlamentide tööle epideemia ajal ja käsitlevad parlamentide vastupidavuse suurendamist hädaolukordades.

Lisaks konverentsile kohtub Riigikogu esimees Ljubljanas kahepoolselt Norra parlamendi esimehe Masud Gharahkhani, Islandi parlamendi esimehe Birgir Ármannssoni, Saksa parlamendi esimehe Bärbel Basi, Bulgaaria parlamendi esimehe Nikola Minchevi, Horvaatia parlamendi esimehe Gordan Jandrokovići ning Rumeenia parlamendi aseesimehe Vasile-Daniel Suciuga.

Peale selle osaleb Riigikogu esimees Balti riikide ja Poola parlamentide esimeeste kohtumisel ning Põhja- ja Baltimaade spiikrite kohtumisel, kus arutatakse ühiseid tegevusplaane tulevikuks.

Konverentsi saab jälgida ülekandes.

10 kommentaari
  1. ei keegi 2 aastat ago
    Reply

    Ukraina kriis lahendatakse Vene-Ukraina läbirääkimistega, mitte herr Ratase jutupunktide ja tema lennukeelutsooniga. Intervjuus Venemaa ajakirjanikele (Dozd, Kommersant, …) väljendas pres Zelensky juba valmisolekut muuta Ukraina rahulikuks, blokiväliseks tuumavabaks neutraalseks riigiks. Mida vana poliitguru dr Kissinger juba ammu (aastaid enne selle kriisi algust) välja pakkus, muide. Aga kus sa sellega, jõudu kogunud Kiiev distantseerus isegi Minski kokkulepetest.

    • uskmatu-toomas 2 aastat ago

      Nüüd võngutavad kõik sooja õhku ja on suured sõja spetsialistid ! Kui oleks tahetud poleks seda sõda üldse tulnud !
      Mõelge kes sellest sõjast ja ukrainlaste ( slaavlaste omavahelisest) verevalamisest saab kõige rohkem kasu ?

    • ei keegi 2 aastat ago

      “NATO..s on neid, kes pole pika sõja vastu, sest see tähendaks Venemaa väljakurnamist, isegi kui see tähendaks ka Ukraina hukku.” (pres Zelensky)

    • Foto delfis sõiduautost, milles olevat olnud üle 20 eraisiku ja kõik said surma. 2 aastat ago

      vähe sellest, et Ukraina president oli koomik. >Nüüd on riigis aga tsirkus kõikjal. Pildil põlenud sõiduauto kus olevat olnud üle 20 eraisiku. Tsirkuses ja Ukrainas kõik võimalik.
      Venel ei ole vajagi <Ukraina sõdureid tappa. Andmetel on sealt põgenenu juba üle kahe miljoni inimese. Paar kuud veel ja sõdureid enam polegi. Siit lähevad sõdima Kaja Kallas oma alluvatega ja kangelane Liimets. Nemad tõstavad kohe Ukraina sõdurite indu ja kangelaslikust.

  2. Sergei 2 aastat ago
    Reply

    Hilja. 2014 oli vaja korrale kutsuda. Minski leppeid ei kutsunud keegi järgima st. Donetski ja Lugantski oblastile autonoomia Ukraina koosseisus. Aga mis sellestki oleks kasu kui : Kui üks näide. Isa Venelane ema Venelane poeg naisega täis nats. Majas pole ühtegi asja ilma haakristide ja Bandera piltideta. Teine harimata kuulus kurjategija ja saanud kõrgeid aurahasid Avakovilt tapmiste eest- lisaks teine kuulus väidetavate naiste vägistamistega.
    Mul on kahju EV ja EL ametnikest- kes veavad oma rahva sohu- Bideni kammitsatesse- USA projekt Ukrainast Venemaa vaenlase voolimine ja Venemaast El-i vaenlase voolimine paistab läbi minevat.
    RUMALATELT VÕETAKSE VENEMAA ÄRA.

  3. Ele 2 aastat ago
    Reply

    Kas nende arutluste tulemusena on midagi muutunud. ratas ja Liimets sõidavad müüda maailma ja arutlevad ehkki neist ei olene midagi.. Mingit stabiilsust nad ei taga. peale verist võimuvahetust muutus paljugi halvemaks Ukrainas elavate inimeste elus. Aga arvan poleks seal sõda kui ei oleks sekkunud oma ässitustega Biden ja mõned Euroopa riigid. Polnud vaja ümbritseda Venemaad natolastega. Küllap on Bidenil oma huvid mängus ja peamine on Venemaa nõrgestamine. Eks talle oleks sobinud Krimm sõjaks vajalike relvade hoiukohaks ja Ukrainasse ehk lootis paigutada keemiarelvad kui ta seda pole juba teinu et saaks Venemaad kahjustada. USA-l on oma huvid m
    ngus ja ärge tulge ütlema et see rii kust on käidud pommitamas mitmeid riike eriti naftariike kus hukkusid tuhanded inimesed hakkab niisama heast tahtest kedagi abistama.

  4. Sedasi Valgevene 2 aastat ago
    Reply

    Eks Venemaa-vastast tegevust hakati juba ammu ette valmistama. Venemaad saadeti lõhestama mees kes oli juba varem olnud kohtu all. Valgevenesse saadeti ju ka üks naine aga õnneks ei läinud läbi. Venemaa eu teeks sõbralikule riigile midagi halba. Venemaad ümbritseb NATO ja see ei tule kasuks nendele riikidele. Ega ometi uut maailmasõda ei taheta oma ässitamiste tulemusena. Ka see mis toimub Ukrainas oleks võinud läbirääkimiste teel ära hoida kui Ukraina presidenti pidevalt poleks mõjutatud väljaspoolt. Meie välke riik võiks p
    ris erapooletu olla ja mitte koguda süsi pea kohale.

  5. Nii 2 aastat ago
    Reply

    kas on ikka õige et neil elavad vene rahvusest inimesed ei saa telerist vaadata saateid Venemaalt, ei saa rublasid eurodeks vahetada. Need sanktsioonid mida EL vorbib ei muuda poliitikas midagi aga rahvale kes pole milleski süüdi teevad palju halba. Ärge mängige sellega et Venemaa kannatus võib katkeda. Ma ei usu et Venemaa meile halba teeb aga olen kuulnud et mõned usuvad. Aga jätkem siis ässitamine ja vihavaenu õhutamine. Asjatu vaev on nendel arutlustel kuna sellest ei muutu midagi paremaks, hakvemaks aga küll.Meil on omal palju probleeme.

  6. siit samast... 2 aastat ago
    Reply

    ..kommemtaariumist on kohe mitu putinisti võtta…elamisload ära võtta, EV–kodakondsus samuti ja padavai oma õnnemaale putinistani. Soiguge seal ja ülistage oma verist diktaatorit. Ukrainast peab diktaatori vallutatud aladelt ukraina venelasi lausa küüditama Venemaale, vabatahtlikult nad sinna ei lähe, põgenevad ka siia Eestisse, seega Ukraina rahva ENAMUS tahab elada vabalt, oma riigis, austada OMA kangelasi, see pole vanka asi. Oma maal las austavad oma mõrtsukatest-vägistajatest punapuuslikke, teised rahvad jätku rahule. Mis asja oli venelastel Donetskisse, kutsunud oma venelased siis koju, kui neile Ukrainas kõik vastumeelne oli. Ligi 7 miljonit (rohkem kui Hitler juute hävitas) näljutas neetud venelane ukrainlasi surnuks, võttes neilt viimse viljatera, nüüd hävitatakse taas ukrainlasi, et nad julgevad tahta ise olla ja nii olla nagu neile meeldib. Keegi ei keela vankadel oma kodus ahju seljas sõita ja oma napakaid ja ahneid soove kuldkalakese abil saavutada. JÄTKE KURAT VÕTAKS OMETI TEISED RAHULE . Kohutav riik ja ebameeldiv, vägivaldne ja ahne rahvas. Ratta mula Ukrainat ei aita…praegu oleks NATO,l õige aeg
    Kremlis see šaakalite kari hävitada. Ainult püha sõda vankanistani vastu aitab maailmal lõpuks hakata vabalt hingama, kui see kurjuse pesa maamunalt kaoks.

  7. to siitsamast 2 aastat ago
    Reply

    Sa oled hulluks läinud ??? Kohe kangesti tahad 3. Maailmasõda ?

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.