Välisminister Eva-Maria Liimetsa kommentaar ÜRO Peaassamblee otsuse kohta peatada Venemaa liikmesus ÜRO Inimõiguste Nõukogus

Välisminister Eva-Maria Liimetsa kommentaar ÜRO Peaassamblee otsuse kohta peatada Venemaa liikmelisus ÜRO Inimõiguste Nõukogus

„ÜRO Peaassamblee tänane otsus peatada Venemaa liikmelisus Inimõiguste Nõukogus on ainuõige. Venemaa sõjakuriteod, inimsusevastased kuriteod ja loendamatud nende põhjustatavad inimkannatused Ukrainas ei jäta mingit muud valikut. Venemaa õõvastav tegevus tsiviilisikute, sealjuures naiste ja laste piinamisel ja tapmisel ning rahvusvahelise humanitaarõiguse täielikul eiramisel ei saa jääda rahvusvahelise üldsuse hukkamõistuta. 

Eesti aitab kõigiti kaasa Venemaa toime pandud kuritegude dokumenteerimisele ja kogutud tõendusmaterjali uurimisele. Neid uurimistoimingud tuleb kiirendada, et julmuses ja vägivallas süüdi olevad sõjaväelased, ametnikud ja riigijuhid võetaks oma kuritegude eest ka vastutusele.

Jätkates laiaulatuslikku sõda Ukraina vastu, rikub Venemaa kõige rängemal võimalikul viisil nii rahvusvahelist õigust kui ka endale vabatahtlikult võetud rahvusvahelisi kohustusi. Eesti kutsub Venemaad üles täitma ÜRO Peaassamblee resolutsiooni 2. märtsist 2022 ja Rahvusvahelise Kohtu otsust 16. märtsist 2022, lõpetama sõda Ukraina riigi ja rahva vastu ning viima oma väed Ukrainast välja.“

4 kommentaari
 1. Sergei. 4 päeva ago
  Reply

  Liikmelisus peatada ka USA-l. Kes nägi tõsist vaeva, et üks slaavi rahvas järjest rohkem hakkas lõhenema.
  Nägi vaeva , et ka puht nn. venelased muutusid natsideks. Peatada tegevus, kes rahastas Maidani ja jagas Maidanil präänikuid. Peatada tegevus , kes pani paika riigis Jatsenjuki ja oma telefoni kõnes saatis EL-i pe…..e.
  Peatada tegevus, kes toetab relvadega lõputut tapatalguid. Peatada tegevus, kes ka Butšas filmis ja vist ka tapatalgutest võtsid osa VT: Inimestel valged sidemed ümber käe- teisitimõtlejad , või venemeelsed – ka vene sõduritel valged sidemed !!!
  Peatada liikmelisus riigil, kes lähiminevikus hävitas hulk riike – mille tulemusel pidi ja seni kannatab EL- põgenike laineid

 2. Ele 3 päeva ago
  Reply

  Selle naise kommentaare ei hakka lugemagi. Siiani sai valesid lugeda peavoolumeediast aga nüüd on teine ja hullem hääletoru.Na tahaks lugeda seda mida võlisminister teeb meie riigi heaks ja lõpetaks oma kõnelused mille põhjal maailmas midagi nagunii ei muutu. Kindel see et see naine ei sobi Keskerakonda.

 3. ei keegi 3 päeva ago
  Reply

  “Hääletus ÜRO-s näitab paraku, et Lääs hakkab kuidagi üksi jääma, sest Euroopast ja Põhja-Ameerikast välja jääv maailma elab oma elu…” 08.042022 uued.uudised.ee

 4. ei keegi 2 päeva ago
  Reply

  Kiievilt nõutakse tõendeid, ega Butša tänavalaipu polnud paika sättinud osav lavastajakäsi. Mida võiks, sealset õhustikku arvesteedes, muidugi ettevaatuse mõttes kahtlustada küll. Sellest kirjutab Zelenskyt intervjueerinud Bildi ajakirjanik P. Ronzheimer: “EU politican wanted to see evidence that the Bucha war crimes were not staged. … Show us evidence it wasn`t not staged,” nõuti presidendilt.

Kommenteeri

Sinu meiliaadressi ei avaldata.